Betrokken met de planeet

Betrokken met de planeet

12/04/2021

Naast het ontwikkelen van producten voor de meest gevoelige huid, heeft La Roche-Posay ook een tweede missie: milieuverantwoordelijkheid. Bij elke stap bij het ontwikkelen van een product wordt er rekening gehouden met de mogelijke impact op het milieu. Wat betreft de verpakking, maar ook de potentiële effecten van elke ingrediënt wordt nauwkeurig onderzocht.

 

Verpakkingen

La Roche-Posay zet zich in om zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken. Naast dat 0% van de verpakkingen PVC plastic bevatten, werden er in 2016 alleen al 23,5 ton aan gerecycleerd materiaal gebruikt. Daarnaast produceert La Roche-Posay minder plastic door bijvoorbeeld de Lipikar Balsem AP+M lichter te maken, en verbruikt het minder papier door geen bijsluiters meer toe te voegen, maar de belangrijkste informatie op de verpakking zelf te drukken.

Ingrediënten

La Roche-Posay garandeert dat 100% van de grondstoffen voor haar formules streng worden getest op milieu impact, aan de hand van 4 criteria:

  1. Biologische afbreekbaarheid
  2. Impact op in het water levende organismen
  3. Hernieuwbaarheid
  4. Gebruik van groene chemie voor de verwerking

Op basis van deze punten creëert La Roche-Posay formules die zowel klinisch bewezen efficiënt zijn, als een zo gering mogelijke milieu-impact hebben.

NIEUW: Navulformaten

Vanaf nu zijn de Lipikar Huile AP+, Lipikar Syndet AP+ en Effaclar Schuimende Gel in een 400ml ecologische navulverpakking beschikbaar. De producten bevatten dezelfde formule, maar verbruikt 77% minder plastic.

Aanbevolen producten