De Gratis Dagen


De deelnemende producten zijn te herkennen aan het label 1+1 GRATIS, 2+1 GRATIS of 3+1 GRATIS. De artikelen worden in pakketten aangeboden (2 producten voor de prijs van 1, 3 producten voor de prijs van 2 of 4 producten voor de prijs van 3). U hoeft dus alleen maar het artikel van uw keuze toe te voegen aan uw winkelmandje om van deze aanbieding te kunnen genieten.​

Goed nieuws: deze aanbieding is cumuleerbaar met promocodes!

Opgelet, de voorraad van deelnemende producten is beperkt !​ De actie is enkel geldig tot dinsdag 3 november om 23u59.

Anthelmex Forte Infecties Met De Volgende Rond- En Lintwormen Honden 48 Kauwtabletten

van Ecuphar
197,51 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, bij u in 48u OF in afhaalpunt 72u via Mondial Relay of 48u via DPD of 48u via PostNL
Beschrijving

Anthelmex Forte Infecties Met De Volgende Rond- En Lintwormen Honden 48 Kauwtabletten

Eigenschappen:
Anthelminticum voor de behandeling van gemengde infecties met de volgende rond- en lintwormen bij honden zwaarder dan 17,5 kg:
Spoelwormen Toxacara canis
Toxascaris leonina (volwassen en laat onvolwassen stadia)
Haakwormen Uncinaria stenocephala
Ancylostoma caninum (volwassen)
Zweepwormen Trichuris vulpis (volwassen)
Lintwormen Echinococcus spp.
Tænia spp.
Dipylidium caninum (volwassen en onvolwassen stadia)

In deze vaste combinatie werken pyrantel en febantel tegen alle relevante nematoden (spoelwormen, haakwormen en zweepwormen) bij honden. In het bijzonder omvat het werkingsspectrum Toxacara canis, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum en Trichuris vulpis. Deze combinatie toont synergistische werking bij haakwormen en febantel is werkzaam tegen T. vulpis. Het werkingsspectrum van praziquantel omvat alle belangrijke lintwormsoorten bij honden, in het bijzonder Taenia spp., Dipylidium caninum, Echinococcus granulosus en Echinococcus multilocularis. Praziquantel is actief tegen alle volwassen en onvolwassen stadia van deze parasieten.

Praziquantel wordt zeer snel door de wand van de parasiet geabsorbeerd en verdeeld in de parasiet. Zowel in vitro als in vivo studies hebben aangetoond dat praziquantel ernstige beschadiging veroorzaakt aan het integument van de parasiet, resulterend in contractie en verlamming. Er is een bijna onmiddellijke tetanische samentrekking van het spierstelsel van de parasiet en een snelle vacuolisatie van het syncytiëel tegument. Deze snelle contractie wordt veroorzaakt door veranderingen in tweewaardige kation fluxen, voornamelijk calcium.

Pyrantel fungeert als een cholinerge agonist. De werking bestaat uit het stimuleren van nicotinerge cholinerge receptoren van de parasiet om spastische verlamming van de nematoden te induceren en daardoor verwijdering uit het gastro-intestinale (GI) systeem door peristaltiek toe te laten.

Bij zoogdieren wordt febantel door ringvorming omgezet tot febendazole en oxfendazole. Het zijn deze chemische stoffen die een anthelmintisch effect uitoefenen door inhibitie van tubuline polymerisatie. Hierdoor wordt de vorming van microtubuli verhinderd, wat resulteert in het uiteenvallen van structuren die van vitaal belang zijn voor het normaal functioneren van de endoparasiet. In het bijzonder wordt glucose opname beïnvloedt, wat leidt tot het uitputten van de cellulaire ATP. De parasiet sterft door uitputting van zijn energiereserves, wat 2 tot 3 dagen later plaatsvindt.

Na orale toediening wordt praziquantel bijna volledig geabsorbeerd uit het maagdarmstelsel. Na absorptie wordt het diergeneesmiddel over een groot gebied verspreid binnen het organisme, gemetaboliseerd tot inactieve vormen in de lever en uitgescheiden via de gal. Meer dan 95% van de toegediende dosis wordt uitgescheiden binnen de 24 uur.
Het pyrantelembonaatzout heeft een lage wateroplosbaarheid. Deze eigenschap zorgt voor een verlaagde absorptie in de darm waardoor het diergeneesmiddel de parasieten in de dikke darm kan bereiken om zijn werkzaamheid uit te oefenen. Na absorptie wordt pyrantelembonaat snel en bijna volledig gemetaboliseerd tot inactieve componenten die snel via de urine worden uitgescheiden. Febantel is een inactieve pro-drug die na absorptie relatief snel gemetaboliseerd wordt in een aantal metabolieten, waaronder fenbendazole en oxfendazole die een anthelmintische activiteit hebben.

Indicaties:
Oraal gebruik
Doeldiersoort: hond
Voor de behandeling van gemengde infecties met de volgende rond- en lintwormen

Contra-indicaties:
Gedurende de eerste 4 weken van de dracht
Bij honden die minder dan 17,5 kg wegen (ofwel < 17,5 kg)
Bij bekende overgevoeligheid voor één van de werkzame bestanddelen of één van de hulpstoffen
Niet gelijktijdig toedienen met piperazine aangezien het anthelmintisch effect van pyrantel en piperazine geantagoniseerd kan worden.

Samenstelling:
Palmitate de cétyle, amidon prégélatinisé, glycolate d’amidon sodique (type A), silice colloïdale anhydre, stéarate de magnésium, arome artificiel de boeuf

Actieve samenstelling:
Per tablet
Febantel 525,0mg
Pyrantel 175,0mg
- overeenkomend met pyrantelembonaat 504,0mg
Praziquantel 175,0mg

Gebruiksaanwijzing:
1 kauwtablet per 35 kg lichaamsgewicht (15 mg febantel, 5 mg pyrantel (als embonaat) en 5 mg praziquantel/ kg lichaamsgewicht)

Lichaamsgewicht (kg) Aantal kauwtabletten
17,5 ½
>17,5-35 1
>35-52,5 1 ½
>52,5-70 2
Bij honden lichter dan 17,5 kg wordt het gebruik van Anthelmex Kauwtabletten voor honden aangeraden.

De kauwtabletten kunnen rechtstreeks aan de hond worden toegediend of toegevoegd aan het voer.
Voor of na behandeling hoeft het voer niet te worden onthouden.
Door de vettige coating van praziquantel en de toegevoegde smaakstoffen worden de kauwtabletten door de meerderheid van de honden vrijwillig opgenomen.

Behandelingsduur:
Bij risico tot herbesmetting dient advies van een dierenarts te worden ingewonnen om de nood tot herbehandeling en de frequentie ervan te evalueren.

Voorzorgsmaatregelen:
Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.
In zeldzame gevallen (minder dan 1 van de 10000 dieren, inclusief geïsoleerde rapporten) kunnen zich voorbijgaande, milde maagdarmklachten (bv. braken) voordoen.
Aangezien het product praziquantel bevat, is het doeltreffend tegen Echinococcus spp., die niet voorkomt in alle EU-lidstaten, maar in sommige landen steeds vaker voorkomt. Echinococcose vormt een risico voor mensen. Aangezien echinococcose een meldingsplichtige ziekte is voor de World Organisation for Animal Health (OIE), dienen specifieke richtlijnen over behandeling, nazorg en voorzorgsmaatregelen voor mensen verkregen te worden bij de relevante bevoegde autoriteit.
Gelijktijdig gebruik met andere cholinergische bestanddelen kunnen aanleiding geven tot intoxicatie.
Bij gelijktijdig gebruik van geneesmiddelen die de activiteit van cytochroom P-450 enzymen verhogen (bv. dexamethasone, fenobarbital) kunnen de plasmaspiegels van praziquantel verlaagd worden.

Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij dieren:
Lintwormbesmetting is onwaarschijnlijk bij pups onder de 6 weken.
Het diergeneesmiddel bevat een smaakstof. Om accidentele ingestie te voorkomen, dienen de tabletten bewaard te worden buiten het bereik van dieren.
Om het risico op herbesmetting en een nieuwe besmetting tot een minimum te beperken, moeten uitwerpselen worden verzameld en naar behoren worden verwijderd gedurende 24 uur na behandeling.

Speciale voorzorgsmaatregelen, te nemen door de degene die het diergeneesmiddel aan de dieren toedient:
Om hygiënische redenen, dienen personen die de kauwtablet rechtstreeks aan de hond geven of deze met het voer toedienen, nadien de handen te wassen.
In geval van accidentele ingestie, dient onmiddellijk een arts te worden geraadpleegd en de bijsluiter of het etiket te worden getoond.

Inhoud:
48 kauwtabletten
Kenmerken:
Merk Ecuphar
Categorie Ontwormingsmiddelen voor honden
Prijs 197,51 
Gewicht 950 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.