Kortingsfestival


De kortingen worden automatisch toegepast op de doorstreepte prijzen van de deelnemende producten en zijn geldig tot maandag 28 september om 23.59 uur.​

De deelnemende producten zijn te herkennen aan het label KORTING.

Opgelet: de voorraad van deelnemende producten is beperkt !​

Goed om te weten: de actie is cumuleerbaar met een promocode.

Nicorette Freshmint 2mg Nicotine 80 Zuigtabletten

23,28 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24h in afhaalpunt
Beschrijving

Nicorette Freshmint 2mg Nicotine 80 Zuigtabletten

Eigenschappen:
Dit geneesmiddel kan u helpen om meteen te stoppen met roken of om minder te gaan roken voordat u helemaal stopt.
Als u denkt dat u direct kunt stoppen met roken, moet u dat doen. Als u echter vindt dat de stap te groot is, kunt u proberen om eerst minder te gaan roken, voordat u helemaal stopt.

Nicorette Freshmint verlicht de ontwenningsverschijnselen door een gebrek aan nicotine, waaronder het verlangen naar een sigaret, die u krijgt als u stopt met roken. Als uw lichaam opeens geen nicotine uit tabak meer krijgt, kunt u verschillende onaangename gevoelens ervaren, ontwenningsverschijnselen genoemd, zoals prikkelbaarheid, boosheid, zich down voelen, angst, rusteloosheid, slecht concentratievermogen, grotere eetlust of gewichtstoename, verlangen naar een sigaret, 's nachts wakker worden of slaapstoornissen.
De nicotine in Nicorette Freshmint kan deze onaangename gevoelens en het verlangen naar een sigaret helpen voorkomen of beperken.
Nicorette Freshmint zuigtabletten zijn suikervrij.

Indicaties:
- Wordt gebruikt ter verlichting van de ontwenningsverschijnselen en om de behoefte aan nicotine te verminderen die u krijgt als u probeert te stoppen met roken of als u minder gaat roken terwijl u probeert te stoppen met roken.
- Bestemd voor volwassen rokers van 18 jaar of ouder
- Geschikt voor rokers die een lichte nicotineverslaving hebben, d.w.z. die hun eerste sigaret van de dag roken meer dan 30 minuten na het ontwaken, of die minder dan 20 sigaretten per dag roken

Contra-indicaties:
U mag dit middel niet gebruiken:
- Als u allergisch bent voor nicotine of één van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten
- Als u jonger bent dan 12 jaar
- Als u nooit gerookt hebt

Samenstelling:
- Tabletkern: mannitol (E421), xanthaangom, Winterfresh RDE4-149 spray dried [arabische gom (E414), pepermunt, menthol en eucalyptol smaakstoffen], watervrij natriumcarbonaat (E500) (i), sucralose (E955), kaliumacesulfaam (E950), magnesiumstearaat (E470b)
- Omhulling: hypromellose (E464), Winterfresh RDE4-149 (pepermunt, menthol en eucalyptol smaakstoffen), titaandioxide (E171), sucralose (E955), Sepifilm glansmiddel [hypromellose (E464), microkristallijne cellulose (E460), kaliumaluminiumsilicaat (E555), titaandioxide (E171)], kaliumacesulfaam (E950), polysorbaat 80 (E433)

Actieve samenstelling:
De werkzame stof in dit middel is nicotine (in de vorm van nicotineresinaat).
Elke zuigtablet bevat 2 mg nicotine.

Gebruiksaanwijzing:
De instructies voor het gebruik van Nicorette Freshmint zijn afhankelijk van of u onmiddellijk stopt met roken of geleidelijk afbouwt.

1. Onmiddellijk stoppen met roken:
Het idee is om onmiddellijk te stoppen met roken en de zuigtablet te gebruiken om de behoefte om te roken te verlichten.
- Begin met 8 tot 12 zuigtabletten per dag. Als u de behoefte voelt om te roken, moet u één zuigtablet in uw mond nemen en laten oplossen.
- Gebruik de zuigtabletten gedurende maximum 6 weken op deze manier en verminder dan geleidelijk het aantal zuigtabletten dat u per dag gebruikt.
- Zodra u slechts 1 of 2 zuigtabletten per dag gebruikt, stopt u er helemaal mee. Als u de zuigtabletten niet langer gebruikt, kunt u soms opeens de behoefte voelen om te roken. In dat geval kunt u een zuigtablet nemen.

2. Geleidelijk afbouwen:
Het idee is om geleidelijk een deel van de sigaretten te vervangen door zuigtabletten.
Als u dit bereikt hebt, kunt u helemaal stoppen met roken terwijl u de zuigtabletten gebruikt. Uiteindelijk stopt u ook met het innemen van de zuigtabletten.
Als u een sterke behoefte voelt om te roken, gebruik dan een Nicorette Freshmint zuigtablet in plaats van een sigaret om uw verlangen te onderdrukken.
Beperk het aantal sigaretten dat u rookt per dag zo veel mogelijk. Zodra u denkt dat u het kunt, moet u helemaal stoppen met roken. Volg de instructies voor het onmiddellijk stoppen met roken hierboven. Doe dit zo snel mogelijk.

Dit geneesmiddel is voor oromucosaal gebruik. Het moet in de mond worden gelegd, waar het kan oplossen en nicotine afgeeft voor absorptie via de wand van de mond in het lichaam.
Neem één zuigtablet in uw mond en beweeg het van tijd tot tijd van de ene kant van uw mond naar de andere, tot het volledig is opgelost. Gewoonlijk duurt dit minder dan 20 minuten.
Kauw niet op de zuigtablet en slik deze niet in zijn geheel door. Eet of drink niet terwijl u een zuigtablet in de mond hebt.

Voorzorgsmaatregelen:
Spreek met uw arts als u één van de volgende aandoeningen hebt. U mag Nicorette Freshmint zuigtabletten misschien toch gebruiken, maar moet eerst met uw arts overleggen als u:
- Onlangs een hartaanval of beroerte hebt gehad
- Pijn op de borst (onstabiele angina) of angina in rust hebt
- Een hartaandoening hebt die invloed heeft op uw hartslag of ritme (aritmie)
- Een hoge bloeddruk hebt die u niet onder controle krijgt met geneesmiddelen
- Ooit een allergische reacties hebt gehad met zwelling van de lippen, het aangezicht en de keel (angio-oedeem) of jeukende huiduitslag (urticaria); gebruik van nicotine vervangende therapie kan soms dit type reactie opwekken.
- Een ernstige of matige leveraandoening hebt
- Een ernstige nierziekte hebt
- Diabetes hebt
- Een overactieve schildklier hebt
- Een tumor van de bijnier hebt (feochromocytoom)
- Een maag- of darmzweer hebt
- Oesofagitis hebt

Gebruikt u naast Nicorette Freshmint nog andere geneesmiddelen, heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken: vertel dat dan aan uw arts of apotheker. Dit is vooral belangrijk als u geneesmiddelen gebruikt met:
- Theofylline tegen astma
- Tacrine tegen de ziekte van Alzheimer
- Clozapine tegen schizofrenie
- Ropinirole tegen de ziekte van Parkinson

Zwangerschap en borstvoeding:
Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding: neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.
Het is zeer belangrijk om te stoppen met roken tijdens de zwangerschap, omdat roken kan leiden tot een slechte groei van uw baby. Het kan ook leiden tot vroeggeboorte of tot een doodgeboren kind. Het is het beste als u kunt stoppen met roken zonder geneesmiddelen te gebruiken die nicotine bevatten. Als u daar niet in slaagt, mag u Nicorette Freshmint alleen gebruiken na overleg met de beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die uw zwangerschap opvolgt, uw huisarts of een arts die werkzaam is in een centrum dat erin gespecialiseerd is om mensen te helpen stoppen met roken.
Nicorette Freshmint moet vermeden worden tijdens de borstvoeding omdat nicotine teruggevonden wordt in de moedermelk en uw kind kan beïnvloeden. Als uw arts u het gebruik van Nicorette Freshmint heeft aanbevolen, moet de zuigtablet vlak na de borstvoeding gebruikt worden en niet tijdens de 2 uur die aan de borstvoeding voorafgaan.
Roken verhoogt het risico op onvruchtbaarheid bij vrouwen en mannen. Het is niet bekend wat de effecten van nicotine op de vruchtbaarheid zijn.

Andere voorzorgsmaatregelen:
Overschrijd de vermelde dosis niet. Volg de instructies zorgvuldig en gebruik niet meer dan 15 zuigtabletten per dag (24 uur).
Als u dit geneesmiddel langer nodig hebt dan in totaal 9 maanden, moet u een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg om advies vragen.
U mag niet eten of drinken als u de zuigtablet inneemt.
Jongeren van 12 tot 17 jaar: Nicorette Freshmint mag uitsluitend worden gebruikt na advies van een arts.
Een overdosis nicotine kan voorkomen als u rookt en tegelijk Nicorette Freshmint neemt. De symptomen van overdosering zijn misselijkheid, braken, te veel speeksel, maagpijn, diarree, transpireren, hoofdpijn, duizeligheid, gehoorveranderingen en extreme zwakte.
De correcte dosis voor volwassenen kan kleine kinderen ernstig vergiftigen of zelfs dodelijk zijn voor hen. Daarom is het van essentieel belang dat u Nicorette Freshmint zuigtabletten altijd buiten het zicht en bereik van kinderen houdt.

Mogelijke bijwerkingen:
Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Sommige van de ongewenste effecten die u ervaart bij het stoppen met roken kunnen ontwenningsverschijnselen zijn door de verminderde inname van nicotine. Deze effecten omvatten:
- Prikkelbaarheid, agressie, ongeduld of frustratie
- Angstig gevoel, rusteloosheid of zich moeilijk kunnen concentreren
- Nachtelijk ontwaken of slaapstoornissen
- Toegenomen eetlust of gewichtstoename
- Zich down voelen
- Hunkering om te roken
- Vertraagde hartslag
- Bloedend tandvlees of aften in de mond
- Duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd
- Hoesten, pijnlijke keel, verstopte of lopende neus
- Constipatie
De meeste bijwerkingen treden op in de beginfase van de behandeling. Tijdens de eerste dagen van de behandeling kunt u last krijgen van irritatie in de mond en keel, hoewel de meeste gebruikers zich hieraan aanpassen bij langer gebruik.

Andere bijwerkingen die kunnen optreden:
- Zeer vaak (kunnen optreden bij meer dan 1 op 10 gebruikers): hoest, hoofdpijn, hik, misselijkheid, irritatie van keel, mond of tong
- Vaak (kunnen tot 1 op 10 gebruikers treffen): lokale effecten zoals een branderig gevoel, ontsteking in de mond, smaakverandering, een koud, warm of tintelend gevoel in de huid, droge mond of meer speekselvloed, gevoel van dyspepsie (slechte vertering), pijn of ongemak in buik, braken, winderigheid of diarree, maagzuur, vermoeidheid, overgevoeligheid (allergie)

Inhoud:
80 zuigtabletten
Kenmerken:
Merk JOHNSON & JOHNSON
Categorie Pastilles
Prijs 23,28 
Gewicht 120 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.