1.600.000 tevreden klanten
Home > Eerste hulp - Thuiszorg > Diagnose > Autotests > Mylan MyTest Zelftest Lyme 1 Kit

Mylan MyTest Zelftest Lyme 1 Kit

van MYLAN
Mylan MyTest Zelftest Lyme 1 Kit
Spoort een recente infectie met de bacterie Borrelia.
13,46 
Tijdelijk niet beschikbaar
Beschrijving

Mylan MyTest Zelftest Lyme 1 Kit

Eigenschappen:
Teken zijn mijtachtigen die in struikgewas en bossen in gematigde gebieden leven. Ze kunnen besmet zijn met de bacterie Borrelia die vervolgens op de mens kan worden overgedragen (1 tot 2% kans op overdracht) via een tekenbeet op een arm, been of eender welk deel van het lichaam dat niet door kleding beschermd is. Borrelia tast het zenuwstelsel aan en kan ernstige neurologische stoornissen veroorzaken.

De Europese Borrelia-stammen omvatten B. afzelli, B.garinii, B. burgdoferi senu stricto, B. spielmanii en B. bavariensis, die als pathogeen worden erkend. De soorten B. valaisianae en B. lusitaniae zijn potentieel pathogeen. De infectie kan ook huidaandoeningen en artritis teweegbrengen. Drie tot tien dagen of zelfs enkele weken na een tekenbeet kunnen er op de plaats van de beet ontsteking en roodheid (erytheem) optreden. Deze ontsteking kan gepaard gaan met koorts. In geval van infectie reageert het immuunsysteem door specifieke antistoffen te produceren die tegen de bacterie Borrelia gericht zijn.

Een bepaalde groep van antistoffen (immunoglobulinen M of IgM) is detecteerbaar vanaf 2 tot 6 weken na de infectie. De ziekte van Lyme verloopt in 3 fasen: tijdens de eerste fase (2 à 4 weken) verschijnen de IgM antistoffen slechts in 40 tot 60% van de gevallen. Tijdens de tweede fase (4 à 6 weken later) zijn de antistoffen detecteerbaar in 70 tot 90% van de gevallen. Tijdens de derde fase ten slotte zijn de antistoffen doorgaans aanwezig en kunnen dus opgespoord worden.

In geval van contact met de bacterie Borrelia die via een tekenbeet werd overgedragen, produceert het immuunsysteem snel specifieke antistoffen die IgM worden genoemd. Deze antistoffen circuleren in het bloed en binden zich aan de bacteriën die ze tegenkomen. MyTest Lyme spoort deze specifieke antistoffen op en kan dus een recente infectie met de bacterie Borrelia aantonen 2 tot 6 weken na een vermoede tekenbeet. Indien nodig kan deze infectie makkelijk behandeld worden met antibiotica.

De doos bevat 1 kit om de Lymetest uit te voeren:
Een hermetisch gesloten beschermzakje in aluminium dat het volgende bevat:
- 1 plastic pipet- 1 zakje droogmiddel

- 1 testcassette Borrelia Tick Test- 2 steriele lancetten voor bloedafname- 1 druppelflesje met 1 ml verdunningsmiddel voor de Borrelia Tick Test- 1 desinfecterend doekje

- 1 gebruiksaanwijzing

Vereist, maar niet bijgeleverd materiaal: hydrofiele watten, een toestel om de tijd te meten (chronometer, timer of uurwerk).

Indicaties:
Externe gebruik
Voor de detectie van een recente infectie met de bacterie Borrelia

Gebruiksaanwijzing:
MyTest Lyme moet men 2 tot 6 weken na een tekenbeet uitvoeren of zodra er ergens op het lichaam waar men mogelijk door een teek werd gebeten een cirkelvormige ontsteking (erytheem) verschijnt.

1) Was uw handen met zeep en spoel ze met proper water.

2) Scheur het beschermzakje (bij de inkeping) open en haal er enkel de cassette en pipet uit. Werp het zakje droogmiddel weg.

3) Neem voorzichtig een lancet en draai het beschermkapje 360° rond. Niet trekken.4) Verwijder het beschermkapje van het lancet en werp het weg.5) Duw het vrijgekomen uiteinde van de lancet stevig tegen uw vinger zodat ze goed contact maken. Duw op de ontspanner. (u prikt best in de ringvinger).Na gebruik zal de punt automatisch terugschieten en veilig in het lancet worden opgeborgen.

6) Houd uw hand naar beneden en masseer de vingertop waarin u geprikt hebt totdat er een grote druppel bloed verschijnt.7) Steek de punt van de pipet in de druppel bloed, zonder op het bolle gedeelte van de pipet te duwen. Door capillaire werking zal het bloed tot aan de aangeduide lijn op de pipet worden opgezogen.Wanneer het bloed niet tot aan de lijn komt, moet u uw vingertop nog wat langer masseren om meer bloed te verkrijgen. Probeer zoveel mogelijk de vorming van luchtbellen te voorkomen.

8) Duw op het bolle gedeelte van de pipet om het opgezogen bloed in de ronde uitsparing van de cassette te druppelen.9) Wacht tot het bloed volledig in de ronde uitsparing is uitgevloeid. Draai dan de blauwe dop van het plastic druppelflesje los (maar laat de witte dop stevig vastgeschroefd) en voeg 5 druppels verdunningsoplossing toe in de ronde uitsparing van de cassette.10) Wacht 10 minuten voordat u het resultaat afleest.

Interpretatie van de resultaten:
Lees het resultaat na precies 10 minuten af.
De intensiteit van de kleur van de strepen heeft geen belang voor de interpretatie van het resultaat.

Negatief resultaat:
In het afleesvenster verschijnt enkel een gekleurde strook onder de letter C (Controle). Dit resultaat betekent dat er geen antistoffen tegen de bacterie Borrelia in het bloed detecteerbaar zijn.Positief resultaat:
Er verschijnen twee gekleurde stroken onder de letters T (Test) en C (Controle). De streep onder de letter T kan minder intens zijn dan deze onder de letter C: dit heeft geen invloed op het verkregen resultaat. Dit resultaat geeft aan dat er antistoffen tegen de bacterie Borrelia in het bloed zitten, wat wijst op een recente infectie. U moet absoluut uw arts raadplegen.Ongeldig resultaat:
Onder de letter T (Test) ziet u geen streep of verschijnt een gekleurde strook, maar er is niets te zien onder de letter C. In dat geval kan de test niet geïnterpreteerd worden en is deze ongeldig. We raden u aan om de test te herhalen met een nieuwe MyTest Lyme cassette en een nieuw bloedstaal.Voorzorgsmaatregelen:
Niet inslikken.
De test niet in de vriezer bewaren.
Bewaar de test tussen +4°C en +30°C.
De test en het lancet niet hergebruiken.
Buiten het bereik van kinderen bewaren.
Na 15 minuten is het resultaat niet meer betrouwbaar.
Gebruik de test niet als als het beschermzakje beschadigd is.
Open het aluminiumzakje pas wanneer u de test gaat gebruiken.
Gebruik de in de gebruiksaanwijzing aangegeven hoeveelheden bloed en verdunningsmiddel.
Gebruik het zakje droogmiddel niet, maar werp het, zonder te openen, weg met het huishoudelijk afval.
Deze test wordt afgeraden voor personen die antistollingsmiddelen innemen of aandoeningen hebben zoals hemofilie.
De test is enkel betrouwbaar als de gebruiksaanwijzing zorgvuldig wordt gevolgd. Respecteer de aangegeven hoeveelheden en tijd.
Opgepast: Vals-negatieve resultaten kunnen verkregen worden in fase I (omdat er maar in 40 tot 60% van de gevallen antistoffen verschijnen) of in fase II (omdat er maar in 70 tot 90% van de gevallen antistoffen verschijnen) van het ziekteverloop. Wanneer het resultaat negatief is, wordt dus aangeraden om 2 à 6 weken later een nieuwe bepaling te doen om de toename van de antistoffen te controleren. Als u een preventieve behandeling met antibiotica heeft gekregen, zijn de antistoffen niet detecteerbaar. Als de tekenbeet te recent is (minder dan 2 weken geleden), dan heeft het organisme nog geen detecteerbare antistoffen geproduceerd. Dan wordt aangeraden om 2 tot 6 weken na de vermoede tekenbeet opnieuw een MyTest Lyme uit te voeren.
Hoewel deze test betrouwbaar is, zijn vals-positieve of vals-negatieve resultaten mogelijk. Deze test is betrouwbaar en wordt in de professionele wereld (ziekenhuizen, laboratoria ...) gebruikt. Volgens uitgevoerde studies kan deze test vroege antistoffen tegen de bacterie Borrelia opsporen in meer dan 93% van de gevallen.

Inhoud:
1 kit
Kenmerken:
Merk MYLAN
Categorie Autotests, Prikpen, Handdesinfectiemiddel
Prijs 13,46 €
Gewicht 23 gr
Verzameld via Ekomi Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit product.
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht:
Populaire producten