Folavit 0,4mg Essential Zwangerschap En Borstvoeding 30 Tabletten + 30 Capsules

van KELA PHARMA
Folavit 0,4mg Essential Zwangerschap En Borstvoeding 30 Tabletten + 30 Capsules
Klantenbonus
0,14  €
23,14
-12%
Voordeel
20,25 
(
0,34 
/stuk
)
+
Op voorraad!
Newpharma klantenbeoordeling: 4,7/5

Bestel nu, betaal later met Klarna. (vanaf € 59 aankoop)


Beschrijving

Voedingssupplement specifiek ontwikkeld voor vrouwen tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode

Zie volledige beschrijving

Eigenschappen:
Folavit 0,4 Essential is een voedingssupplement specifiek ontwikkeld voor vrouwen tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.

Een dagdosis Folavit 0,4 Essential omvat:
- 1 tablet met 451 µg calcium-L-methylfolaat (equivalent aan 400 µg foliumzuur) en 100 µg jodium (onder de vorm van kaliumjodide) en :
- 1 capsule (zonder gelatine) met 20 µg vitamine D3 en 200 mg docosahexaeenzuur (DHA)

Calcium-L-methylfolaat is het calciumzout van 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF), de actieve vorm van folaat en belangrijkste vorm van folaat in de bloedcirculatie. Dit in tegenstelling tot foliumzuur (synthetische vorm van folaat) dat eerst moet worden omgezet in het lichaam tot de actieve vorm vooraleer het zijn biologische functies kan uitoefenen.

Toediening van calcium-L-methylfolaat verhoogt de folaatstatus van de vrouw. Een lage folaatstatus van de zwangere vrouw is een risicofactor voor het ontstaan van neuraal-buisdefecten bij de zich ontwikkelende foetus. Een neuraalbuisdefect is een aangeboren afwijking ten gevolge van een abnormale vorming van het centrale zenuwstelsel (bv. open ruggetje).

Folaten spelen een rol in het celdelingsproces en dragen bijgevolg bij tot de weefselgroei van de moeder tijdens de zwangerschap. Bovendien ondersteunen folaten een normale bloedvorming. Tijdens de zwangerschap dragen folaten bij tot het vergroten van de rode bloedcelmassa van de moeder, de vorming van de placenta en de groei van de foetus, baarmoeder en borsten.

Folaten zijn goed voor een normale werking van het immuunsysteem en normale psychologische functies zoals concentratie, leren, geheugen, redeneren en stressbestendigheid. Bovendien dragen folaten bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Jodium draagt bij tot een normale productie van schildklierhormonen en tot een normale werking van de schildklier. Voor zwangere vrouwen is de aanbevolen dagelijkse inname van jodium hoger omdat voldoende schildklierhormonen geproduceerd moeten worden om ook aan de behoeften van de foetus te voldoen.

Het is aanbevolen dat zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven dagelijks extra vitamine D innemen om de hoeveelheid vitamine D die wordt doorgegeven aan het kind te verhogen.

De inname van docosahexaeenzuur (DHA) door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Docosahexaeenzuur (DHA) behoort tot de klasse van lange keten omega-3 polyonverzadigde vetzuren. Algen worden gebruikt als bron voor DHA in Folavit 0,4 Essential.

Indicaties :
- Voor vrouwen tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode
- Om de massa van maternale rode bloedcellen, de vorming van de placenta en de groei van de foetus, baarmoeder en borsten te helpen vergroten
- Voor vegetariërs en veganisten

Samenstelling:
- Tablet :
Vulstof: (microkristallijne cellulose, rijstzetmeel), glansmiddel (glycerol dibehenaat, stearinezuur), antiklontermiddel (siliciumdioxide, magnesiumstearaat), stabilisator (ascorbinezuur)
- Capsule :
Nutriënt (olie van de microalg Schizochytrium sp.), antiklontermiddel (siliciumdioxide), stabilisator (tocoferolrijk extract)

Nutritionele analyse:
Tablet %RI*
Calcium-L-methylfolaat 451µg (equivalent aan 400µg foliumzuur) 200%
Jodium (onder de vorm van kaliumjodide) 100µg 67%
Capsule
Vitamine D3 20µg (800IE) 200%
Docosahexaeenzuur (DHA) 200mg
*RI = Referentie inname

Gebruiksaanwijzing:
- 1 tablet en 1 capsule per dag, bij voorkeur met een glas water
- Alle vrouwen die een kind wensen, dienen ten minste één maand voor en tot drie maanden na de bevruchting dagelijks een equivalent van 400 µg foliumzuur in te nemen. Er bestaan nog andere risicofactoren voor het ontstaan van neuraalbuisdefecten zodat toediening van foliumzuur of calcium-L-methylfolaat het optreden ervan niet volledig kan uitsluiten.
- Het gunstige effect van DHA tijdens zwangerschap en borstvoeding wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA naast de aanbevolen dagelijkse inname voor omega-3-vetzuren voor volwassenen, d.w.z.: 250 mg DHA en eicosapentaeenzuur (EPA).
- Mag tijdens de hele zwangerschap en borstvoedingsperiode ingenomen worden.

Voorzorgsmaatregelen:
- Niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruiken.
- Neem niet meer dan 1 tablet en 1 capsule Folavit 0,4 Essential per dag.
- Het product altijd buiten het bereik van kinderen houden.

Inhoud:
30 tabletten + 30 capsules
Kenmerken:
Merk KELA PHARMA
Categorie Vitamine B, Zwangere vrouwen, Voedingstherapie, Voedingstherapie
Reviews 5/5 (2 reviews)

Tekst verminderen


Reviews

(2 reviews)

Gemiddelde score

5,0 / 5

Alle beoordelingen zijn afkomstig van gecertificeerde kopers, verzameld via eKomi.

Filteren op:

100%
0%
0%
0%
0%

Sorteren op:

Meest recent eerst
  • Les plus récents d'abord
  • Oudste eerst
  • Hoogste cijfer eerst
  • Laagste cijfer eerst
  • Nuttigste eerst
Alle talen
  • Alle talen
  • Frans