Frontline Spray Fipronil 2,5mg/ml Spray Cutaan Gebruik Oplossing Honden En Katten 250ml

van Frontline

Voor de behandeling en preventie van infestaties door vlooien, teken en bijtende luizen

Aan mijn Favorieten toevoegen
33,27 
gratis levering Bij aankoop van minstens 2 producten
In voorraad!
+
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
Uw aanvraag werd geregistreerd
Eigenschappen:
De indicaties zijn behandeling en preventie van infestaties door:
- Vlooien: Ctenocephalides spp.
- Teken: Ixodes ricinus
- Bijtende luizen: Trichodectes canis, Felicola subrostratus

Fipronil heeft een insecticide en acaricide werking op vlooien (Ctenocephalides spp), teken (Rhipicephalus spp., Ixodes spp.) en luizen (Trichodectes spp. en Felicola spp.) bij hond en kat.
Fipronil behoort tot de groep van de fenylpyrazolen breed spectrum, non-systemische insecticiden/ acariciden. Het doodt de doelparasiet bij contact door het blokkeren van de GABA receptor. Het product kan helpen bij de controle van een aantal ectoparasieten bij hond en kat. Het product is werkzaam tegen Ixodes spp. inclusief Ixodes ricinus, belangrijk als vector bij de ziekte van Lyme. Behandeling met het product resulteert in een significante daling van het aantal gevallen van door vlooien veroorzaakte dermatitis bij hond en kat.

Absorptie:
De hoeveelheid fipronil die door de huid bij de hond wordt geabsorbeerd, na toediening van de spray op de vacht en de huid, is uitzonderlijk klein tot verwaarloosbaar.

Distributie:
Fipronil blijft erg lang op de haren aanwezig (gemiddeld 52,5 ± 11,5 dagen) met inachtneming van het feit dat de grenswaarde van de gebruikte bepalingsmethode 0,25 μg/g is.

Biotransformatie:
Bij alle diersoorten wordt fipronil hoofdzakelijk gemetaboliseerd tot zijn sulfonderivaat (RM 1602), dat ook insecticide en acaricide eigenschappen bezit. Het RM 1602 dat na het sprayen op het haar en de huid van honden wordt aangetroffen kan worden verklaard door de aanwezigheid van deze stof in het oorspronkelijke middel.

Indicaties:
Cutaan gebruik
Doeldiersoorten: honden en katten
Tegen vlooien, teken en bijtende luizen

Contra-indicaties:
Bij niet-doeldiersoorten
Bij konijnen (aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen)
Bij zieke (systemische ziekten, koorts, enz.) of herstellende dieren
Bij overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of (één van) de hulpstoffen

Samenstelling:
Copolyvidonum, alcohol isopropylicus, aqua purificata

Actieve samenstelling:
Fipronil 250 mg

Gebruiksaanwijzing:
Kan tijdens de dracht en lactatie worden gebruikt.

Wijze van gebruik:
Tegen de haren in, over heel het lichaamsoppervlak aanbrengen. De pels moet overal goed en gelijkmatig bevochtigd worden. Nadien het diergeneesmiddel inwrijven, zodat het kan doordringen tot op de huid. Laten drogen, niet afdrogen.

Dosering:
7,5 à 15 mg/kg, hetzij 3 tot 6 ml/kg lichaamsgewicht
Dit komt met 2 - 4 verstuivingen/ kg voor de flacon van 250 ml.

De werkingsduur van het diergeneesmiddel bedraagt 3 tot 5 weken tegenover teken en, afhankelijk van de infestatiedruk, 1 tot 3 maanden tegenover vlooien.
De verstuiving legt een beschermende film over de pels en geeft deze een glanzend uitzicht. In afwezigheid van tolerantiestudies is het minimale behandelingsinterval 4 weken.

Voorzorgsmaatregelen:
Voor een optimale doeltreffendheid wordt aanbevolen de dieren niet te baden of shampoo te gebruiken binnen de 2 dagen vóór of na de behandeling. Anderzijds, als het dier wordt gebaad, wordt aanbevolen om elke maand te behandelen en om niet meer dan twee maal per maand te baden of shampoo te gebruiken.
Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden opgemerkt, hoofdzakelijk te wijten aan het excipiens.
Onder de uitzonderlijk zeldzame vermoedelijke bijwerkingen na gebruik werden voorbijgaande huidreacties (roodheid, jeuk, lokaal haarverlies) gemeld.

Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij dieren:
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat dieren elkaar niet likken na de behandeling.
Elk contact met de ogen van het dier vermijden.
Niet verstuiven op een beschadigde huid.
Honden niet laten zwemmen in rivieren binnen 2 dagen na de behandeling.
Er kan aanhechting voorkomen van een enkele teek. Hierdoor kan de overdracht van infectieuze ziekten onder ongunstige omstandigheden niet volledig uitgesloten worden.
Vlooien van huisdieren infesteren vaak de mand van het dier, de inhoud en de gewoonlijke rustplaatsen zoals tapijten en zetels. Deze moeten behandeld worden, in geval van een massale infestatie en bij de aanvang van de bestrijdingsmaatregelen, met een gepast bestrijdingsmiddel en door regelmatig stofzuigen.
Het diergeneesmiddel mag bij niet-gespeende puppy’s en kittens gebruikt worden.
Om een juiste dosering te garanderen, moet het lichaamsgewichtzo juist mogelijk bepaald worden om elke overdosering te vermijden.
Laat de puppy’s en kittens volledig drogen in een warme en goed geventileerde ruimte alvorens ze terug bij hun moeder te plaatsen.

Speciale voorzorgsmaatregelen te nemen door de persoon die het diergeneesmiddel aan de dieren toedient:
Dit diergeneesmiddel kan irritatie van de slijmvliezen en ogen veroorzaken, daarom moet contact van het diergeneesmiddel met de mond en ogen vermeden worden.
Dieren en toedieners met een bekende overgevoeligheid voor insecticiden of alcohol moeten contact met het diergeneesmiddel vermijden. Vermijd dat de inhoud in contact komt met de vingers. Indien dit optreedt, de handen wassen met zeep en water.
Na accidentele blootstelling moet het oog zorgvuldig met zuiver water worden gespoeld.
Handen na toediening wassen.
Behandelde dieren mogen niet aangeraakt worden tot de toedieningsplaats droog is en kinderen mogen niet met de behandelde dieren spelen totdat de toedieningsplaats droog is. Daarom wordt het aanbevolen om dieren niet tijdens de dag te behandelen, maar in de vroege avond en om recent behandelde dieren niet toe te laten om te slapen bij de eigenaren, in het bijzonder kinderen.
Niet roken, drinken of eten tijdens de toediening.
De dieren in een geventileerde ruimte behandelen.
Het is aanbevolen wegwerphandschoenen en aangepaste kledij te dragen tijdens de behandeling van de dieren.

Inhoud:
Spray 250 ml
Kenmerken:
Merk Frontline
Categorie Spot on tegen vlooien en teken voor honden, Spot on tegen vlooien en teken voor katten
Prijs 33,27 
Gewicht 283 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.