Aciclovir EG Labialis 50mg/g Crème Tube 2g

van EG
6,78 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd OF in afhaalpunt 48h via Mondial Relay of 24h via DPD of 24h via PostNL
Beschrijving

Aciclovir EG Labialis 50mg/g Crème Tube 2g

Eigenschappen:
Geneesmiddel tegen virale infecties (antiviraal middel)

Indicaties:
Bij de behandeling van koortsblaasjes veroorzaakt door herpes simplex virus

Samenstelling:
- De werkzame stof in dit middel is acycloguanosine.
Eén gram crème bevat 50 mg acycloguanosine, equivalent aan 5 g acycloguanosine per 100 gram crème.
- De andere stoffen zijn: macrogolstearaat, dimeticon, cetylalcohol, vloeibare paraffine, witte vaseline, propyleenglycol, gezuiverd water.

Gebruiksaanwijzing:
Breng de Crème aan in een dunne laag op de aangetaste huid.
De Creme moet vijfmaal daags met tussenpozen van ongeveer 4 uren aangebracht worden op de geïnfecteerde huidoppervlakten, behalve ’s nachts.
De Creme moet zo spoedig mogelijk na het begin van de infectie worden aangebracht op het letsel of het zich nog vormende letsel.
De behandeling moet worden voortgezet gedurende vijf dagen. Indien na vijf dagen de genezing niet volledig is, kan de behandeling worden voortgezet voor een bijkomende periode van vijf dagen.

Voorzorgsmaatregelen:
Gebruik dit middel niet als u allergisch (overgevoelig) bent voor acycloguanosine, valaciclovir, propyleenglycol of voor één van de andere stoffen die in dit middel zitten.

Andere voorzorgsmaatregelen:
- Een ernstig verzwakt immuunsysteem, bijvoorbeeld aidspatiënten en mensen die een beenmergtransplantatie hebben ondergaan
- U dient de Crème niet te gebruiken voor toepassing op de slijmvliezen (bijvoorbeeld van de mond, de ogen of de vagina) om lokale irritatie te voorkomen. Accidentieel oogcontact dient ook vermeden te worden.
- De Crème mag niet gemengd worden met andere substanties.
- Als u zwanger bent of zwanger denkt te zijn, of als u zwanger wilt worden of borstvoeding geeft, neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.
- Dit geneesmiddel bevat propyleenglycol en cetylalcohol. Deze kunnen huidirritaties en lokale huidreacties (bijvoorbeeld contactdermatitis) veroorzaken.
- Indien u nog maar onlangs vergeten bent de Crème op uw huid aan te brengen, mag u de aanbevolen dosis Crème alsnog aanbrengen.
In alle andere gevallen dient u te wachten tot het tijd is voor de volgende dosis.
Neem nooit een dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.
- Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Inhoud:
Tube 2 g
Kenmerken:
Merk EG
Categorie Koortsblaasjes, Generieke geneesmiddelen
Prijs 6,78 
Gewicht 8 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.