1.600.000 tevreden klanten
Home > Eerste hulp - Thuiszorg > Eerste hulp > Warme/koude kompressen - Warmwaterkruiken > Cefaly Dual Behandeling En Preventie Van Migraine 1 Kit

Cefaly Dual Behandeling En Preventie Van Migraine 1 Kit

van Cefaly
Cefaly Dual Behandeling En Preventie Van Migraine 1 Kit
Behandeling en preventie van migraine
314,10 
Tijdelijk niet beschikbaar
Beschrijving

Cefaly Dual Behandeling En Preventie Van Migraine 1 Kit

Eigenschappen:
Cefaly biedt de beste combinatie van veiligheid en effectiviteit in vergelijking met gangbare anti-migraine medicatie Het is de eerste keus behandeling voor patiënten met frequente migraine-aanvallen. Cefaly maakt het mogelijk het medicatiegebruik aanzienlijk te reduceren en de kwaliteit van leven van de patiënt merkbaar te verbeteren. Het is de oplossing voor de meeste mensen met migraine.

Cefaly is een uitwendige trigeminale neurostimulator. Een herbruikbare plakelektrode wordt aangebracht op het voorhoofd en de Cefaly wordt hier magnetisch op vastgezet. Via de elektrode worden nauwkeurig gedoseerde micro-impulsen afgegeven aan de bovenste tak van de drielingszenuw (nervus trigeminus) om de pijn te verminderen tijdens een aanval (acute instelling) of aanvallen te voorkomen (preventieve instelling).
Cefaly is bedoeld voor patiënten die last hebben van migraine met of zonder aura en vooral wanneer het medicijngebruik dient te worden verminderd.

De acute instelling is aangewezen voor de behandeling van de migraine-aanval.
De preventieve instelling is aangewezen indien men vaak aanvallen heeft (3 of meer per maand) om de frequentie van de aanvallen te verminderen.

Effectiviteit:
Acute migrainebehandeling (sessie van 1 uur):
- Significantie pijnverlichting bij 8 van de 10 patienten
- Een derde van de patiënten volledig pijnvrijPreventie:
Migraine preventie (dagelijks 20 minuten):Bij de meeste vormen van hoofdpijn en migraine is de drielingszenuw (nervus trigeminus) betrokken. De bovenste tak hiervan eindigt bij de uitgang van de oogkas, onder de huid van het voorhoofd.
Neurostimulatie van de drielingszenuw (nervus trigeminus) middels:
- Cefaly acute instelling (hoge frequentie, één lange sessie) geeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel hetgeen de hoofdpijn verlicht.
- Cefaly preventieve instelling (lage frequentie, dagelijks een korte sessie) geeft geleidelijk een normalisering van het metabolisme in de fronto-temporale cortex van de persoon met migraine en daarmee een verhoging van de migrainedrempel hetgeen de frequentie van de migraine-aanvallen verlaagt.

Cefaly elektrodes:
- Voorhoofdelektrode:
Cefaly werkt via een op het voorhoofd geplakte elektrode. Elke elektrode kan tot 20 keer gebruikt worden of soms zelfs nog langer (een dozijn keer voor Blue Gel elektroden).
Het is van groot belang om de huid van het voorhoofd goed te reinigen en ontvetten zodat de elektrode goed aan de huid plakt. De huid dient gereinigd te worden met water en zeep. Na gebruik dient te elektrode weer geplakt te worden op de plastic strip en bewaard te worden in het zakje om te voorkomen dat het uitdroogt.

- Occipitale elektrode: “Arnold kit”:
De occipitale elektrode wordt gebruikt met de Cefaly en is uitsluitend aangewezen bij occipitale neuralgie en posterieure spanningshoofdpijn van cervicale oorsprong.Neurostimulatie wordt al meer dan 20 jaar gebruikt met apparaten die geïmplanteerd worden in de nek en die gedurende jaren continu werken. De enige problemen die men hiermee ondervindt zijn gerelateerd aan de chirurgische procedure bij het implanteren en niet aan de neurostimulatie-techniek zelf. Dit is waarom de techniek beschouwd wordt als bijzonder veilig. De grote doorbraak van Cefaly is dat deze techniek van neurostimulatie extern en op een patiëntvriendelijke manier kan worden ingezet.

Indicaties:
- Gewone migraine
- Migraine met aura
- Oogmigraine
- Episodische migraine
- Chronische migraine
- Spanningshoofdpijn
- Arnold of occipitale neuralgie

Gebruiksaanwijzing:
Meer dan 95% van de gebruikers vindt de wijze van gebruik zeer eenvoudig.
Druk op de knop om het programma te selecteren en de sessie begint automatisch.
In de praktijk verloopt een Cefaly sessie in zes stappen:

1. Reiniging van de huid:
Reinig de huid van het voorhoofd zorgvuldig met water en een milde zeep of een ‘Prepare’ reinigingsdoekje. Deze stap is essentieel om de huid te ontvetten en te zorgen dat de elektrode goed kleeft op de huid.2. Het plaatsen van de elektrode:
Gebruik een spiegel om de elektrode op de juiste plaats aan te brengen. Het onderste deel komt op de horizontale lijn tussen de wenkbrauwen.3. Plaatsing van de Cefaly:
Schuif de Cefaly over de plakelectrode door hem van boven naar beneden te bewegen. Het pionnetje op de elektrode valt dan in de sleuf van de Cefaly.
Doe dit de eerste paar keer voor de spiegel.4. Starten:
Dual Model (2 instellingen: Acuut en Preventie)
Druk 1 maal op de knop om Programma 1 te kiezen en te starten. U hoort 1 piepsignaal. Programma 1 is bestemd voor de behandeling van migraineaanvallen.
Druk 2 maal achter elkaar op de knop om Programma 2 te kiezen en te starten. U hoort 2 opeenvolgende piepsignalen. Programma 2 is bestemd voor de preventie van migraineaanvallen.5. De intensiteit doseren:
Tijdens de eerste 14 minuten stijgt de intensiteit geleidelijk. Wanneer de gewaarwording te sterk wordt, kan door een simpele druk op de knop de intensiteit gestabiliseerd worden. Deze wordt nu niet meer spontaan sterker gedurende het verdere verloop van de behandeling.
U kunt ervoor kiezen om de intensiteit hierna weer te laten toenemen door de knop opnieuw in te drukken en aanhoudend ingedrukt te houden. De intensiteit neemt hierbij versneld toe totdat men de knop weer loslaat.6. Tijdens de sessie en einde:
Het apparaat schakelt automatisch uit aan het eind van de sessie (1 uur bij acute instelling, 20 minuten bij preventieve instelling) Verwijder het apparaat door het naar voren te trekken om het los te maken van de elektrode.Voorzorgsmaatregelen:
Cefaly bijwerkingen:
- Geobserveerd bij 4,3% van de patienten
- Licht en volkomen reversibel
- Meest voorkomend: Gevoel van de Cefaly word niet verdragen
- Ernstigste bijwerking: allergische huidreactie voor de elektrode

Meest voorkomende bijwerkingen:
- Gevoel van de Cefaly word niet verdragen: 1,25%
- Gevoel van slaperigheid gedurende en na de behandelsessie: 0,65%
- Hoofdpijn na een behandelsessie: 0,52%
- Irritatie van de huid op het voorhoofd: 0,22%

Inhoud:
1 kit
Kenmerken:
Merk Cefaly
Categorie Pijnstilling, Stress, Warmwaterkruik
Prijs 314,10 €
Reviews 5.0/5 (1 reviews)
Gewicht 362 gr
Verzameld via Ekomi Reviews
(1)
5,0 op 5 sterren
5 sterren
(1)
4 sterren
(0)
3 sterren
(0)
2 sterren
(0)
1 ster
(0)
Alle reviews over Cefaly Dual Behandeling En Preventie Van Migraine 1 Kit werden verzameld door geverifieerde kopers, via eKomi
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.
Aangezien dit product over weinig Nederlandstalige reviews beschikt, vindt u hieronder automatisch vertaalde reviews uit andere talen.
Pascale
07/02/2019
Werkt zoals beschreven bij migrainepreventie en in geval van crisis. Een beetje raar in eerste instantie omdat het gebruik van elektroden op de trigeminuszenuw. Ja om te adviseren, zelfs als de elektroden een beetje te duur zijn om te kopen.
  2 0   Gemeld!
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht:
Populaire producten