Pionier op het huidmicrobioom

Pionier op het huidmicrobioom

12/04/2021

Op onze huid alleen al zijn er meer dan 500 verschillende soorten microben geïdentificeerd. Dat niet alleen, het menselijk lichaam bevat 10 keer meer bacteriën dan cellen en meer dan 50% van het DNA is van bacteriële oorsprong. Alles samengenomen wordt dit het microbioom genoemd. De samenstelling van uw microbioom is even uniek als uzelf en varieert steeds in functie van het lichaamsdeel. Dit betekent dat er bepaalde zones dichter bevolkt zijn dan andere zones.

Het belangrijkste microbioom bevindt zich op uw grootste orgaan: de huid. Op elke cm2 bevinden zich een miljard microben – bacteriën, virussen, schimmels en zelfs mijten. Deze microben leven op elke huidlaag. Uw huid vormt een stevig schild tussen de binnen-en buitenkant van uw lichaam- deze beschermende functie wordt de ‘barrièrefunctie’ genoemd. Deze unieke positie van de huid maakt haar zeer kwetsbaar. Als reactie op de stress van het moderne leven kan de rijke diversiteit aan micro-organismen die de huid bevolken en diepgaand ondersteunen, uitgeput raken, waardoor uw huid in gevaar komt.

Een onevenwichtig microbioom is te wijten aan een gebrek aan diversiteit van verschillende bacteriesoorten op de huid. Dit gebrek aan diversiteit komt vaak voor bij een acnegevoelige huid en een eczeem-gevoelige huid. Door de diversiteit van de bacteriën op de huid te herstellen, is het microbioom gezonder, wat samenhangt met een gezondere huid in het algemeen. Dit microbioom werkt als een natuurlijke genezer en beschermer door een onzichtbaar schild te vormen tegen externe agressors.

Een divers microbioom helpt bij het reguleren van de ontstekingen die verantwoordelijk zijn voor een gevoelige huid. Deze epidemie - 62% van de mensen heeft vandaag de dag een gevoelige huid! - leidt ertoe dat steeds meer mensen nadenken over manieren om een gezonde, diverse huidflora te kweken. Het thermaal water is bijvoorbeeld een uniek therapeutisch ingrediënt dat bijdraagt tot het herstellen van de diversiteit van het microbioom van de huid.

Hoog tijd dus om de microbiële diversiteit in uw lichaam te accepteren en te verwelkomen. Als u zorg draagt voor uw bacteriën, zullen zij op hun beurt zorg dragen voor u.

Aanbevolen producten