ZAMBON

ZAMBON: maakt de luchtwegen vrij voor een maximaal dagelijks comfort

Zambon ontwikkeling doeltreffende en gebruiksvriendelijke oplossingen voor kinderen en volwassenen met chronische bronchitis, mucoviscidose of acute luchtweginfecties. De behandelingen zijn beschikbaar in de vorm van zakjes, zuigtabletten en drinkbare oplossingen en zijn geschikt voor alle leeftijden.

De Zambon Groep werd in 1906 opgericht in Vinceza en in 1963 opende hij een vestiging in Frankrijk. Al sinds zijn oprichting werken het merk en zijn laboratorium aan behandelingen tegen bepaalde ziekten, waaronder ernstige ademhalingsaandoeningen, hoesten en verkoudheden, pijn in al zijn vormen en de ziekte van Parkinson. Het merk ontwikkelt ook verschillende producten die vrouwen onder meer helpen bij urineweginfecties. De behandelingen van Zambon beantwoorden aan de Europese normen op het vlak van traceerbaarheid van het geneesmiddel en transparantie van de bestanddelen waarmee het product wordt samengesteld.

Het merk brengt zijn producten uit in verschillende doseringen die aangepast zijn aan kinderen of volwassenen. Het is aanbevolen deze dosering te volgen om de geneesmiddelen van Zambon voor een veilig gebruik. Bij chronische bronchitis bijvoorbeeld wordt de siroop Lysomucil Junior aanbevolen voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Zij moeten deze siroop drie keer per dag innemen. Deze dosis verhoogt naarmate de kinderen ouder worden. Voor kinderen tussen 2 en 6 jaar raden artsen de drinkbare oplossing Lysomucil in zakjes aan. Kinderen die ouder zijn dan 6 jaar, mogen tot 200 mg per dag innemen van dit poeder. Lysomucil Junior is niet langer doeltreffend bij oudere kinderen. Hier is het dan aangewezen om Lysomucil 4% in te nemen.

Voor acute luchtweginfecties bij kinderen ouder dan 7 jaar bestaan er de zuigtabletten van 200 mg. Deze moeten twee keer per dag worden ingenomen. Ook kinderen jonger dan 2 jaar mogen deze tabletten nemen. In dat geval moeten de tabletten wel in drie worden gebroken, zodat het kind per beurt maar 70 mg inneemt. Om een overdosis te vermijden, die overigens fataal kan zijn, is het aanbevolen niet meer dan twee tabletten per dag te nemen. Zambon biedt steeds volledige behandelingen aan. Bij langdurige inname vraagt u het beste advies aan uw arts. U vindt alle producten van Zambon terug in uw online apotheek. Daar vindt u ook de productfiches. Lees die fiches zeer aandachtig alvorens u het product aankoopt. Daarin vindt u onder andere meer over hoe u het product kunt gebruiken, waar u als patiënt goed op moet letten en welke bestanddelen het product bevat.


Resultaten 1-10 (op 10)
Geneesmiddel
Lysomucil 600mg Slijmhoest 30 Bruistabletten
 
10,07 
+
 
Geneesmiddel
Geneesmiddel