Lanaform PO-100 Pulsoximeter 1 Stuk

van Lanaform

Een niet-invasieve methode die wordt gebruikt om de zuurstofsaturatie in het bloed (SpO2) te meten

  Aan mijn Favorieten toevoegen
50,88 
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
Uw aanvraag werd geregistreerd
Eigenschappen:
De pulsoximeter is een niet-invasieve methode die wordt gebruikt om de zuurstofsaturatie in het bloed (SpO2) te meten via de controle van het percentage hemoglobine dat verzadigd is met zuurstof, evenals de perfusie index (PI) en de meting van de hartslag. Dit procedé wordt al meer dan twintig jaar regelmatig gebruikt.
Het blijkt een essentiële controle in de medische praktijk om de handhaving van het zuurstofniveau te verzekeren en ademhalingsproblemen te voorkomen. De waarde van de zuurstofsaturatie kan als gevaarlijk worden beschouwd als ze lager is dan 90% voor arterieel bloed. De normale waarde is 100% in normale weersomstandigheden.

De vingerpulsoximeter, gebaseerd op een volledig digitale technologie, meet op niet-invasieve wijze de reële inhoud (zuurstofsaturatie) oxyhemoglobine (HbO2) in het arteriële bloed met behulp van de optische transmissiemethode.
De vingerpulsoximeter meet de zuurstofsaturatie van het bloed en de polsslag van een menselijk lichaam via de slagader van de vinger. Dit toestel kan in veel domeinen worden gebruikt, zowel thuis als in de kliniek. Gebruik dit instrument om voor of na het sporten te meten.

Indicaties:
- Worden gebruikt, zowel thuis als in de kliniek
- Voor of na het sporten te meten
- Om de zuurstofsaturatie in het bloed (SpO2) te meten

Contra-indicaties:
Dit product kan niet worden gebruikt bij het onderzoek van pasgeborenen.
Het is niet raadzaam om dit instrument te gebruiken tijdens sportactiviteiten.
Gebruik het niet voor permanente zorgverlening aan patiënten.

Gebruiksaanwijzing:
Plaats een vinger volledig in de meetdelen van de oximeter. Hou het oppervlak van de nagel naar boven en laat de clip los. Druk op de aan/ uit-knop om de oximeter in te schakelen.
De oximeter wordt 10 seconden nadat u uw vinger hebt verwijderd, automatisch uitgeschakeld.

Nadat de oximeter is ingeschakeld, houdt u de aan/ uit-knop ongeveer een seconde lang ingedrukt. De oximeter geeft een configuratie-interface weer. Druk de aan/ uit-knop in of hou de knop ingedrukt om de overeenkomstige handelingen uit te voeren: hou de knop ingedrukt om een element te definiëren, of druk één keer op de knop om een optie te wijzigen of de weergavemodus te wijzigen.

Instelling van het alarmsignaal
Hou de aan/ uit-knop 1 seconde ingedrukt terwijl de oximeter wordt ingeschakeld. De configuratie-interface wordt weergegeven, zoals de figuur toont. Verplaats ‘*’ naar de overeenkomstige optie door achtereenvolgens op de aan/ uit-knop te drukken. Hou de aan/ uit-knop 1 seconde ingedrukt om het alarm in of uit te schakelen: wanneer Alm geactiveerd is en de gemeten waarden van de zuurstofsaturatie in het bloed en de polsslag hoger zijn dan de bovengrens, of lager dan de ondergrens, genereert de oximeter een alarmsignaal. Hou de aan/ uit-knop 1 seconde ingedrukt om de biep in of uit te schakelen: wanneer de biep geactiveerd is, hoort u een tiktakgeluid met de slagen van de polsslag tijdens de meting van de polsfrequentie. Zolang het symbool ‘*’ op de optie Herstellen blijft staan, houdt u de aan/ uit-knop 1 seconde ingedrukt om de fabrieksinstellingen te herstellen.

Instelling van de helderheid
In de configuratie-interface drukt u op de aan/uit-knop om de optie helderheid te selecteren, dan houdt u de knop ingedrukt om de helderheid in te stellen op een waarde tussen 1 en 5. Hoe hoger de waarde, hoe groter de helderheid van het scherm.

Instelling van het alarmbereik
In de configuratie-interface (hou de aan/ uit-knop 1 seconde ingedrukt wanneer u zich in de configuratie-interface bevindt en het symbool ‘*’ wordt weergegeven bij Alm Setup), drukt u op de aan/ uit-knop om te wisselen tussen de opties. In deze interface kunt u de boven- en ondergrens van het alarm voor de oxygenatiegraad ‘SpO2’ definiëren, evenals de boven- en ondergrens van het alarm van de pols ‘PR’. Zolang het symbool ‘*’ op de optie +/- blijft, houdt u de aan/ uit-knop 1 seconde ingedrukt om de optie in te stellen op + of -. In de modus + selecteert u de overeenkomstige optie en houdt u de aan/ uit-knop ingedrukt om de boven- of ondergrens te verhogen; in de modus - houdt u de aan/ uit-knop ingedrukt om de bovenof ondergrens te verlagen. Verplaats ‘*’ naar de optie Verlaten en hou de aan/ uitknop ingedrukt om terug te keren naar de surveillance-interface.

Reiniging
Schakel het instrument uit en verwijder de batterijen vóór de reiniging. Zorg ervoor dat het instrument proper oogt, vrij van stof en vuil. Reinig de buitenkant van het instrument (ook het OLED-scherm) met medische alcohol van 75% en een droge, zachte doek.
Zorg ervoor dat er geen vloeistof in het instrument belandt tijdens de reiniging. Dompel geen enkel onderdeel van het instrument in vloeistof.

Ontsmetting
Veeg het kussen in rubber af met een zachte, droge doek, doordrenkt in medische alcohol van 75%, alvorens te meten met het instrument. Ontsmet de te meten vinger voor en na gebruik met medische alcohol.

Voorzorgsmaatregelen:
Indien uw vinger niet volledig in de opening is geplaatst, kan het meetresultaat onjuist zijn.

Laat uw vinger niet trillen tijdens de meting.
Zorg er bij voorkeur voor dat uw lichaam niet beweegt. Zodra de lezingen stabiel geworden zijn, leest u de gemeten waarden voor de zuurstofsaturatie en de polsslag op het scherm.

Probeer de oximeter niet zelf te onderhouden, tenzij u professioneel gekwalificeerd bent hiervoor. Alleen wie professioneel gekwalificeerd is in onderhoud, is gemachtigd om intern onderhoud uit te voeren, indien nodig.
De oximeter dreigt niet te werken als uw bloedsomloop zwak is. Wrijf over uw vinger om de bloedsomloop te stimuleren of plaats het toestel op een andere vinger. Gebruik het apparaat niet langer dan 30 minuten zonder van vinger te veranderen.

Zoek tijdig medische hulp indien de gemeten waarde buiten het normale meetbereik valt, en als u er zeker van bent dat het toestel goed werkt.
Stel uw ogen niet rechtstreeks bloot aan de elektroluminescente onderdelen van de oximeter, want dat zou uw ogen kunnen beschadigen.

De volgende factoren kunnen de nauwkeurigheid van het onderzoek verstoren of aantasten:
- Dit product wordt gebruikt in een omgeving met hoogfrequentieapparaten.
- De sonde van de oximeter wordt op hetzelfde lichaamsdeel of op hetzelfde deel van ledemaat aangebracht als met de arteriële leiding van de bloeddrukmanchet.
- De gebruiker heeft last van een lage bloeddruk (hypotensie), ernstige vasculaire atrofie, ernstige anemie of zuurstoftekort.
- De gebruiker heeft een plotse hartstilstand of is in shock.
- Nagellak of valse nagels kunnen leiden tot verkeerde aflezingen van de zuurstofsaturatie of polsslag.

Draag zorg voor de lens van de meetsonde, want die is breekbaar. Verwijder voorzichtig de gebruikte batterijen. Het is raadzaam om de gebruikte batterijen naar een daarvoor voorzien inzamelpunt te brengen om het milieu te beschermen. Verwijder de batterijen wanneer de oximeter gedurende meer dan twee maanden niet zal worden gebruikt.

Dompel de oximeter niet onder in water of stelt het toestel niet rechtstreeks bloot aan zonnestralen.
Stel de oximeter niet bloot aan trillingen of schokken. Reinig de sonde van de oximeter na elk gebruik.
Gebruik de oximeter niet voor doeleinden die niet gespecificeerd zijn in deze handleiding. Volg de instructies van het hoofdstuk ‘Gebruiksaanwijzing’ en gebruik de oximeter voorzichtig.
De oximeter is niet waterdicht, dompel het toestel niet onder in water of een andere vloeistof.
Raak het opzetstuk van de meetsonde niet aan.
Hou de meetsonde schoon om nauwkeurige resultaten te vrijwaren.
De omgevingstemperatuur mag niet te hoog of te laag zijn. Bewaar de oximeter vóór gebruik meer dan 30 minuten bij omgevingstemperatuur voor nauwkeurige meetresultaten. Gebruik de oximeter niet bij een omgevingstemperatuur van meer dan 40°C (104°F) of minder dan 5°C (41°F). Deze temperaturen bevinden zich buiten het werkingsbereik van de oximeter.

Gebruik de oximeter niet in een omgeving met ontvlambare gassen, een ontvlambaar verdovingsmiddel of andere ontvlambare stoffen.
Gebruik de oximeter niet in de buurt van IRM of CT.
Gebruik de oximeter niet wanneer het toestel vochtig is, met overloop of condensatie van waterdamp. Verplaats de oximeter niet van een extreem koude naar een zeer warme omgeving.
Bewaar de oximeter buiten het bereik van kinderen. Het gebruik van een oude oximeter zou onjuiste meetresultaten kunnen opleveren. De oximeter is niet ontworpen om een gezondheidsprobleem of ziekte te diagnosticeren of te behandelen. De resultaten van de metingen worden louter indicatief meegedeeld.

Zelfdiagnosen of zelfmedicatie op basis van de verkregen resultaten zijn gevaarlijk. Gelieve een arts te raadplegen. Probeer de alkalinebatterijen met droge cellen niet op te laden en gooi ze niet in het vuur. Ze zouden kunnen exploderen. Demonteer de oximeter niet en probeer hem niet te herstellen. Het toestel zou definitief beschadigd kunnen geraken.
Gebruik geen draagbare telefoon of elk ander toestel dat elektromagnetische interferenties zou kunnen veroorzaken, tijdens de meting.

Inhoud:
1 stuk

Kenmerken:
Merk Lanaform
Categorie Zuurstofmeters - Saturatiemeters
Prijs 54,90
Reviews 4/5 (1 reviews)
4,0
1 reviews
5 sterren
(0)
4 sterren
(1)
3 sterren
(0)
2 sterren
(0)
1 sterren
(0)
Alle beoordelingen voor Lanaform PO-100 Pulsoximeter 1 Stuk zijn afkomstig van gecertificeerde kopers, verzameld via eKomi.
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.