Systane

Systane: geschikte oogverzorgingsproducten

Systane beschikt over oogverzorgingsproducten waarvan de doelstelling erin bestaat droge ogen te voorkomen. Al sinds zijn oprichting wordt dit merk geprezen voor zijn beschermende en hydraterende eigenschappen. Breng een of enkele druppels in uw ogen aan. De aanbevolen dosis is afhankelijk van het type behandeling en van de ernst van de ziekte. De Systane producten beperken de effecten van een langdurige blootstelling aan schermen van elektronische apparaten zoals computers, telefoons, tablets of televisietoestellen.

Het merk Systane werd opgericht in 1945. Aanvankelijk behoorde het tot de Duitse industriegroep Alcon Pharma. Vandaag de dag is het een filiaal van de Zwitserse groep Novartis. Systane werd opgericht om de ogen te bevochtigen bij gebrek aan een traanfilm. De afname van de hoeveelheid tranen vermoeit immers de ogen, vertroebelt het zicht en veroorzaakt een tintelend gevoel. Het is ook mogelijk dat de oogleden aan elkaar plakken. Om deze ongemakken te verhelpen, is deze onderneming gels en hydraterende doekjes beginnen te vervaardigen. Deze producten zorgen voor gezonde ogen en een optimaal oculair comfort. De oogverzorgingsproducten van dit merk zijn gecertificeerd op basis van laboratoriumtesten.

Het product Systane Ultra UD is geschikt om de ongemakken te verhelpen die te wijten zijn aan de blootstelling van onze ogen aan verschillende schermsoorten. Dit oogproduct verzorgt droge, vermoeide en branderige ogen. Bovendien voorkomt het de ongemakken die met het dragen van contactlenzen gepaard gaan. Dankzij zijn gehalte aan polyquad (een bewaarmiddel) behoort Systane Ultra UD tot de beste geneesmiddelen om de ogen te bevochtigen. De formule ervan bevat ook elektrolyten, waaronder natriumhydroxide, met een pH die gelijk is aan die van het menselijk oog. In tegenstelling tot de andere Systane producten is het flesje van de Ultra UD reeks voor eenmalig gebruik bestemd. Deze oplossing is samengesteld uit propyleenglycol, gezuiverd water en bestanddelen op basis van chloride die totaal onschadelijk zijn en de risico’s op neveneffecten beperken.

Het merk biedt ook de Systane Lid Wipes aan. Dit zijn steriele, hypoallergene en voorbevochtigde oogdoekjes. Ze bevorderen de oculaire gezondheid en zijn gebruiksvriendelijk. Deze oogdoekjes voorkomen dat er restjes in de ogen en op de oogleden terechtkomen. Ze kunnen ook gebruikt worden om make-up te verwijderen. De Systane Hydraterende Oogdruppels bieden maximale bescherming voor mensen die langdurig voor een scherm werken en voorkomen droge ogen. Alle Systane producten zijn verkrijgbaar in uw online apotheek. Bijkomende informatie zoals gebruikstips, patiëntbeoordelingen en ingrediënten vindt u op de productfiches. Lees ze aandachtig alvorens uw aankopen te doen!


Resultaten 1-7 (op 7)
Systane Ultra Hydraterende Oogdruppels 10ml
Biedt snelle verlichting en bescherming bij droge ogen.
14,73 
*
-21%
**
11,62 

+2.5% oftewel 0,29
 
Systane Lid Wipes Reiniging Doekjes Voor Oogleden 30 Doekjes
Doekjes voor het reinigen van de oogleden
18,43 
*
-21%
**
14,53 

+1.7% oftewel 0,25
 
Systane Hydratation Hydraterende Oogdruppels 10ml
Zorgt voor langere en betere bescherming van het oogoppervlak tegen beschadiging van buitenaf.
15,33 
*
-21%
**
12,09 

+2.5% oftewel 0,30
 
Systane Balance Hydraterende Oogdruppels 10ml
Herstelt de lipiden laag bij snelle verdamping van de traan, korstjes op de oogleden.
17,01 
*
-21%
**
13,42 

+2.5% oftewel 0,34
 
Systane Complete Oogdruppels Hydra Fl 10ml
19,46 
*
-10%
**
17,51 

+1.5% oftewel 0,26
 
Systane Ultra UD Hydraterende Oogdruppels 30x0,7ml
Occasioneel gebruik voor de gevoelige ogen
 
14,12 
Niet beschikbaar