Drontal Cat Voor Katten 24 Omhulde Tabletten

van Drontal
Geneesmiddel
Drontal Cat Voor Katten 24 Omhulde Tabletten
107,01 
+
Op voorraad!
Newpharma klantenbeoordeling: 4,7/5

Beschrijving

Voor de behandeling van mengbesmettingen met rondwormen en lintwormen bij katten

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Drontal Cat is een anthelminticum, actief tegen rondwormen en lintwormen.
De actieve bestanddelen zijn het pyrazinoisoquinolinone derivaat, praziquantel en het tetrahydropyrimidine derivaat pyrantel (als embonaatzout).
In deze specifieke combinatie fungeert praziquantel als anthelminticum actief tegen lintwormen met een werkingsspectrum dat alle belangrijke species die bij de kat voorkomen beslaat, in het bijzonder Hydatigera (Taenia) taeniaeformis, Echinococcus multilocularis en Dipylidium caninum.
Praziquantel is actief tegen alle ontwikkelingsstadia van deze in de darm van de kat voorkomende parasieten.
Pyrantel is de component die specifiek werkzaam is tegen rondwormen. Het bezit een goede werkzaamheid tegen alle voor de kat relevante nematoden, in het bijzonder Toxocara cati (syn. mystax), Toxascaris leonina en Ancylostoma tubaeforme.
Praziquantel wordt zeer snel doorheen de wand van de parasiet geresorbeerd en wordt gelijkmatig verdeeld in de parasiet.
Zowel in vitro als in vivo treedt zeer snel beschadiging van het tegument van de parasiet op met als gevolg contractie en paralyse. De oorzaak van deze snelle werking is voornamelijk gelegen in de door praziquantel geïnduceerde verandering in de permeabiliteit van de membraan van de parasiet voor Ca2+ ionen, wat leidt tot een dysregulatie van het metabolisme van de parasiet.
Pyrantel is een cholinerge agonist met nicotine-achtige werking. Het veroorzaakt spastische paralyse bij de nematoden door een depolariserende neuromusculaire blokkade.

Indicaties:
- Doeldiersoorten: kat
- Voor de behandeling van mengbesmettingen met rondwormen en lintwormen bij katten, veroorzaakt door: volwassen spoelwormen [Toxocara cati (syn. mystax), Toxascaris leonina]; volwassen haakwormen (Ancylostoma tubaeforme); lintwormen [Dipylidium caninum, Hydatigera (Taenia) taeniaeformis, Echinococcus multilocularis]

Contra-indicaties:
- In afwachting van toereikende studies met deze combinatie, wordt het gebruik van het diergeneesmiddel tijdens de dracht afgeraden.
- Niet gelijktijdig toedienen met een ander wormmiddel dat als werkzame stof piperazine bevat.

Samenstelling:
Pyrantelembonaat, praziquantel; hulpstoffen: maïszetmeel, microkristallijn cellulose, polyvidone, magnesiumstearaat, colloïdaal anhydrisch siliciumdioxide, hydroxypropylmethylcellulose, polyethyleenglycol 4000, titaandioxide

Analyse van de samenstelling:
/tablet
Pyrantelembonaat     230mg
Praziquantel 20mg

Actieve samenstelling:
Pyrantelembonaat, praziquantel

Gebruiksaanwijzing:
Dosering:
5 mg praziquantel en 57,5 mg pyrantelembonaat per kg lichaamsgewicht
Dit correspondeert met één tablet per 4 kg lichaamsgewicht.

Wijze van toediening:
Orale toediening
De tabletten kunnen als dusdanig of in een vleesballetje toegediend worden.
Ze kunnen ook geplet en met het voedsel gemengd worden.
Dieetmaatregelen zijn niet nodig.

Behandelingsduur:
Eenmalige toediening
Bij spoelwormbesmettingen, vooral bij jonge dieren, kan een complete eliminatie niet verwacht worden waardoor een risico voor de mens blijft bestaan. Herhaalde behandelingen met 14 dagen interval moeten daarom doorgevoerd worden door middel van een geschikt middel tegen rondwormen tot 2-3 weken na het spenen.

Voorzorgsmaatregelen:
Aangezien lintwormbesmettingen niet voor de derde levensweek optreden bij de kat, is de behandeling met Drontal Cat niet geïndiceerd tot deze leeftijd.
Een dosis welke 5 maal deze bedroeg van de aanbevolen dosis, wordt symptoomloos verdragen. Bij nog hogere overdoseringen kan men als eerste symptoom braken verwachten.
Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.

Inhoud:
24 omhulde tabletten
Kenmerken:
Merk Drontal
Categorie Ontwormingsmiddelen
Reviews 0/5 (0 reviews)

Tekst verminderen


Dit is een geneesmiddel dat niet langdurig gebruikt mag worden zonder een medisch advies en dat buiten het bereik van kinderen bewaard moet worden. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Vraag uw dierenarts of apotheker om advies. Neem contact op met uw dierenarts als er bijwerkingen optreden.