1.600.000 tevreden klanten
Home > Natuurgeneeskunde > Aromatherapie - Essentiële oliën > Essentiële oliën

Essentiële oliën

De voordelen van etherische oliën

Etherische oliën kunnen, indien verstandig gebruikt, verschillende kwalen genezen en uw welzijn verbeteren. Aromatherapie is een natuurlijk en interessant alternatief voor traditionele medicijnen. Elke etherische olie heeft specifieke geneeskrachtige eigenschappen, afhankelijk van de te behandelen aandoening.

Etherische oliën: de gezonde eigenschappen

Etherische oliën zijn bijzonder effectief voor de behandeling van virussen, infecties, evenals schimmels of wonden, op een geheel natuurlijke manier. Ze bestrijden snel ongemakken zoals hoofdpijn, slaapstoornissen en stress. Ze hebben ook invloed op de stemming en kunnen energieversterkend, troostend of verzachtend zijn. Om uw dagelijks welzijn te verbeteren, zijn er meer dan 4000 planten waaruit de etherische olie kan worden gewonnen.

Etherische olie van theebladeren: een krachtige bacteriedoder

< De etherische olie van tea tree, of theebladeren, heeft veel goede eigenschappen. Zo heeft deze olie een antivirale, schimmelwerende en antibacteriële werking. Ze wordt met name aanbevolen voor ondersteuning van het immuunsysteem, vooral bij chronische of seizoensgebonden klachten. In de winter kan de tea tree olie in de lucht verspreid worden met behulp van een verstuiver voor etherische oliën om milde virale infecties, zoals verkoudheid, bronchitis, oorontsteking of keelpijn te voorkomen en te genezen. Daarnaast heeft de olie een positief effect op uw stemming en het evenwicht van het zenuwstelsel.

Etherische olie van lavendel: pijnbestrijdend en kalmerend

Etherische olie van lavendel wordt veel gebruikt in de aromatherapie, zowel uitwendig als verspreid door de lucht. Direct op de huid aangebracht, heeft ze een genezende werking en verbetert ze snel het herstelvermogen van de huid. Via de reuk is ze rustgevend en zorgt ze voor ontspanning van de spieren. Het gebruik ervan wordt ook aangeraden in gevallen van bijholteontsteking, neusslijmvliesontsteking en ontsteking van de stembanden.

Etherische olie van citroen: bevordert de spijsvertering en bestrijdt infecties

Deze plantaardige olie heeft anti-infectieuze eigenschappen om schimmels en virussen te bestrijden. Gebruikt met verstuiver, stimuleert ze een goede werking van het spijsverteringsstelsel en verlicht ze maagklachten. De etherische olie van citroen helpt ook om spierkrampen te behandelen en misselijkheid te verminderen.

Etherische olie van ravintsara: verbetert uw afweer

De antivirale en afweerversterkende etherische olie van ravintsara is energiegevend en geeft de stofwisseling een boost. Ze zorgt namelijk ook voor een betere stoelgang. Je kunt ze gebruiken in geval van virale infecties zoals gordelroos of herpes. Gebruikt met een verstuiver, bestrijdt de olie slapeloosheid en gevoelens van stress. De kalmerende eigenschappen zijn effectief tegen angstaanvallen. Etherische oliën kunnen bij verkeerd gebruik brandwonden en andere reacties veroorzaken. Zorg ervoor dat u zich voor gebruik goed laat informeren.

Wij nodigen u uit om de klantbeoordelingen te raadplegen voordat u uw aankopen doet, zodat u het product kiest dat het beste bij u past. Het is ook belangrijk om de gebruiksaanwijzingen van het product te lezen voor het eerste gebruik.


So Bio Etic Huile Essentielle Lavande Biologique 10ml
 
10,49 
Nog maar 2 in voorraad!
 
So Bio Etic Huile Essentielle Menthe Poivrée Biologique 10ml
 
10,49 
Nog maar 1 in voorraad!
 
So Bio Etic Huile De Verveine Exotique Biologique 10ml
 
8,99 
Nog maar 2 in voorraad!
 
So Bio Etic Huile Essentielle Ylang-Ylang Biologique 10ml
 
11,76 
Nog maar 2 in voorraad!
 
Soria Natural Eucalyptus Globulus Essentiële Olie Flesje 15ml
Helpt bij verkoudheid.
8,96 
*
-20%
**
7,16 

+2% oftewel 0,14
 
Sjankara Santal Amyris Essentiële Olie 11ml
5,70 
*
-10%
**
5,13 
Nog maar 2 in voorraad!
 
Sjankara Echte Lavendel Maillette Bio Essentiële Olie 11ml
De EHBO-olie bij uitstek bij allerhande kwaaltjes
8,09 
*
-10%
**
7,28 

+0,07
 
Sjankara Rode Tijm Bio Ess Olie 11ml
9,30 
*
-10%
**
8,37 

+1.6% oftewel 0,13
 
Sjankara Ravintsara Ess Olie 11ml
9,85 
*
-10%
**
8,87 

+1.5% oftewel 0,13
 
Sjankara Spijklavendel Bio Ess Olie 11ml
6,85 
*
-10%
**
6,16 

+0,06
 
Sjankara Tea Tree Bio Ess Olie 11ml
9,95 
*
-10%
**
8,95 

+2% oftewel 0,18
 
Sjankara Eucalyptus Radiata Bio Ess Olie 11ml
6,10 
*
-10%
**
5,49 

+1.5% oftewel 0,08
 
Sjankara Mandarijn Bio Ess Olie 11ml
7,74 
*
-10%
**
6,97 

+1.4% oftewel 0,10
 
 
Pagina: 
1
2 3 4 5 6 7
...
23
Volgende
Annuleren