Gaviscon Duo Suspensie Voor Oraal Gebruik Fles 150ml

van Gaviscon
7,40 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24h in afhaalpunt
Beschrijving

Gaviscon Duo Suspensie Voor Oraal Gebruik Fles 150ml

Eigenschappen:
Het geneesmiddel is een combinatie van twee antacida (calciumcarbonaat en natriumbicarbonaat) en een alginaat.
Na inname reageert het geneesmiddel binnen korte tijd met het maagzuur, waardoor er op de maaginhoud een laag alginezuurgel met een vrijwel neutrale pH-waarde wordt gevormd, die gastro-oesofageale reflux op doeltreffende wijze tegengaat. Bij ernstige gevallen is het mogelijk dat niet de maaginhoud, maar deze laag terugvloeit naar de slokdarm, waar deze een verzachtend effect zal uitoefenen.
Calciumcarbonaat neutraliseert het maagzuur en zorgt zo voor snelle verlichting van klachten als indigestie en zuurbranden. Dit effect wordt versterkt door de toevoeging van natriumbicarbonaat, dat ook neutraliserend werkt.
Het werkingsmechanisme van het geneesmiddel berust uitsluitend op fysische effecten en is niet afhankelijk van absorptie in de systemische circulatie.
Farmaceutische vorm: suspensie voor oraal gebruik
Een gebroken witte suspensie met pepermuntgeur en -smaak

Indicaties:
Ter behandeling van zuurgerelateerde klachten als gevolg van gastro-oesofageale refluxziekte, zoals zure oprispingen, zuurbranden en indigestie, die onder andere op kunnen treden na de maaltijd of tijdens de zwangerschap

Contra-indicaties:
- Dit geneesmiddel is gecontra-indiceerd bij patiënten met een bekende of vermoede overgevoeligheid voor de werkzame bestanddelen of voor één van de hulpstoffen.
- Mag niet gebruikt worden bij: patiënten met een verminderde nierfunctie/ ernstige nierinsufficiëntie; patiënten met hypofosfatemie.

Samenstelling:
Natriumalginaat, natriumbicarbonaat, calciumcarbonaat; hulpstoffen: carbomeer, methylparahydroxybenzoaat, propylparahydroxybenzoaat, sacharinenatrium, pepermuntsmaakstof, natriumhydroxide, gezuiverd water

Analyse van de samestelling:
/10ml
Natriumalginaat 500mg
Natriumbicarbonaat 213mg
Calciumcarbonaat 325mg
Methylparahydroxybenzoaat (E218)     40mg
Propylparahydroxybenzoaat (E216) 6mg

Gebruiksaanwijzing:
Volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder: 10-20 ml na de maaltijd en voor het slapengaan, maximaal viermaal daags

Voorzorgsmaatregelen:
Elke dosis van 10 ml bevat 127,25 mg (5,53 mmol) natrium. Hiermee dient rekening te worden gehouden als de patiënt een streng zoutarm dieet moet volgen, zoals het geval kan zijn bij congestief hartfalen en nierfalen.
Elke dosis van 10 ml bevat 130 mg (3,25 mmol) calcium. Bij behandeling van patiënten met hypercalcemie, nefrocalcinose en terugkerende calciumhoudende nierstenen is voorzichtigheid geboden.
Dit geneesmiddel bevat de stoffen methylparahydroxybenzoaat (E218) en propylparahydroxybenzoaat (E216), die (mogelijk verlate) allergische reacties kunnen veroorzaken.
Langdurig gebruik moet vermeden worden.
Evenals gebruik van andere antacida kan gebruik van Gaviscon Duo suspensie symptomen van andere, ernstigere, onderliggende medische aandoeningen maskeren.
Behandeling van kinderen jonger dan 12 jaar wordt afgeraden, tenzij de behandeling plaatsvindt op medisch advies.
Het geneesmiddel mag tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding worden gebruikt, indien dit klinisch noodzakelijk wordt geacht.
In verband met de aanwezigheid van calciumcarbonaat in het product wordt echter wel aangeraden om de behandelduur zo veel mogelijk te beperken.

Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie:
In verband met de aanwezigheid van calcium en carbonaten, die als een antacidum fungeren, dient tussen het gebruik van Gaviscon en de toediening van andere geneesmiddelen een interval van 2 uur in acht te worden genomen. Dit geldt in het bijzonder bij gebruik van H2-antihistaminica, tetracyl., digoxine, fluorchinolon, ijzerzouten, schildklierhormonen, ketoconazol, neuroleptica, thyroxine, penicillamine, bètablokkers (atenolol, metoprolol, propranolol), glucocorticoïden, chloroquine, estramustine en difosfonaten.

Inhoud:
Fles 150 ml
Kenmerken:
Merk Gaviscon
Categorie Vloeistof
Prijs 7,40 
Gewicht 301 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.