Ascensia Contour Bloedglucosemeter 1 Set

van BAYER DIABETES CARE

Zelfcontrolesysteem voor bloedglucose

(0)
Aan mijn Favorieten toevoegen
28,80 
*
-10%
Online korting
**
25,92 
gratis levering Bij aankoop van minstens 2 producten
In voorraad!
+
Nog maar 2 in voorraad!
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
Uw aanvraag werd geregistreerd
Eigenschappen:
Een praktische eenvoudige meter die voldoet aan EN ISO 15197:2015:
- Grote, makkelijk af te lezen display
- Grote, praktische bedieningsknoppen
- Eenvoudig door de resultaten op en neer scrollen
- Coderen van de meter is niet nodig
- Persoonlijk instelling voor hypo/ hyper
- Maaltijdmarkering
- Geheugen voor 480 testresultaten
- Gemiddelden voor 7, 14, 30 dagen
- Startpakket bevat de verbeterde Microlet Next prikpen

Dit is de verbeterde versie van de Contour meter die u wellicht in het verleden al eens heeft gebruikt. De meter is aangepast en voldoet aan de strengere Europese veiligheidseisen EN ISO 15197:2015 maar werkt exact op de voor u vertrouwde manier en werkt met dezelfde teststrips. Het enige zichtbare verschil is de kleur. Voorheen had u wellicht een blauwe/ paarse/ oranje of groene Contour. De nieuwe Contour meter is alleen in het zwart verkrijgbaar.

Gebruik de Contour teststrips:
Een zeer Klein bloedsample van 0,6 microliter wordt eenvoudig opgezogen dankzij de Sip-In Sampling technologie. Multipulse nauwkeurigheid, test ieder sample 7 keer en zorgt aldus voor nauwkeurige meetresultaten, zelfs bij kleine bloedsamples. De nauwkeurigheid wordt niet beïnvloed door veel voorkomende interfererende stoffen.
No Coding technologie zorgt ervoor dat u het handmatig invoeren van een code alvorens te testen niet nodig is. Dit voorkomt veel fouten, veroorzaakt door verkeerd coderen.

De Contour-bloedglucosemeter (meter, teststrips en controlevloeistoffen) is bedoeld voor het zelftesten door mensen met diabetes en door medische zorgverleners om glucoseconcentraties in vers capillair volbloed afgenomen uit de vingertop te monitoren. In een klinische omgeving kan het Contour-systeem ook worden gebruikt met vers veneus en arterieel volbloed. Het is alleen bedoeld voor in vitro diagnostisch gebruik. De test voorziet in een kwantitatieve meting van glucose in bloed van 10 mg/dL
tot 600 mg/dL. De Contour-bloedglucosemeter is niet bedoeld voor diagnose van of screening op diabetes mellitus, en is niet bestemd voor gebruik bij pasgeborenen.

Uw meter:Uw teststrip:De functies van uw meter:
1. Gemakkelijk:
Bij de Contour-bloedglucosemeter draait alles om eenvoud. Al bij de eerste aanblik zult u opmerken
hoe eenvoudig de methode is.

2. Automatisch:
Uw Contour-meter is ontworpen met Geen Codering-technologie, zodat de meter zichzelf automatisch codeert telkens wanneer u een teststrip invoert. U krijgt zelfs een melding wanneer een teststrip niet voldoende gevuld is.

3. Geprogrammeerd:
Uw Contour-meter is voor uw gemak vooraf in de fabriek ingesteld met de standaarddatum en -tijd.
- Uw meter is vooraf ingesteld en vergrendeld om de resultaten in mg/dL (milligram glucose per deciliter) weer te geven. In sommige landen zijn de meters vooraf ingesteld om de resultaten in mmol/L (millimol glucose per liter) weer te geven;
- resultaten in mg/dL hebben nooit een decimale komma;
- resultaten in mmol/L hebben altijd een decimale komma.

4. Aanpasbaar:
De Contour-meter stelt u in staat om sommige functies volgens uw persoonlijke voorkeur in te stellen.

Indicaties:
Externe gebruik
Voor zelfcontrole van de bloedsuikerspiegel

Gebruiksaanwijzing:
Zorg voordat u met testen begint dat alle benodigde materialen gereed zijn voor gebruik. Dit zijn uw Contour-meter, de Contour-teststrips, het prikapparaat en de lancetten. U hebt ook Contour-controlevloeistof nodig om een kwaliteitscontrole uit te voeren.

Voorbereiden van de teststrip:
1. Was en droog uw handen goed af voor het testen.
2. Haal een Contour-teststrip uit de flacon.
3. Houd de teststrip vast met het grijze uiteinde naar boven.
4. Steek het grijze uiteinde in de teststrippoort van de meter.
De meter gaat aan. Een afbeelding van een teststrip met een knipperende bloeddruppel wordt zichtbaar om u te laten weten dat de meter klaar is voor de testGereedmaken van het prikapparaat:
1. Verwijder de punctiedop van het prikapparaat.
2. Maak de ronde beschermdop van een lancet los door deze een kwartslag te draaien maar verwijder de dop niet.3. Steek het lancet stevig in het prikapparaat totdat het niet verder kan.4. Draai de ronde beschermdop van het lancet af. Bewaar de dop om deze te gebruiken bij het weggooien van het gebruikte lancet.5. Plaats de punctiedop terug.6. Draai de draaiknop van de punctiedop om de diepte van de prik in te stellen. De hoeveelheid druk die op de prikplaats wordt uitgeoefend, heeft ook invloed op de prikdiepte.Verkrijgen van de bloeddruppel en testen:
1. Druk het prikapparaat stevig tegen de prikplaats en druk op de vrijgaveknop.2. Strijk met uw hand en vinger naar de prikplaats toe zodat er een druppel bloed wordt gevormd. Knijp niet in het gebied rond de prikplaats.3. Test onmiddellijk nadat er een goede bloeddruppel is gevormd.4. Raak de bloeddruppel onmiddellijk met de tip van de teststrip aan. Het bloed wordt via de tip van de teststrip opgezogen. Houd de tip van de teststrip in de bloeddruppel totdat de meter een piepsignaal geeft. Druk de tip niet tegen de huid aan en breng het bloed niet aan op de bovenkant van de teststrip, anders kunt u onnauwkeurige resultaten of fouten krijgen.5. Na een pieptoon ziet u de meter 5 seconden aftellen. Het resultaat van uw bloedtest wordt weergegeven en automatisch in het geheugen van de meter opgeslagen. Raak de teststrip tijdens het aftellen niet aan want dit kan een fout veroorzaken.6.Verwijder de teststrip om de meter uit te zetten. Gooi de teststrips weg als medisch afval, of zoals geadviseerd door uw medisch zorgverlener.Testresultaten:
Verwachte waarden:
Bloedglucosewaarden variëren afhankelijk van de voedselinname, dosering van geneesmiddelen, gezondheid, stress en activiteit. Bij afwezigheid van diabetes wordt de glucoseconcentratie in plasma gewoonlijk binnen een vrij beperkt bereik gehouden, ongeveer 70-110 mg/dL in nuchtere toestand. Overleg met uw medisch zorgverlener over de verwachte waarden in het licht van uw specifieke behoeften.
Als uw bloedglucosewaarde onder de 50 mg/dL ligt, of als op het meterscherm LO (lager dan 10 mg/dL) wordt weergegeven, volg dan onmiddellijk medisch advies op.
Als uw testresultaat boven de 250 mg/dL ligt, of als op het meterscherm HI (hoger dan 600 mg/dL) wordt weergegeven, bei dan zo snel mogelijk uw medisch zorgverlener.
Raadpleeg altijd uw zorgverlener voordat u uw medicatie verandert op basis van Contour-testresultaten.

Reinigen van uw meter:
U kunt de buitenkant van de Contour-meter schoonmaken met een vochtige (niet natte) pluisvrije tissue en een mild schoonmaakmiddel of een milde desinfecterende oplossing, zoals 1 deel bleekmiddel op 9 delen water. Na het reinigen droogvegen met een pluisvrije doek.

Testen met controlevloeistof:
Gebruik alleen Contour-controlevloeistoffen (Normaal, Laag of Hoog) met uw Contour-bloedglucosemeter. Het gebruik van andere vloeistoffen dan Contour- controlevloeistof kan onjuiste resultaten tot gevolg hebben.

U moet een controletest uitvoeren:
- wanneer u uw meter voor het eerst gebruikt;
- wanneer u een nieuwe flacon of verpakking met teststrips openmaakt;
- als u denkt dat uw meter niet juist werkt;
- als u herhaaldelijk onverwachte bloedglucoseresultaten hebt gekregen.

1. Was en droog uw handen goed af voor het testen.
2. Haal een teststrip uit de flacon en klik het deksel stevig dicht.
3. Houd de teststrip vast met het grijze uiteinde naar boven.
4. Steek het grijze uiteinde in de teststrippoort van de meter.De meter gaat aan. Een afbeelding van een teststrip met een knipperende bloeddruppel wordt zichtbaar om u te laten weten dat de meter klaar is voor de test.

5. Schud de flacon met controlevloeistof voorzichtig voor het openen om te zorgen dat de vloeistof goed gemengd is.
6. Knijp een druppeltje controlevloeistof op een schoon, niet-absorberend oppervlak.
De controlevloeistof niet rechtstreeks uit de flacon op uw vingertop of op de teststrip aanbrengen.7. Raak de druppel controlevloeistof onmiddellijk met de tip van de teststrip aan. De vloeistof wordt via de tip van de teststrip opgezogen.
8. Houd de tip in de controlevloeistof totdat de meter een piepsignaal geeft.
9. Vergelijk uw controletestresultaat met het bereik dat is aangegeven op de flacon of het doosje met teststrips.

Om de meter uit te zetten hoeft u enkel de teststrip te verwijderen. Gooi de teststrips weg als medisch afval, of zoals geadviseerd door uw medisch zorgverlener. Het resultaat wordt automatisch gemarkeerd met een/ en in het geheugen van de meter opgeslagen. Controleresultaten zullen niet voor uw gemiddelde bloedglucosewaarden of de samenvatting van Hl (hoog)-LO (laag) over 7 dagen worden gebruikt.

Voorzorgsmaatregelen:
Was en droog uw handen goed af voor het testen.
Gebruikte teststrips en lancetten kunnen een biorisico vormen en moeten worden weggegooid als medisch afval of zoals geadviseerd door uw medische zorgverlener.
Het geleverde prikapparaat is bedoeld voor het zelftesten door één patiënt. Vanwege het infectiegevaar mag het niet bij meer dan één persoon worden gebruikt.
Was en droog uw handen goed af voor het testen.
Teststrips zijn uitsluitend voor eenmalig gebruik. Gebruik geen teststrip die er beschadigd uitziet of is gebruikt.
Uw teststrip is ontworpen om het bloed gemakkelijk op te nemen in de monstertip. Druppel het bloed niet rechtstreeks op het platte gedeelte van de teststrip.
Duw de teststrip bij het testen niet tegen uw vinger. Dit kan de monstertip blokkeren.
Het in de set geleverde prikapparaat is bestemd voor zelftesten door één patiënt. Vanwege het infectiegevaar mag het niet bij meer dan één persoon worden gebruikt.
Gebruik bij elke test een nieuw lancet, omdat het na gebruik niet langer steriel is.
Voer geen bloedglucosetest uit als de Contour-meter is aangesloten op een extern apparaat, zoals een Computer.
Gebruik alleen apparatuur die is goedgekeurd door de fabrikant of een erkende instantie, zoals UL of TÜV.
Verwijder het lancet niet met uw vingers uit het prikapparaat. Het prikapparaat dat bij uw set wordt geleverd, heeft een automatisch mechanisme om lancetten uit te werpen
Laat het schoonmaakmiddel niet in of rond de knop, de batterijklep of de teststrippoort lopen. Dit kan een storing veroorzaken.

Potentieel risicohoudend medisch afval:
Medische zorgverleners of personen die dit systeem bij verschillende patiënten gebruiken, moeten de infectiecontroleprocedure volgen die is goedgekeurd door hun instelling. Alle producten of voorwerpen die in contact komen met menselijk bloed moeten, zelfs na reiniging, worden gehanteerd als mogelijke overbrengers van besmettelijke ziekten. De gebruiker moet de aanbevelingen ter voorkoming van door bloed overdraagbare ziekten in de gezondheidszorg opvolgen die geadviseerd worden voor potentieel besmettelijke menselijke monsters.

Bewaar de teststrips altijd in de originele flacon. De flacon onmiddellijk en stevig sluiten nadat u er een teststrip hebt uitgehaald. De flacon is ontworpen voor het droog bewaren van de teststrips. Door blootstelling aan vocht in de omgeving, door de flacon open te laten of de strips niet in de originele flacon te bewaren, kunnen uw teststrips beschadigen. Dit kan tot onnauwkeurige testresultaten leiden.

Laat de meter en de teststrips zich aanpassen aan de temperatuur waarbij u test. Als de meter naar een andere locatie wordt verplaatst, dient u deze ongeveer 20 minuten aan de nieuwe temperatuur te laten aanpassen voordat u een bloedglucosetest doet. De meter is ontworpen om nauwkeurige resultaten te geven bij temperaturen tussen 5°C en 45°C.

Inhoud:
1 set
Kenmerken:
Merk BAYER DIABETES CARE
Categorie Diabetes Management
Prijs 25,92 
Gewicht 341 gr