1.600.000 tevreden klanten
Home > Geneesmiddelen (zonder voorschrift) > Maagzuur > Pastilles > Gaviscon 250 Pepermunt 16 Kauwtabletten

Gaviscon 250 Pepermunt 16 Kauwtabletten

van Gaviscon
Gaviscon 250 Pepermunt 16 Kauwtabletten
2,77 
Aantal In voorraad!
Toevoegen aan winkelwagentje
Besteld voor 16u,
morgen bij u geleverd
(of in 24u in afhaalpunt)
Beschrijving

Gaviscon 250 Pepermunt 16 Kauwtabletten

Eigenschappen:
Na inname reageert Gaviscon snel met maagzuur onder vorming van een alginezuurgel met een bijna neutrale pH die drijft op de maaginhoud en daarmee gastro-oesofageale reflux belemmerd. In extreme gevallen kan de alginezuurlaag zelf in de slokdarm terugvloeien, voordat de maaginhoud terugvloeit, en een verzachtend effect bewerkstelligen.
Het werkingsmechanisme van het geneesmiddel is fysisch en is dus niet afhankelijk van absorbtie in de systemische circulatie.
Farmaceutische vorm: kauwtablet
Een gebroken-witte tot crème-kleurige tablet die enigszins gespikkeld is

Indicaties:
Voor de symptomatische behandeling van gastro-oesofageale reflux, zoals zuurregurgitatie, zuurbranden, indigestie (gerelateerd aan reflux), bijvoorbeeld na de maaltijd of tijdens zwangerschap, of bij patiënten met symptomen gerelateerd aan reflux oesophagitis

Contra-indicaties:
- Dit geneesmiddel is gecontra-indiceerd bij patiënten met een bekende of te verwachten overgevoeligheid voor natriumalginaat, natriumwaterstofcarbonaat, calciumcarbonaat of één van de vermelde hulpstoffen.
- Gezien het aspartaam gehalte dient dit product niet gegeven te worden aan patiënten met fenylketonurie.

Samenstelling:
Natriumalginaat, natriumwaterstofcarbonaat, calciumcarbonaat; hulpstoffen: pepermuntsmaak, macrogol 20.000, mannitol (E421), copovidon, aspartaam (E951), kaliumacesulfam (E950), magnesiumstearaat

Analyse van de samestelling:
/tablet
Natriumalginaat 250mg
Natriumwaterstofcarbonaat     133,5mg
Calciumcarbonaat 80mg
Aspartaam (E951) 3,75mg

Gebruiksaanwijzing:
Voor orale toediening, na uitgebreid kauwen
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 2 tot 4 kauwtabletten na de maaltijd en voor het naar bed gaan (maximaal vier keer per dag)

Voorzorgsmaatregelen:
Het natriumgehalte van een dosering met 4 tabletten is 246 mg natrium (10,6 mmol). Hiermee dient rekening gehouden te worden indien een zoutgelimiteerd dieet gevolgd wordt, bijv. in sommige gevallen van congestief hartfalen en nierinsufficiëntie.
Een dosering met 4 kauwtabletten bevat 320 mg (3,2 mmol) calciumcarbonaat. Hiermee dient rekening gehouden te worden indien patiënten behandeld worden met hypercalciëmie, nefrocalcinose en recidiverende calcium bevattende renale calculi.
Kinderen jonger dan 12 jaar: uitsluitend te gebruiken op medisch advies
Gaviscon kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap, indien klinisch noodzakelijk.
Een interval van 2 uur dient gerespecteerd te worden tussen inname van Gaviscon en de toediening van andere geneesmiddelen, waaronder in het bijzonder tetracycl., digoxine, fluoroquinolonen, ijzerzouten, ketoconazol, neuroleptica, schildklierhormonen, penicillamine, betablokkers (atenolol, metopropolol, propranolol), glucocorticoiden, chloroquine, estramustine en bifosfonaten (difosfonaten).

Inhoud:
16 kauwtabletten
Kenmerken:
Merk Gaviscon
Categorie Pastilles
Prijs 2,77 €
Gewicht 14 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.