> > Aromatherapie - Essentiële oliën

Aromatherapie - Essentiële oliën

Aromatherapie: de voordelen van etherische oliën

Aromatherapie is het gebruik van etherische oliën voor therapeutische doeleinden. Etherische oliën worden al millennia lang gebruikt en zelfs zonder het te weten, komt u er dagelijks mee in aanraking. Zo geeft dragon smaak aan bearnaisesaus dankzij zijn etherische olie. Hetzelfde geldt voor kaneel in een appeltaart. De geur van dennenbossen, de geplette munt in mojito, kruidnagel ... het zijn altijd de etherische oliën die u ruikt. Bij de extractie van de geurstoffen van dragon, kaneel, pijnboom of munt ontstaat er een vettige substantie, zeer geurig en vluchtig, genaamd etherische olie. Hieronder volgt een overzicht van wat aromatherapie is.

Aromatherapie: behandel uw kwaaltjes met planten

Hoewel de term 'aromatherapie' pas een eeuw geleden is bedacht, worden etherische oliën al sinds de oudheid gebruikt. Organische etherische olie wordt verkregen door destillatie van planten of plantendelen. Er zijn bijna 4000 planten waaruit de geurstof kan worden onttrokken. Dit kunnen bijvoorbeeld bloemen zijn, maar etherische olie kan ook uit zaden, vruchten, bladeren, schors of hars gewonnen worden.

Aromatherapie onderscheidt zich van de kruidengeneeskunde. Kruidengeneeskunde is het behandelen van ziekten en ongemakken met planten, in de vorm van kruidenthee, zalf of kompressen. Aromatherapie richt zich daarentegen alleen op etherische oliën en hydrolaten (bloemenwater).

Etherische oliën: specifieke componenten

Hoewel etherische oliën natuurlijk zijn, vormen ze complexe en unieke chemische componenten, waarvan de moleculen zeer krachtig zijn. Tea tree-olie is bijvoorbeeld anti-infectieus, bacterie- en schimmeldodend. De etherische olie van lavendel heeft pijnstillende eigenschappen. Ze wordt aanbevolen voor spasmen, astma, slapeloosheid en pijnlijke maandstonden. Het gebruik van etherische oliën is daarom niet onschadelijk en elke olie moet zorgvuldig worden gekozen. Bijwerkingen komen vooral voor bij kinderen jonger dan 10 jaar en zwangere vrouwen. Etherische oliën, natuurlijk of niet, dienen dan ook met de nodige voorzichtigheid gebruikt te worden.

Aromatherapie: instructies voor gebruik

Aromatherapie bestaat uit het inwendig of uitwendig gebruik van organische of niet-organische etherische oliën. Bij inwendig gebruik worden ze ingenomen in de vorm van capsules of druppels. Bij uitwendig gebruik kunnen ze worden aangebracht op de huid, of ingeademd worden met behulp van etherische olieverstuivers.

Hydrolaten of etherische oliën die in de lucht worden verspreid, worden door het lichaam via de luchtwegen opgenomen. Het gebruik van etherische olie door passieve of actieve inademing is bijzonder effectief. Er zijn verschillende soorten etherische olieverstuivers. Bij de keuze hiervan spelen het gebruiksgemak, de hoeveelheid olie die moet worden verspreid en de grootte van de verstuiver een rol.

We raden u aan om patiëntenbeoordelingen te raadplegen voordat u uw aankopen doet. Ze zullen u helpen het product te kiezen dat het beste bij u past. Het is ook belangrijk om de gebruiksinstructies aandachtig door te nemen voordat u het product voor de eerste keer gebruikt.

 
Pagina: 
1
2 3 4 5 6 7
...
53
Volgende
Bijzonder rustgevend en helpt bij geestelijke druk en (in)spanning
8,18 €
6,94
Onze selectie
Een rijke synergie van essentiële oliën die de striemen efficiënt verzacht
15,52 €
12,41
De luchtwegen te verzachten.
11,80 €
9,44
Voor een zuiverdere lucht en tegen kwalijke geuren
51,80 € -21%
40,91
Voor het behoud van de natuurlijke weerstand
11,67 € -21%
9,22
Voor de soepelheid en veerkracht van de huid of bij verschijnselen van de menopauze
8,45 €
6,77
Voor het behoud van de natuurlijke weerstand
6,70 €
5,36
Een geurige hulp om de toekomstige mama te ontspannen tijdens de bevalling
13,98 €
11,18
Rijk aan proteïnen en aan vitaminen van de B-groep, speciaal aanbevolen tijdens de zwangerschap
26,54 € -21%
20,97
Een zeer rijke, evenwichtige verzorgingsolie om postnatale striemen te voorkomen
16,04 €
12,84
Een zachte verzorging die de gevoelige huid rond de tepel beschermt en herstelt
11,25 €
9,00
Vóór de bevalling, om de huid te versoepelen en de elasticiteit te bevorderen
16,65 €
13,32
Heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen en de keel.
14,34 €
12,19
Gespannen zenuwen te ontspannen en de geest te kalmeren bij te sterke emoties.
12,50 €
10,26
Stijve spieren te ontspannen en te kalmeren en de gewrichten soepeler te maken.
16,60 € -21%
13,10
Kostbare en heilige geur, harmonische sfeer. Ideaal bij meditatie.
13,71 € -21%
10,82
Beschermt de mond en verzacht de gevoelige zones.
12,40 € -22%
9,68
100% zuivere en naturlijke essentiële olie
13,02 €
10,43
 
Pagina: 
1
2 3 4 5 6 7
...
53
Volgende