Dafalgan Volwassenen Paracetamol 600mg Zetpillen 12

van Dafalgan
3,32 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd OF in afhaalpunt 48u via Mondial Relay of 24u via DPD of 24u via PostNL
Beschrijving

Dafalgan Volwassenen Paracetamol 600mg Zetpillen 12

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Eigenschappen:
Dit geneesmiddel is een analgeticum (pijnstiller) en een antipyreticum (het werkt koortsverlagend).
Dafalgan Volwassenen 600 mg wordt gebruikt bij de symptomatische behandeling van pijn en koorts.

Indicaties:
Tegen de pijn en de koorts
Volwassenen en adolescenten (vanaf 11 jaar)

Actieve samenstelling:
Paracetamol (600 mg per zetpil)

Samenstelling:
Semisynthetische glyceriden

Gebruiksaanwijzing:
1 zetpil per keer; tot 6 zetpillen per 24 uur
Tussen twee toedieningen steeds minstens vier uur wachten.
De zetpil in de anus van de patiënt inbrengen.

In geval van een ernstige aandoening van de nieren (ernstige nierinsufficiëntie) moet het minimale interval tussen 2 toedieningen aangepast worden volgens het volgende schema:

Creatinineklaring Interval
ck > 50 ml/ min 4 uur
10 < ck < 50 ml/ min 6 uur
ck < 10 ml/ min 8 uur

Voorzorgsmaatregelen:
Niet gebruiken:
- Als u overgevoelig (allergisch) bent voor paracetamol, fenacetine of één van de andere bestanddelen van Dafalgan Volwassenen 600 mg zitten;
- Zonder het advies van uw arts, als medische onderzoeken op een ernstige aandoening van de lever of van de nieren hebben gewezen.

Niet meer dan 5 zetpillen per dag gebruiken.
Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.
Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.
De dosering moet worden verminderd bij patiënten die veel alcohol verbruiken.
Als de symptomen langer dan 3 dagen aanhouden, dient u uw arts te raadplegen.
Als bepaalde laboratoriumtests u worden voorgeschreven, deze kunnen worden verstoord.
Dafalgan Volwassenen 600 mg mag niet toegediend worden aan kinderen jonger dan 11 jaar.
De voorgeschreven of aanbevolen doses mogen niet overschreden worden en de behandeling mag niet verlengd worden zonder medisch advies.
Bij langdurige behandeling of een behandeling met hoge doses paracetamol moeten de nier- en leverfunctie regelmatig gecontroleerd worden.
Als u lijdt aan een aandoening van de nieren, het hart, de longen of aan bloedarmoede, moet u vermijden om dit geneesmiddel herhaaldelijk te gebruiken.
Wanneer u te veel Dafalgan Volwassenen 600 mg heeft gebruikt of ingenomen, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts, apotheker of het Antigifcentrum.
Een chronische consumptie van alcohol kan de toxiciteitsdrempel van paracetamol verlagen. Bij deze patiënten moet het interval tussen twee toedieningen ten minste 8 uur bedragen en mag niet meer dan 3 g paracetamol per dag worden toegediend.
Zoals voor elke pijnstiller moet de behandeling zo kort mogelijk zijn en moet de duur strikt aangepast zijn aan de duur van de symptomen. U mag dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder medisch advies.

Dafalgan Volwassenen 600 mg mag gedurende een beperkte tijd samen met middelen tegen reuma gebruikt worden, maar kan beter niet samen gebruikt worden met alcohol, anti-epileptica of kalmeringsmiddelen met barbituraten.
Dafalgan Volwassenen 600 mg mag gecombineerd worden met bloedverdienners, maar het gebruik van paracetamol gedurende een langere tijd kan het gevaar op bloedingen verhogen en vereist een regelmatige medische controle.
De absorptie van paracetamol kan toenemen in combinatie met metocl. (een geneesmiddel tegen misselijkheid en braken) en kan verminderen in combinatie met colestyramine (een geneesmiddel dat de hoeveelheid vetten in het bloed vermindert) of actieve kool.
Als u diflunisal gebruikt (tegen pijn), dient u uw arts te raadplegen alvorens Dafalgan Volwassenen 600 mg te gebruiken.
Dit geneesmiddel bevat paracetamol: hiermee moet rekening worden gehouden wanneer andere geneesmiddelen op basis van paracetamol worden gebruikt, om de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden.

Inhoud:
12 zetpillen
Kenmerken:
Merk Dafalgan
Categorie Pijn - Koorts - Griep
Prijs 3,32 
Gewicht 40 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.