Alles over vitamine E
Vitamine E heeft vele voordelen en is essentieel voor de goede werking van het lichaam. Vitamine E is een antioxidant, strijd tegen veroudering en werkt synergetisch met andere vitamines, zoals vitamine C, bèta-caroteen en selenium.
Ze kan leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD), cataract en achteruitgang van de cognitieve functies helpen voorkomen. Ze is ook belangrijk voor het versterken van het immuunsysteem.
De gezondheidsvoordelen van vitamine E
Het is bekend dat vitamine E de pijn en het ongemak van de vrouwelijke menstruatiecyclus verlicht. Ze draagt ook bij aan de goede werking van het voortplantingssysteem.
Net als vitamine A, vitamine D en vitamine C heeft vitamine E eigenschappen die vooral gunstig zijn voor ouderen. Ze werkt dus op verschillende niveaus tegen de degeneratie gerelateerd aan ouderdom, hetzij op het niveau van de achteruitgang van het intellectuele vermogen of de verzwakking van het immuunsysteem.
Vitamine E is een conserveringsmiddel voor bepaalde voedingsmiddelen omdat het beschermt tegen oxidatie, die viezigheid veroorzaakt.
Ze heeft een beschermend effect op het hart omdat ze voorkomt dat bloedplaatjes aan elkaar gaan plakken, heeft een ontstekingsremmende werking en stimuleert de productie van vaatverwijders.
Vitamine E: de aanbevolen inname
Voor een goede werking van het lichaam wordt de volgende dagelijkse hoeveelheid aangeraden:
- - 4 mg voor zuigelingen,
- - 6 mg voor kinderen van 1 tot 3 jaar oud,
- - 7,5 mg voor kinderen van 4 tot 6 jaar oud,
- - 9 mg voor kinderen van 7 tot 9 jaar oud,
- - 11 mg voor kinderen van 10 tot 12 jaar oud,
- - 14 mg voor adolescenten en volwassenen,
- - Tussen 15 en 19 mg voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven,
- - 24 mg voor sporters,
- - Tussen 20 en 50 mg voor personen ouder dan 75 jaar.
Voedingsmiddelen rijk aan vitamine E
Vitamine E wordt aangetroffen in hazelnoot-, zonnebloem- en raapzaadolie. Het zit ook in oliehoudend gedroogd fruit en in noten, waaronder amandelen, hazelnoten en walnoten. Wat fruit en groenten betreft, vindt u vitamine E in interessante hoeveelheden in kiwi's, avocado's, spinazie, broccoli en perziken. Vis en eieren zijn ook rijk aan vitamine E. Als u een tekort heeft, kan u tarwekiemolie bij uw eten doen.
Newpharma biedt een reeks vitamine E-producten aan die u helpen gezond te blijven. Aarzel niet om de meningen van andere gebruikers te raadplegen voordat u een product koopt en vergeet vooral niet om de gebruiksinstructies na uw aankoop en vóór het eerste gebruik te raadplegen. Vraag bij twijfel advies aan uw arts of apotheker.