> > > Benzac Wash Susp 5 % 100g

Benzac Wash Susp 5 % 100g

van Benzac
Benzac Wash Susp 5 % 100g
Uw prijs
12,21 
Aantal In voorraad!
Toevoegen aan winkelwagentje
Besteld voor 12u,
morgen bij u geleverd
(of in 24u in afhaalpunt)
Beschrijving

Benzac Wash Susp 5 % 100g

Indicaties:
Acne vulgaris met overwegend comedonen, papels en pustels, ter hoogte van het aangezicht, de borstkas en de rug.

Samenstelling:
Benzac Wash 5: Benzoylperoxidum 50 mg — Carbopol 980 — Natrii C14-C16 olefinii sulfonas — Methacrylic. acidum copolymerum — Glycerolum — Natrii hydroxidum — Aqua purificata ad 1 g.

Posologie en wijze van gebruik:
Eén- of tweemaal daags de met Benzac Wash te behandelen huid op de volgende manier wassen:
De huid bevochtigen met water, Benzac Wash aanbrengen en wrijven tot er zich schuim vormt; daarna afspoelen met water en droogdeppen.
Benzac Wash mag toegepast worden bij lichte of gematigde gevallen van acne, alleen of, naargelang de aard en de ernst van de letsels, in combinatie met benzoylperoxide-gels of andere lokale behandelingen op basis van retinoïnezuur, zwavel of salicylzuur.
Benzac Wash mag ook als ondersteunende therapie worden gebruikt bij de behandeling van acne door middel van systemisch toegediende antibiotica.

Kenmerken:
Merk Benzac
Categorie Acné
Prijs 12,21 €
Gewicht 133 gr
Contra-indicaties - Bijwerkingen

Contra-indicaties:
Niet gebruiken ingeval van overgevoeligheid voor benzoylperoxide of voor één van de bestanddelen van het preparaat.

Bijzondere voorzorgen:
Enkel bestemd voor uitwendig gebruik. Niet in contact brengen met de ogen, de oogleden, de mond, de neusgaten of de mucosa. Ingeval van accidentele toepassing, overvloedig spoelen met stromend water. Voorzichtigheid is geboden bij het aanbrengen van Benzac Wash in de nek of andere gevoelige plaatsen.
Benzoylperoxide kan de haren en de kleding ontkleuren.
Zich enkel behoedzaam aan de zon of aan U.V.-stralen blootstellen, vooral in het begin van de behandeling, ten einde irritatie te vermijden. Bij gevoelige personen is het aangewezen de behandeling aan te vatten met één enkele toepassing per dag om te zien of eventuele irritatie zich niet te sterk uit, en geen blijk geeft van intolerantie of allergie. Benzac Wash niet aanbrengen op beschadigde huid wegens het risico op sensibilisatie.
Bij normaal gebruik kan zich in het begin van de behandeling een licht branderig gevoel, lichte roodheid en schilfering voordoen. Indien een sterke irritatie met jeuk en zwelling, al dan niet met vochtafscheiding, ontstaat, moet het geneesmiddel minder vaak gebruikt worden, het gebruik ervan tijdelijk gestopt worden of moet de behandeling worden gestaakt.

Zwangerschap en lactatie:
Er zijn geen studies over de voortplanting, de vruchtbaarheid, het teratogeeneffect, de embryotoxiciteit of peri- en postnatale ontwikkeling bij dieren na toepassing van benzoylperoxide.
Tijdens uitgebreid klinisch onderzoek met benzoylperoxide (tot 10 %) in de lokale behandeling van acne vulgaris, gevolgd over verschillende jaren, werd benzoylperoxide nog nooit geassociëerd met dergelijke effecten.
Het is niet bekend of benzoylperoxide al dan niet in de moedermelk wordt uitgescheiden.
Dus enkel voorschrijven indien noodzakelijk.

Ongewenste effecten:
De meest voorkomende is irritatie ter hoogte van de plaats van applicatie zoals: erytheem, branderig gevoel, huidafschilfering, droge huid, jeuk, prikkelend gevoel en gevoel van spanning in de huid. Allergische contactdermatitis is mogelijk.
Ingeval van hevige irritatie het product minder frequent gebruiken, de dosis verlagen of de behandeling onderbreken.

Overdosering - Interacties

Besturen van voertuigen en gebruik van machines:
Bij gebruik van dit geneesmiddel werd geen effect waargenomen op het vermogen om een auto te besturen of een machine te bedienen.

Overdosering:
Benzac Wash is enkel bestemd voor uitwendig gebruik. Overmatig gebruik zal niet leiden tot beter noch sneller resultaat doch zal ernstige irritatie met zich meebrengen. De behandeling dient onderbroken te worden en een gepaste symptomatische therapie zal worden ingesteld.

Interacties met andere geneesmiddelen en andere soorten interacties:
Er zijn geen interacties met andere geneesmiddelen bekend.
Echter, bijzondere voorzichtigheid is geboden bij gelijktijdig gebruik van geneesmiddelen met een afschilferend, irriterend en uitdrogend effect.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.