Vier tips om komaf te maken met cellulitis

Vier tips om komaf te maken met cellulitis

14/02/2019

Een gezond voedingspatroon helpt je om gezond te blijven, en aan sport doen helpt om af te vallen. Toch kan de aanblik van je spiegelbeeld je ontmoedigen als je geconfronteerd wordt met de vetbultjes op je dijen, taille, billen of buik. Wil je gewicht verliezen en definitief verlost raken van cellulitis? Deze vier natuurlijke middelen tegen cellulitis kunnen je helpen om een platte buik én je ideale gewicht te bereiken.

Anti-cellulitiscrèmes

Dit is zeker niet de meest originele remedie, maar toch kan ze helpen om de vetbultjes te verwijderen die je schoonheid in de weg staan. Anti-cellulitiscrème is een afslankproduct dat stoffen bevat die bekend staan om hun afslankende effect. Nadat de moleculen in de huid zijn doorgedrongen, zorgen ze daar voor vochtafdrijving. Dit voorkomt het vasthouden van vocht dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van cellulitis. Je kunt deze crèmes lokaal aanbrengen en inmasseren op de gewenste zones. Als je aarzelt tussen de verschillende anti-cellulitiscrèmes, vraag dan je dermatoloog of apotheker om advies.

Goed om te weten

Anti-cellulitiscrème is geen wondermiddel. Het inmasseren ervan dient gepaard te gaan met een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Een rollende massage

Sommige schoonheidssalons, spa's en centra voor thalassotherapie bieden lichaamsbehandelingen om cellulitis te verwijderen. De behandelaar voert een massage uit die zich concentreert op het gebied of de gebieden waar de vetbultjes zich hebben opgehoopt. Hij of zij gebruikt de techniek van de rollende massage, die erop gericht is om het bewuste lichaamsdeel zodanig te bewerken dat het opgehoopte vet wordt verdeeld. Het apparaat heeft een zuigende werking, trekt aan de huid en ontspant deze weer. Een rollende massage kan onaangenaam en zelfs pijnlijk zijn, in tegenstelling tot ontspannende massages. Er bestaan anti-cellulitisapparaten waarmee je deze massage thuis kunt uitvoeren.

Etherische oliën

Aromatherapie kent vele deugden. Ze biedt de mogelijkheid om op natuurlijke wijze een breed scala aan aandoeningen en ziekten te behandelen, waaronder cellulitis. De bekendste etherische oliën bij de behandeling van cellulitis zijn citroen, kaneel, cipres, rozengeranium, rozemarijn en cederolie uit het Atlasgebergte. Hun effectiviteit is vooral te danken aan hun tonale werking. Etherische oliën bevorderen de bloedsomloop en een goede stoelgang. Bovendien hebben ze een ontstoppende werking op de aderen en slagaderen.

Touwtje springen

Touwtje springen is een veel gezondere en volwaardigere oefening dan je wellicht zou denken. Een paar reeksen zijn al voldoende. Je zult bemerken dat je hartslag snel stijgt om dit voor elkaar te krijgen. Touwtje springen zet je volledige lichaam aan het werk en al je weefsels in beweging. Deze activiteit helpt om calorieën te verbranden en cellulitis te bestrijden.

Goed om te weten

Het effect van trampolinespringen is vergelijkbaar met dat van touwtjespringen. Wil je van je cellulitis verlost raken, dan is ook trampolinespringen een aanrader.

Voeding: vul je antioxidanten aan!

Je kunt eigenlijk niet spreken van een duurzame anticellulitisoplossing zonder je eigen eetpatroon eens kritisch onder de loep te nemen. Wil je cellulitis bestrijden en voorkomen, kies dan voor een voeding die rijk is aan antioxidanten. Je vindt ze vooral in fruit en rode groenten, wortels, groene thee (te drinken als kruidenthee), broccoli, kool, ui, prei, meloen, grapefruit, sommige zaden zoals sesam, vlees en zeevruchten.

Aanbevolen producten