> > > > > > PestiGon Combo 50mg/60mg Spot-On Oplossing Voor Katten En Fretten Pipetten 3x0,5ml

PestiGon Combo 50mg/60mg Spot-On Oplossing Voor Katten En Fretten Pipetten 3x0,5ml

PestiGon Combo 50mg/60mg Spot-On Oplossing Voor Katten En Fretten Pipetten 3x0,5ml
11,10 
Tijdelijk niet beschikbaar
Beschrijving

PestiGon Combo 50mg/60mg Spot-On Oplossing Voor Katten En Fretten Pipetten 3x0,5ml

Eigenschappen:
Spot-on oplossing voor katten en fretten
Een heldere, gele oplossing

Behandeling met het diergeneesmiddel bij katten:
- Elimineert vlooien (Ctenocephalides spp.) en voorkomt gedurende maximaal 4 weken nieuwe infestaties met volwassen vlooien.
Het diergeneesmiddel remt tevens gedurende 6 weken na aanbrengen de ontwikkeling van eitjes en het uitkomen van ontwikkelende vlooien.
- Elimineert teken (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus).
Het diergeneesmiddel heeft gedurende maximaal 2 weken een persisterende acaricide werking tegen teken (gebaseerd op experimentele gegevens).
- Elimineert bijtende luizen (Felicola subrostratus).

Behandeling met het diergeneesmiddel bij fretten:
- Elimineert vlooien (Ctenocephalides spp.) en voorkomt gedurende maximaal 4 weken nieuwe infestaties met volwassen vlooien.
Het diergeneesmiddel remt tevens de ontwikkeling van eitjes en het uitkomen van ontwikkelende vlooien.
- Elimineert teken (Ixodes ricinus).
Het diergeneesmiddel heeft gedurende maximaal 4 weken een persisterende acaricide werking tegen teken (gebaseerd op experimentele gegevens).

Dit diergeneesmiddel bevat fipronil en (S)-methopreen als werkzame stoffen:
- Fipronil is een insecticide en acaricide uit de fenylpyrazolgroep.
Fipronil interageert met ligandgemedieerde chloridekanalen, in het bijzonder de kanalen die worden gemedieerd door de neurotransmitter gamma-aminoboterzuur (GABA), waardoor het de pre- en postsynaptische overdracht van chloride-ionen via celmembranen verhindert. Dit resulteert in ongecontroleerde activiteit van het centrale zenuwstelsel, waardoor insecten of Acarina worden gedood.
Fipronil doodt vlooien binnen 24 uur, en teken (Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus, Ixodes scapularis, Ixodes ricinus, Haemaphysalis longicornis, Haemaphysalis flava, Haemaphysalis campanulata) en luizen binnen 48 uur na blootstelling.
- (S)-methopreen is een insectengroeiregulator (IGR) uit de groep chemische verbindingen genaamd juveniele hormoonanalogen die de ontwikkeling van de onvolwassen stadia van insecten remmen. Deze verbinding bootst de werking van juveniel hormoon na en veroorzaakt een verstoorde ontwikkeling en de dood van de ontwikkelende stadia van vlooien.
De ovicide werking van (S)-methopreen, aangebracht op het dier, wordt veroorzaakt door de directe penetratie van de eischaal van vers gelegde eieren of door absorptie door de cuticula van de volwassen vlooien heen.
Ook verhindert (S)-methopreen de ontwikkeling van vlooienlarven en -poppen, waardoor contaminatie van de omgeving van behandelde dieren met de onvolwassen stadia van vlooien wordt voorkomen.

Indicaties:
- Doeldiersoorten: katten en fretten
- Voor de behandeling van infestaties door vlooien, teken en bijtende luizen bij katten en voor de behandeling van infestaties door vlooien en teken bij fretten

Contra-indicaties:
- Het diergeneesmiddel mag niet worden gebruikt bij kittens die jonger dan 8 weken zijn en/ of minder dan 1 kg wegen.
- Het diergeneesmiddel mag niet worden gebruikt bij fretten jonger dan 6 maanden.
- Niet gebruiken bij zieke dieren (bijvoorbeeld systemische aandoeningen, koorts) of herstellende dieren.
- Niet gebruiken bij konijnen, aangezien zich bijwerkingen kunnen voordoen die zelfs dodelijk kunnen zijn.
- Het gebruik wordt afgeraden bij niet-doeldiersoorten.
- Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of één van de hulpstoffen.

Samenstelling:
Fipronil, (S)-methopreen; hulpstoffen: butylhydroxytolueen (E321), butylhydroxyanisol (E320), ethanol watervrij, polysorbaat 80, polyvidon K17, di-ethyleenglycolmono-ethylether

Analyse van de samenstelling:
/pipet
Fipronil 50mg
(S)-methopreen 60mg
Butylhydroxyanisol (E320) 0,10mg
Butylhydroxytolueen (E321)    0,05mg

Actieve samenstelling:
Fipronil, (S)-methopreen

Gebruiksaanwijzing:
- Katten:
Eén pipet van 0,5 ml per kat, wat overeenkomt met een minimale aanbevolen dosis van 5 mg/ kg voor fipronil en 6 mg/ kg voor (S)-methopreen
Aangezien er geen onderzoek is verricht naar de veiligheid, is het minimale behandelinterval 4 weken.

- Fretten:
Eén pipet van 0,5 ml per fret, wat overeenkomt met een dosis van 50 mg voor fipronil en 60 mg voor (S)-methopreen per fret
Het minimale behandelinterval is 4 weken.

Toedieningsweg:
Neem de pipet pas vlak voor gebruik uit het sachet.
De pipet uit het buitenste sachet verwijderen met behulp van een schaar of vouwen langs de diagonale lijn zodat inkeping zichtbaar is; openscheuren bij inkeping.
Houd de pipet rechtop.
Tik op het smalle gedeelte van de pipet om ervoor te zorgen dat de inhoud in het hoofdgedeelte van de pipet blijft.
Draai of breek de punt af.
Houd de haren van de vacht op de rug van het dier uiteen onder aan de nek, vóór de schouderbladen, totdat de huid zichtbaar is.
Plaats de punt van de pipet op de huid en knijp enkele malen in de pipet om deze, rechtstreeks op één plek op de huid, volledig te legen.

Voorzorgsmaatregelen:
Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij dieren:
- Niet overdoseren.
- Voorkom dat het diergeneesmiddel in contact komt met de ogen van het dier.
- Voorafgaand aan de behandeling moeten dieren nauwkeurig worden gewogen.
- Het is van belang ervoor te zorgen dat het diergeneesmiddel wordt aangebracht op een plek waar het dier het niet kan aflikken, en dat dieren elkaar niet likken na de behandeling. In geval van likken kan een korte periode met speekselvloed worden waargenomen, die voornamelijk aan de aard van de drager te wijten is.
- Mogelijk zijn op de plaats van aanbrengen tijdelijke veranderingen in de vacht te zien (samengekleefde of vette haren).
- Er zijn geen gegevens beschikbaar over het effect van het in bad doen of het gebruik van een shampoo op de werkzaamheid van het diergeneesmiddel bij katten en fretten. Op basis van beschikbare informatie over honden die vanaf 2 dagen na aanbrengen van het diergeneesmiddel met shampoo werden behandeld, wordt echter afgeraden om dieren in bad te doen binnen 2 dagen na aanbrengen van het diergeneesmiddel.
- Het is mogelijk dat afzonderlijke teken zich vastbijten. Om deze reden kan de overdracht van door teken overgebrachte ziekten niet volledig worden uitgesloten indien de omstandigheden ongunstig zijn.
- Vlooien afkomstig van huisdieren infesteren vaak de mand van het dier en de kussens daarin, en gebruikelijke rustplekken zoals tapijten en stoffering. In geval van een massale infestatie en bij de aanvang van de bestrijdingsmaatregelen dienen deze met een geschikt insecticide te worden behandeld en geregeld met een stofzuiger te worden gereinigd.

Speciale voorzorgsmaatregelen te nemen door de persoon die het diergeneesmiddel aan de dieren toedient:
- Dit diergeneesmiddel kan irritatie van de slijmvliezen, huid en ogen veroorzaken. Contact met de mond, huid en ogen dient derhalve te worden vermeden.
- Mocht het diergeneesmiddel onbedoeld in contact komen met de ogen, dan dienen deze onmiddellijk grondig te worden gespoeld met schoon water. Bij contact met de huid dienen de handen te worden gewassen met water en zeep.
- Personen met een bekende overgevoeligheid voor insecticiden of alcohol moeten contact met het diergeneesmiddel vermijden. Was uw handen na gebruik.
- Totdat de plaats van aanbrengen droog is, mogen behandelde dieren niet worden aangeraakt en mogen kinderen niet met behandelde dieren spelen. Derhalve wordt aanbevolen dieren niet overdag te behandelen, maar in de vroege avond, en recentelijk behandelde dieren niet bij de eigenaar, en met name bij kinderen, te laten slapen.
- Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.

Dracht en lactatie:
- Kat: het diergeneesmiddel kan tijdens de dracht worden gebruikt.
- Fret: de veiligheid van het diergeneesmiddel tijdens de dracht en lactatie is bij fretten niet vastgesteld. Uitsluitend gebruiken overeenkomstig de baten/ risicobeoordeling door de behandelend dierenarts.

Andere voorzorgsmaatregelen:
Fipronil en (S)-methopreen kunnen nadelige gevolgen hebben voor waterorganismen. Vervuil vijvers, waterwegen of sloten niet met het diergeneesmiddel of met lege containers.

Inhoud:
3 pipetten x 0,5 ml
Kenmerken:
Merk NORBROOK LAB
Categorie Spot on tegen vlooien en teken voor katten
Prijs 11,10 €
Gewicht 30 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.