Frontline Combo Line Vlooien, Vlooieneieren En Teken Hond M 10-20kg Pipetten 3

van Frontline
Geneesmiddel
Frontline Combo Line Vlooien, Vlooieneieren En Teken Hond M 10-20kg Pipetten 3
28,56 
+
Op voorraad!
Newpharma klantenbeoordeling: 4,7/5

Beschrijving

Doodt vlooien binnen 24 uur, teken en luizen binnen 48 uur na blootstelling.

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Het diergeneesmiddel is een insecticide en acaricide oplossing voor topicaal gebruik.
Het doodt vlooien binnen 24 uur, teken en luizen binnen 48 uur na blootstelling.

Het bevat een combinatie van een adulticide actieve substantie, fipronil, en een ovicide en larvicide actieve substantie, (S)-methopreen:
- Fipronil is een insecticide en acaricide dat behoort tot de familie van de phenylpyrazolen.
Het werkt door interactie met ligand-gemedieerde chloride kanalen, in het bijzonder deze die worden gemedieerd door de neurotransmitter gamma-aminoboterzuur (GABA), waardoor de pre- en postsynaptische transfer van chloride ionen door de celmembranen wordt geblokkeerd. Dit leidt tot een ongecontroleerde activiteit van het centrale zenuwstelsel, waardoor insecten of acariden worden gedood.
Fipronil doodt vlooien binnen 24 uur en teken (Dermacentor reticulatus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus, Ixodes scapularis, Ixodes ricinus, Haemaphysalis longicornis, Haemaphysalis flava, Haemaphysalis campanulata) en luizen binnen 48 uur na blootstelling aan het diergeneesmiddel.
- (S)-methopreen is een "insect growth regulator (IGR)" dat behoort tot de klasse van de juveniele hormoon analogen. Het verhindert de ontwikkeling van de onvolwassen stadia van insecten.
Deze substantie bootst de werking van het juveniel hormoon na, waardoor de onvolwassen stadia van vlooien in hun groei worden geremd en gedood.
De ovicide activiteit van (S)-methopreen, aangebracht op het dier, wordt veroorzaakt door de directe penetratie van de eischaal van versgelegde eieren of door absorptie door de cuticula van volwassen vlooien heen.
(S)-methopreen verhindert ook de ontwikkeling van vlooienlarven en poppen. Hierdoor wordt de besmetting van de omgeving door onvolwassen stadia van de vlo vermeden.

De insecticide werkzaamheid tegen nieuwe infestaties met volwassen vlooien houdt gedurende 8 weken aan.
Het diergeneesmiddel heeft een persisterende acaricide werking tot 4 weken tegen teken.

Indicaties:
- Doeldiersoorten: honden (van 10 tot 20 kg lichaamsgewicht)
- Tegen infestaties met vlooien, alleen of in combinatie met teken en/ of bijtende luizen
- Voor de behandeling van besmettingen met vlooien (Ctenocephalides spp.)
- Ter preventie van de vermenigvuldiging van vlooien door inhibitie van de ontwikkeling van eieren (ovicide werking), van larven en poppen (larvicide werking) afkomstig van eieren die werden gelegd door volwassen vlooien gedurende 8 weken na toediening
- Voor de behandeling van besmettingen met teken (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus)
- Voor de behandeling van besmettingen met bijtende luizen (Trichodectes canis)

Contra-indicaties:
- In afwezigheid van beschikbare gegevens, het diergeneesmiddel niet toedienen aan puppy’s jonger dan 8 weken oud.
- Niet gebruiken bij zieke (systemische ziekten, koorts) of herstellende dieren.
- Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen voorkomen.
- Dit diergeneesmiddel is specifiek ontwikkeld voor honden. Niet gebruiken bij katten en fretten, daar dit tot overdosering kan leiden.
- In afwezigheid van studies wordt het gebruik van dit diergeneesmiddel niet aanbevolen bij nietdoeldiersoorten.

Samenstelling:
Fipronil, (S)-methopreen; hulpstoffen: butylhydroxytolueen (E321), butylhydroxyanisol (E320), ethanol, polysorbaat 80 (E433), polyvidon, diethyleenglycol monoethylether

Analyse van de samenstelling:
/pipet
Fipronil 134mg
(S)-methopreen 120,60mg
Butylhydroxyanisol (E320) 0,27mg
Butylhydroxytolueen (E321)    0,13mg

Actieve samenstelling:
Fipronil 10% w/ v, (S)-methopreen 9% w/ v

Gebruiksaanwijzing:
Dosering:
Eén pipet van 1,34 ml (M) per hond van 10 tot 20 kg lichaamsgewicht, overeenkomend met de minimaal aanbevolen dosis van 6,7 mg fipronil per kg en 6 mg (S)-methopreen per kg, voor toediening als spot-on

Methode van toediening:
Houd de pipet rechtop.
Tik tegen het smalle deel van de pipet om ervoor te zorgen dat de inhoud in het onderste deel van de pipet blijft.
Breek het topje van de pipet af.
De haren dienen aan de basis van de nek voor de schouderbladen opzij te worden geduwd tot de huid zichtbaar is.
Plaats de top van de pipet op de huid en druk er een aantal keren op om de inhoud volledig en direct op de huid op één plaats aan te brengen.
Kan tijdens de dracht en lactatie worden gebruikt.

Voorzorgsmaatregelen:
Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij dieren:
- Niet overdoseren.
- In afwezigheid van veiligheidsstudies is het minimale behandelingsinterval 4 weken.
- Vermijd contact met de ogen van het dier.
- Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het diergeneesmiddel op een plaats wordt toegediend waar het niet opgelikt kan worden en ervoor te zorgen dat dieren elkaar niet likken na de behandeling.
Indien het diergeneesmiddel opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden opgemerkt, hoofdzakelijk te wijten aan het oplosmiddel.

Speciale voorzorgsmaatregelen te nemen door de persoon die het diergeneesmiddel aan de dieren toedient:
- Dit diergeneesmiddel kan irritatie van de slijmvliezen, huid en ogen veroorzaken, daarom moet contact van het diergeneesmiddel met de mond, huid en ogen vermeden worden.
- Dieren en personen met een bekende overgevoeligheid voor insecticiden of alcohol moeten contact met het diergeneesmiddel vermijden.
- Vermijd contact van de inhoud van de pipet met de vingers. Indien dit optreedt, de handen wassen met zeep en water.
- Na accidentele blootstelling moet het oog zorgvuldig met zuiver water worden gespoeld.
- Handen wassen na gebruik.
- Behandelde dieren mogen niet aangeraakt worden tot de toedieningsplaats droog is, en kinderen mogen niet met de behandelde dieren spelen totdat de toedieningsplaats droog is. Daarom wordt het aanbevolen om dieren niet tijdens de dag te behandelen, maar in de vroege avond en om recent behandelde dieren niet te laten slapen bij de eigenaren, en in het bijzonder bij kinderen.
- Tijdens de toepassing niet roken, drinken of eten.
- Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.

Andere voorzorgsmaatregelen:
- Voorbijgaande veranderingen van de vacht (geklitte/ vettige haren) kunnen op de toedieningsplaats waargenomen worden.
- Baden/ onderdompelen in water binnen 2 dagen na toediening van het diergeneesmiddel en meer dan eens per week baden moeten vermeden worden, daar er geen studie werd uitgevoerd om te onderzoeken hoe dit de werkzaamheid van het diergeneesmiddel beïnvloedt.
Verzorgende shampoos kunnen vóór de behandeling gebruikt worden, maar verminderen de beschermingsduur tegen vlooien tot ongeveer 5 weken wanneer wekelijks toegepast na toepassing van het diergeneesmiddel.
Wekelijks baden met een 2% chloorhex. gemedicineerde shampoo had geen invloed op de werkzaamheid tegen vlooien gedurende een 6 weken lange studie.
- Laat honden niet toe te zwemmen in waterlopen binnen 2 dagen na toediening.
- Er kan een aanhechting voorkomen van enkele teken. Hierdoor kan de overdracht van infectieuze ziekten onder ongunstige omstandigheden niet volledig uitgesloten worden.
- Vlooien van huisdieren infesteren vaak de mand van het dier, de inhoud en de gewoonlijke rustplaatsen zoals tapijten en meubilair die behandeld moeten worden, in geval van een massale infestatie en bij de aanvang van de bestrijdingsmaatregelen, met een gepast bestrijdingsmiddel en door regelmatig stofzuigen.

Inhoud:
3 pipetten x 1,34 ml
Kenmerken:
Merk Frontline
Categorie Spot on
Reviews 0/5 (0 reviews)

Tekst verminderen


Dit is een geneesmiddel dat niet langdurig gebruikt mag worden zonder een medisch advies en dat buiten het bereik van kinderen bewaard moet worden. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Vraag uw dierenarts of apotheker om advies. Neem contact op met uw dierenarts als er bijwerkingen optreden.