Acetylcysteine EG Bruistabletten 30x600mg

van EG

Lost slijmen op die bij aandoeningen van de ademhalingswegen worden gevormd.

Aan mijn Favorieten toevoegen
8,68 
gratis levering Bij aankoop van minstens 6 producten
In voorraad!
+
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
Uw aanvraag werd geregistreerd
Eigenschappen:
Acetylcysteine EG is een geneesmiddel voor het vloeibaar maken van slijmen (lost slijmen op die bij aandoeningen van de ademhalingswegen worden gevormd) en voor het behandelen van chronische bronchitis (COPD - Chronic Obstructive Pulmonary Disease) welke gekenmerkt wordt door chronisch hoesten, slijmvorming en geleidelijk toenemende kortademigheid, en veroorzaakt wordt door chronische ontsteking van de luchtwegen en oxidatieve stress.

Indicaties:
Acetylcysteine EG wordt gebruikt bij:
- Chronische bronchitis (COPD) - om het gevaar voor opstoten en de ernst ervan te verminderen
- Mucoviscidose (taaislijmziekte) - in gevallen van mucoviscidose kan een orale behandeling wegens haar grotere soepelheid een behandeling met aërosol aanvullen.
- Acute aandoeningen van de luchtwegen - het vloeibaar maken van etterige en taaie slijmen die bij infecties van de ademhalingswegen worden gevormd

Samenstelling:
- De werkzame stof in dit middel is acetylcysteïne, overeenkomend met respectievelijk 600 mg per bruistablet.
- De andere stoffen in dit middel zijn: watervrij citroenzuur, natriumwaterstofcarbonaat, aspartaam (E951), citrussmaak.

Gebruiksaanwijzing:
Voor aandoeningen van de luchtwegen:
- Volwassenen en kinderen ouder dan 7 jaar: 1 bruistablet per dag

Voor mucoviscidose:
- Volwassenen en kinderen ouder dan 6 jaar: 1 bruistablet per dag

Voorzorgsmaatregelen:
Acetylcysteine EG niet gebruiken als u allergisch bent voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.

Andere voorzorgsmaatregelen:
- Niet gebruiken bij kinderen onder 2 jaar.
- Als u astma heeft
Bij vernauwing van de luchtwegen (bronchospasmen) moet het gebruik onmiddellijk stopgezet worden en een aangepaste behandeling opgestart worden.
- Als u aan fenylketonurie (verhoogde concentratie van fenylalanine in het bloed), een hartaandoening of verhoogde bloeddruk lijdt
- Patiënten met een maagzweer moeten acetylcysteïne met de nodige omzichtigheid gebruiken, in het bijzonder wanneer ook nog andere medicamenten met een gekend irriterend effect op het maagslijmvlies worden ingenomen.
- In geval van braken (Acetylcysteïne EG kan de intensiteit van braken versterken)
- Als u last krijgt van allergische symptomen met inbegrip van algemene netelroos (urticaria)
De inname onderbreken als de symptomen medisch niet onder controle gehouden kunnen worden.
- Gelijktijdig gebruik van nitroglycerine kan een aanzienlijke bloeddrukdaling veroorzaken en u kunt hierbij last krijgen van hoofdpijn.
- Gelijktijdig gebruik van hoestremmers best vermijden omdat dit de hoestreflex vermindert en zo zou leiden tot een ophoping van slijmen.
- Acetylcysteine EG kan de werking van sommige antibiotica (stoffen die bacteriën vernietigen) beïnvloeden of ook hun werking verminderen wanneer deze rechtstreeks worden gemengd. Daarom wordt het oplossen van acetylcysteïne formuleringen samen met andere geneesmiddelen niet aanbevolen.
- Gelijktijdig gebruik van Acetylcysteine EG en carbamazepine zou kunnen leiden tot verminderde werkzaamheid van carbamazepine.
- Acetylcysteine kan interfereren met zouten van zware metalen zoals goud- en ijzerzouten en met calciumzouten. Het is daarom beter de inname van Acetylcysteine EG en van deze metaalzouten te spreiden of ze langs verschillende wegen in te nemen.
- Actieve kool kan het effect van Acetylcysteine EG verminderen.
- Het wordt niet aanbevolen om Acetylcysteine EG, in oplossing, te mengen met andere geneesmiddelen.
- Als u zwanger bent of zwanger denkt te zijn, of als u zwanger wilt worden of borstvoeding geeft, neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.
- Acetylcysteine EG 600 mg Bruistabletten bevat aspartaam als zoetstof (E951). Bevat een bron van fenylalanine. Kan schadelijk zijn voor mensen met fenylketonurie.
- Acetylcysteine EG 600 mg Bruistabletten bevat natrium. Dit geneesmiddel bevat 145 mg natrium per bruistablet. Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met een gecontroleerd natriumdieet.
- Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.
- Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Inhoud:
30 bruistabletten
Kenmerken:
Merk EG
Categorie Pastilles - Tabletten
Prijs 8,68 
Gewicht 92 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.