1.600.000 tevreden klanten
Info
Belangrijke boodschap :
Door de Coronavirus (Covid-19) epidemie, merken wij een sterke toename op van het aantal bestellingen. Alles wordt in het werk gesteld om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden. De levertijd, van alle bestellingen die via onze website worden geplaatst, zal enkele dagen in beslag nemen. Bedankt voor uw begrip.
Home > Geneesmiddelen (zonder voorschrift) > Vitamines

Vitamines

Vitaminen: onmisbare bijdragen voor de gezondheid

Vitaminen zijn essentiële stoffen voor het goed functioneren van het lichaam. Wat zijn de kenmerken van vitaminen? Hun impact? Het belang van de voeding? Hier is alles wat u moet weten over vitaminen.

Vitaminen: betekenis

Vitaminen worden ingedeeld in 13 groepen op basis van hun specifieke rol op het lichaam: A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12, C, D, E en K.

Ze spelen een cruciale rol in het functioneren van het menselijk lichaam en hebben voornamelijk een bouwende, functionele en onderhoudende functie.

Tekorten kunnen onder andere een invloed hebben op het zenuwstelsel, het voortplantingssysteem, de gemoedstoestand, de cardiovasculaire functie, de gezondheid van de huid en ogen, het immuunsysteem ...

Een dagelijkse consumptie van alle vitaminen helpt bepaalde pathologieën te voorkomen, of het nu gaat om hart- en vaatziekten, bepaalde kankers, of de fysieke en mentale degeneratie gekoppeld aan ouderdom.

Karakteristieken van vitaminen

Hydrovitaminen zijn oplosbaar in water. Dat betekent dat het lichaam ze niet kan opslaan. Het is daarom essentieel om dagelijks voldoende te consumeren. De vitaminen van de B-groep en vitamine C zijn oplosbaar in water.

Liposomale vitaminen zijn in vet oplosbaar, zodat het lichaam ze in reserve kan houden. Vitaminen A, D, E en K zijn oplosbaar in vet.

Het lichaam kan alleen vitamine K en D metaboliseren (dat wil zeggen aanmaken). Alle andere vitaminen moeten via de voeding worden opgenomen. Alleen dan kan er gegarandeerd worden dat het lichaam harmonieus functioneert. Vitaminen zijn stoffen zonder energiewaarde.

Vitaminen in voedsel: de juiste balans vinden

Er is een aanbevolen dosering voor elke vitamine. Toch kan overconsumptie van vitaminen op lange termijn schadelijke effecten hebben.

Vitaminen komen voor in voedsel, voornamelijk in vers fruit en groenten. Ze zijn ook aanwezig in peulvruchten, noten en producten van dierlijke oorsprong zoals vlees, vis, eieren en zuivelproducten.

Een gevarieerd dieet met verse producten bezorgt normaal gesproken alle vitaminen die het lichaam nodig heeft. Het is echter mogelijk om specifieke vitaminen aan te vullen op basis van uw behoeften, uw gezondheidstoestand of uw specifieke aandoening.

Newpharma heeft een ruime keuze aan vitaminen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Voordat u uw aankopen doet, kunt u de beoordelingen raadplegen van klanten die het product eerder hebben gebruikt. We raden u aan de instructies zorgvuldig te lezen voordat u het product voor de eerste keer gebruikt. Neem bij twijfel of vragen over een product contact op met uw arts of apotheker.


C-Will 20 Capsules
Geneesmiddel
5,70 
Tijdelijk niet beschikbaar
Cacit 1000mg Bruistabletten 30
Geneesmiddel
12,73 
Tijdelijk niet beschikbaar
Cacit 500mg Bruistabletten 20
Geneesmiddel
4,25 
D-Cure Oplossing Druppels 10ml
Geneesmiddel
4,07 
Optovit E 60 Zachte Capsules
Geneesmiddel
21,10 
Sandoz Calcium 500mg Poeder Voor Drank Citroensmaak Zakjes 30x500mg
Geneesmiddel
7,79 
Tijdelijk niet beschikbaar
Sandoz Calcium D3 1000mg/880IE/UI 90 Kauwtabletten
Geneesmiddel
28,69 
Dit geneesmiddel is niet leverbaar in Nederland.
Ultramg 40 Zakjes 3g
Geneesmiddel
13,17 
Upsa-C 20 Bruistabletten 1000mg
Geneesmiddel
3,76 
Tijdelijk niet beschikbaar