Het belang van ceramiden voor onze huidbarrière en in verzorgingsproducten

Het belang van ceramiden voor onze huidbarrière en in verzorgingsproducten

12/04/2021

Een sterke huidbarrière is essentieel voor een gezonde huid. Uit wetenschap is gebleken dat bijna alle huidaandoeningen zoals acne en eczeem te wijten zijn aan een gebrek aan ceramiden die zorgen voor een sterke huidbarrière. Met deze kennis ontwikkelden een groep dermatologen CeraVe in 2005.

Om de ceramiden in de huidlaag op pijl te houden, zijn alle producten van CeraVe geformuleerd met 3 essentiële ceramiden. De ceramiden die werden geselecteerd zijn al van nature in de huid aanwezig en dragen bij tot het herstel van de huid. Hierdoor versterkt de huidbarrière en kan het zich beschermen tegen alle dagelijkse agressies.

De ceramiden met de beste kwaliteit worden verkregen uit planten. Ze worden zorgvuldig geselecteerd en in onze producten verwerkt vanwege hun lange moleculaire ketens die in staat zijn vocht in de weefsels vast te houden. Deze natuurlijke “fytoceramiden" vertonen qua chemische structuur een sterke gelijkenis met de huidceramiden en zijn perfect opneembaar door de huid. De 3 essentiële ceramiden in de producten van CeraVe worden in dezelfde dosissen vrijgegeven als die van nature in de huid aanwezig zijn voor een optimale opname door de huid.

Aanbevolen producten