Respect voor onze planeet

Respect voor onze planeet

27/04/2021

Respect voor onze planeet is belangrijker dan ooit. 95% van alle plastic wordt momenteel weggegooid na een eerste gebruik – aan dit tempo zal er tegen 2050 meer plastic dan vis zijn in de oceaan. La Roche-Posay is vastbesloten om het voortouw te nemen in de milieu- en sociale veranderingen die de wereld en onze huid echt nodig hebben. Het merk heeft een stappenplan op lange termijn opgesteld om zijn impact op de planeet drastisch te verminderen. Een van de pijlers van dit stappenplan is duurzamere verpakkingen om het gebruik van nieuw plastic met 70% te verminderen tegen 2025 en met 100% tegen 2030. In het kader van dit engagement introduceert La Roche-Posay de nieuwe Anthelios milieubewuste hydraterende lotions.

Deze eerste generatie tubes is het resultaat van een wereldwijde samenwerking tussen L’Oréal en Albéa -wereldleider in cosmeticaverpakkingen- en ontworpen als alternatief voor de gebruikelijke cosmeticaverpakkingen. Dit zijn de eerste tubes gemaakt met karton: met 45% minder plastic. Om de milieuvoordelen van deze tubes te evalueren is een eerste levenscyclusanalyse op basis van verschillende criteria opgesteld in samenwerking met Albéa. De resultaten zijn zeer bemoedigend en tonen aan dat deze tubes de laagste ecologische voetafdruk hebben en minder plastic bevatten in vergelijking met gelijkaardige tubes. Het merk werkt samen met zijn partners om in de toekomst het plasticgebruik nog meer te verminderen.

Naast een innoverende tube met minder plastic hebben de Anthelios milieubewuste hydraterende Lotions spf50+/30 ook als eerste ultrahoge UVA-bescherming een formule die geëvalueerd is op hoe milieuvriendelijk ze is voor het onderwaterleven. Dankzij de gepatenteerde netlocktechnologie™ van La Roche-Posay bieden de Anthelios hydraterende lotions spf50+/30 een superieure UVA-formulering die bewezen water-, zweet- en zandbestendig is en een aangename, onzichtbare textuur heeft.

Naast de bewezen doeltreffendheid van de zonnebescherming test La Roche-Posay de impact van elke formule voor gezicht en lichaam op het onderwaterleven. Testen op een representatieve set waterorganismen hebben aangetoond dat de filters geen nadelige gevolgen hebben voor het onderwaterleven. Elke formule volgt een strikt handvest om de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Bovendien is 80% van de formules biologisch afbreekbaar (filters niet meegerekend).

Naast de drie verplichte zoetwatertesten voor zonnefilters, gaat La Roche-Posay veel verder, door vier bijkomende testen in zout water uit te voeren. In samenwerking met internationale deskundigen zoals het ‘Centre Scientifique de Monaco’, heeft La Roche-Posay nieuwe testnormen ontwikkeld, die aantonen dat haar formules - en niet alleen de ingrediënten- geen invloed hebben op bacteriën, microalgen, zee-egellarven en gekweekte koralen. Een recente publicatie in het tijdschrift coral reefs concludeerde dat de organische UV-filters van La Roche-Posay geen verbleking van het koraal veroorzaakten, noch de fotosynthetische efficiëntie van de symbiotische microalgen aantasten, zelfs in veel hogere concentraties dan die in zeewater worden aangetroffen.

Aanbevolen producten