Kortingsfestival


De kortingen worden automatisch toegepast op de doorstreepte prijzen van de deelnemende producten en zijn geldig tot maandag 28 september om 23.59 uur.​

De deelnemende producten zijn te herkennen aan het label KORTING.

Opgelet: de voorraad van deelnemende producten is beperkt !​

Goed om te weten: de actie is cumuleerbaar met een promocode.

Daktarin Poeder 20g 2%

6,16 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24h in afhaalpunt
Beschrijving

Daktarin Poeder 20g 2%

Indicaties:
Crème.
Huidinfecties door dermatofyten of gisten. Aangezien micon. een antibacteriële werking uitoefent op grampositieve bacteriën, kan Daktarin-crème ook gebruikt worden bij mycosen die door dergelijke bacteriën gesuperinfecteerd zijn.
Tinctuur.
Infecties van nagels en nagelbed door dermatofyten of gisten, eventueel gesuperinfecteerd door grampositieve bacteriën.
Poeder.
In combinatie met crème aangewezen bij: — luierdermatitis door Candida; — de behandeling van huidplooien (liesplooi, interdigitale plooien...) die geïnfecteerd werden door dermatofyten of gisten en al of niet gesuperinfecteerd zijn door grampositieve bacteriën. Het poeder kan ook profylactisch worden aangewend in kousen en schoenen (bijvoorbeeld door sportlui).

Samenstelling:
Crème.
20 mg micon. nitraat (R 14 889) per gram crème.
Andere bestanddelen: PEG-6-(PEG-32) Glycolstearaat — Macrogolglycerol oleaat — Vloeibare paraffine — Butylhydroxyanisol — Benzoëzuur — Water.
Tinctuur.
20 mg micon. (R 18 134) per ml tinctuur.
Andere bestanddelen: Polyacrylaat 525 — Polyacrylaat 515 — Propyleenglycol — Gedenatureerd ethanol.
Poeder.
20 mg micon. nitraat (R 14 889) per gram poeder.
Andere bestanddelen: Siliciumoxide — Zinkoxide — Talk.

Posologie en wijze van gebruik:
Crème.
2 maal per dag op het letsel aanbrengen en met de vinger inwrijven. Voor de meeste kleinere letsels volstaat ± 1 cm crème. De toepassing onder een afsluitend verband brengt geen voordeel mee en wordt dan ook afgeraden.
Openen van de tube.
Draai het dopje los;
Duw het dopje omgekeerd weer op de tube, totdat de scherpe punt de tube doorprikt.
De tube is klaar voor gebruik.
Tinctuur.
2 maal per dag op de nagel en/of het nagelbed aanbrengen met behulp van het penseeltje. De geïnfecteerde nagels worden het best zo kort mogelijk afgeknipt. Het is aanbevolen om voor elke nieuwe toepassing de nagel schoon te maken met een propje in aceton gedrenkte watten.
Poeder.
2 maal per dag (of 1 maal indien het gecombineerd wordt met crème) over de te behandelen letsels uitstrooien. Bij profylactisch gebruik in schoenen en kousen volstaat 1 maal.
De behandelingsduur van huidmycosen met lokale antimycotische preparaten verschilt van patiënt tot patiënt. Als basisprincipe geldt dat men behandelt tot minstens één week na de klinische genezing, omdat de mycologische genezing dikwijls met enige vertraging volgt. Gemiddeld zullen 2 tot 6 weken nodig zijn om een huidmycose te behandelen, naargelang van de lokalisatie van het letsel.

Kenmerken:
Merk JOHNSON & JOHNSON
Categorie Schimmels
Prijs 6,16 
Gewicht 46 gr
Contra-indicaties - Bijwerkingen

Contra-indicaties:
Een bekende contactallergie voor micon. of voor andere imidazole bevattende antimycoïca of het vehiculum.

Bijzondere voorzorgen:
Geen enkele vorm van Daktarin mag aangewend worden in de ogen of op open wonden. De tinctuur mag ook niet in aanraking komen met slijmvliezen. Wanneer een overgevoeligheidsreactie of irritatie optreedt, dient de behandeling gestopt te worden.

Zwangerschap en lactatie:
Daktarin-crème, -tinctuur en -poeder kunnen zonder problemen tijdens de zwangerschap en lactatie gebruikt worden.

Ongewenste effecten:
Zeldzame gevallen van irritatie en een branderig gevoel zijn gerapporteerd. Zoals geldt voor elke stof die op de huid wordt aangebracht, kan in zeldzame gevallen zowel op micon. als op de bestanddelen van de vehicula een allergische reactie optreden. Daktarin maakt geen vlekken op huid of kledingstukken.

Overdosering - Interacties

Overdosering:
Een overdreven lokaal gebruik van alle Daktarin-vormen kan huidirritatie veroorzaken. Een korte onderbreking van de behandeling of verlaging van het aantal toepassingen volstaat om dat te verhelpen.
Bij het accidenteel innemen van Daktarin-crème of -poeder zal de geresorbeerde fractie zo gering zijn, dat er geen effect uit voortkomt. Er hoeven dan ook geen specifieke maatregelen genomen te worden. Wordt de tinctuur bij vergissing ingenomen, dan zou maagirritatie kunnen voorkomen. Het toedienen van alkaliën volstaat normaal ter behandeling. Eventueel kan een maagspoeling overwogen worden. Resorptie is niet te verwachten, vermits er bij contact met de lucht onmiddellijk filmvorming optreedt.
Wanneer personen die verslaafd zijn aan het snuiven van vluchtige oplosmiddelen, Daktarin-tinctuur zouden aanwenden om hun verslaving te onderhouden, zou theoretisch en op lange termijn een toxische polyneuropathie kunnen ontstaan, die zeer langzaam reversibel is na stopzetting van het gebruik.

Interacties: Er zijn geen interacties bekend.

Onverenigbaarheden:
Indien gewenst, is het mogelijk om salicylzuur in de crème te verwerken, bijvoorbeeld voor de behandeling van hyperkeratotische letsels op de voetzolen.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.