Stichting La Roche-Posay

Stichting La Roche-Posay

12/04/2021

In 1995 is Stichting La Roche-Posay ontstaan welke, onder toezicht van de Fondation de France, wereldwijd de initiatieven van dermatologiespecialisten bevordert die op wetenschappelijk en maatschappelijk vlak actief zijn.

 

Jonge dermatoloog onderzoekers ondersteunen

Het eerste actiedomein van de Stichting La Roche-Posay is het toekennen van het Onderzoeksprijs om het innoverende werk van jonge dermatoloog onderzoekers te belonen en te financieren. Na evaluatie door onafhankelijke experts, worden de geselecteerde projecten of publicaties voorgesteld aan een wetenschappelijk comité dat bestaat uit dermatologie-experts. Zij kennen de beurzen toe aan de meest verdienstelijke onder hen. We zijn trots en verheugd dat we tot op heden ruim 130 onderzoekers en dermatologen wereldwijd hebben gesteund.

Maatschappelijk verantwoorde dermatologische initiatieven aanmoedigen

Het tweede actiedomein is “Dermatologen uit het Hart”. Het steunt de maatschappelijke initiatieven van geëngageerde dermatologen met het oog op de verbetering van de levenskwaliteit van hun patiënten door beurzen toe te kennen ter waarde van €10.000.

Het verbeteren van de levenskwaliteit voor kinderen met kanker

Het derde actiedomein van Stichting La Roche-Posay uit zich in een internationaal programma dat in 2019 is opgezet in samenwerking met de Childhood Cancer International Association dat gericht is op kinderen met kanker en hun families. Dit ondersteuningsprogramma werd opgericht met de expertise van een multidisciplinair wetenschappelijk comité en heeft tot doel de levenskwaliteit van kinderen en hun gezin die van streek zijn door de ziekte, te verbeteren. Geïsoleerd door ziekenhuisopnames en behandelingen, maar ook vanwege de angst die de ziekte met zich meebrengt, zijn kinderen en gezinnen vaak hulpeloos. Om te helpen bij het aanhalen of opnieuw creëren van fragiele banden op dagelijkse basis, en om de gezinshereniging te vergemakkelijken, is het programma gebaseerd op drie concrete en ambitieuze acties: speciaal aangepaste ouder/kind-massages, een internationaal digitaal informatieportaal en een scala aan emoties om kinderen te helpen om uit te drukken wat ze voelen.

Aanbevolen producten