Nurofen Kinderen Suikervrij 2% Suspensie Voor Oraal Gebruik Sinaasappelsmaak Fles 200ml

van Nurofen
8,29 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd of in 24h in afhaalpunt
Beschrijving

Nurofen Kinderen Suikervrij 2% Suspensie Voor Oraal Gebruik Sinaasappelsmaak Fles 200ml

Eigenschappen:
Nurofen voor Kinderen suikervrij suspensie voor oraal gebruik bevat ibuprofen en heeft een sinaasappelsmaak.
Nurofen voor Kinderen bevat als enig werkzaam bestanddeel ibuprofen, een middel tegen pijn en koorts.
Gebruik Nurofen voor Kinderen tegen milde tot matige pijn en tegen koorts.

Indicaties:
Tegen milde tot matige pijn en tegen koorts

Contra-indicaties:
Niet innemen:
- Uw kind is allergisch voor ibuprofen of voor andere soortgelijke pijnstillers (NSAID’s) of voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6.
- Uw kind heeft ooit last gehad van kortademigheid, astma, een lopende neus, zwelling van het gezicht en/ of handen of netelroos na gebruik van ibuprofen, acetylsalicylzuur of vergelijkbare pijnstillers (NSAID’s).
- Uw kind heeft een voorgeschiedenis van maag- of darmbloeding of perforatie bij vroegere behandeling met NSAID’s.
- Uw kind een terugkerende maag- of duodenumzweer (peptisch ulcus) of bloeding heeft of dat gehad heeft (twee of meer episoden van bewezen zweer of bloeding).
- Uw kind heeft ernstige lever-, nier- of hartfalen.
- Bij erfelijke problemen met fructose/ fruitsuiker
- Uw kind heeft een cerebrovasculaire of andere actieve bloeding.
- Uw kind heeft bloedstollingsstoornissen. Ibuprofen kan de bloedingstijd verlengen.
- Uw kind heeft onopgehelderde stoornissen van de bloedvorming.
- Uw kind heeft een ernstige uitdroging (veroorzaakt door braken, diarree of onvoldoende vochtinname).
- Uw kind is jonger dan 3 maanden of weegt minder dan 6 kg.
- Niet innemen tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap.

Samenstelling:
De werkzame stof in dit middel is 100 mg ibuprofen per 5 ml.
De andere stoffen van Nurofen voor Kinderen suikervrij 2% suspensie voor oraal gebruik zijn: polysorbaat 80, glycerol, vloeibare maltitol, natriumsaccharine, citroenzuurmonohydraat, natriumcitraat, xanthaangom, natriumchloride, sinaasappelaroma(bevat tarwezetmeel), domifenbromide, gezuiverd water.

Actieve samenstelling:
Ibuprofen

Gebruiksaanwijzing:
Nurofen voor Kinderen bereikt zijn optimale doeltreffendheid wanneer het nuchter of voor de maaltijden wordt ingenomen.
Als uw kind een gevoelige maag heeft, kan u desalniettemin Nurofen voor Kinderen best samen met wat voedsel geven.
Het geneesmiddel niet toedienen aan kinderen jonger dan 3 maand of die minder dan 6 kg wegen.
De optimale dosis voor Nurofen voor Kinderen bedraagt 0,50 ml per kg lichaamsgewicht per inname en dit maximaal 3 maal per dag, tenzij uw arts anders heeft voorgeschreven.
Elke verpakking Nurofen voor Kinderen bevat een doseerspuit met onderverdelingen per 0,5 ml en per kg.
Het volstaat om de suspensie op te zuigen tot aan het lichaamsgewicht van uw kind om de gewenste dosis per inname te kennen. Indien nodig, deze dosis om de 6 à 8 uur herhalen met een maximum van 3 innamen per dag.

Gewicht (kg) Leeftijd Dosering Aantal innamen per dag
14 - 15 2 - 3 jaar 5ml of 1 koffielepel 4 maal per dag
16 - 20 4 - 6 jaar 7,5ml of 1+½ koffielepel 3 maal per dag
21 - 28 7 - 9 jaar 10ml of 2 koffielepels 3 maal per dag
29 - 40 10 - 12 jaar 15ml of 3 koffielepels 3 maal per dag

Voorzorgsmaatregelen:
Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel gebruikt:
- Als uw kind een bepaalde erfelijke stoornis van de bloedvorming heeft (zoals acute intermitterende porfyrie).
- Als uw kind bloedstollingsstoornissen heeft.
- Als uw kind bepaalde huidaandoeningen heeft (systemische lupus erythematodes (SLE) of
gemengde bindweefselziekte).
- Als uw kind een darmaandoening heeft of ooit gehad heeft (colitis ulcerosa of ziekte van Crohn) omdat deze aandoening kan verergeren.
- Als uw kind een hoge bloeddruk en/ of hartfalen heeft of ooit heeft gehad.
- Als de nierfunctie van uw kind verminderd is.
- Als uw kind leverstoornissen heeft. Bij langdurige toediening van Nurofen voor kinderen moeten uw leverwaarden, de nierfunctie en van de bloedformule regelmatig worden gecontroleerd.
- Voorzichtigheid is geboden bij inname van andere geneesmiddelen die het risico op zweervorming of bloeding kunnen verhogen, zoals orale corticosteroïden (zoals prednisolon), geneesmiddelen om het bloed te verdunnen (zoals warfarine), selectieve serotonine-heropnameremmers (geneesmiddelen tegen depressie) of plaatjesaggregatieremmers (zoals acetylsalicylzuur).
- Het gebruik samen met NSAID’s met inbegrip van selectieve cyclo-oxygenase-2-remmers, zoals celecoxib en etoricoxib, verhoogt het risico op bijwerkingen en moet worden vermeden.
- Bijwerkingen kunnen worden verminderd door de minimale doeltreffende dosering te gebruiken gedurende een zo kort mogelijke tijd.
- Over het algemeen kan frequent gebruik van (verschillende soorten) pijnstillers blijvende, ernstige nierproblemen veroorzaken. Dat risico kan toenemen bij een lichamelijke belasting met verlies van zout en uitdroging. Daarom moet het worden vermeden.
- Langdurig gebruik van onverschillig welk type pijnstiller voor hoofdpijn kan de hoofdpijn verergeren. Als die situatie zich voordoet of wordt vermoed, moet medisch advies worden gevraagd en moet de behandeling worden stopgezet. De diagnose van medicatieovergebruikshoofdpijn (MOH) moet worden vermoed bij patiënten die vaak of dagelijks hoofdpijn hebben ondanks (of wegens) regelmatig gebruik van geneesmiddelen voor hoofdpijn.
- Kortademigheid kan optreden als uw kind astma of allergische aandoeningen heeft of gehad heeft.
- Als uw kind hooikoorts, neuspoliepen of chronisch obstructief longlijden vertoont, dan is het risico op allergische reacties hoger. Die allergische reacties kunnen zich voordoen als astma-aanvallen (zogenaamd “analgetisch astma”), Quincke-oedeem of urticaria.
- Ernstige huidreacties (zoals Stevens-Johnsonsyndroom) werden zeer zelfden gerapporteerd bij gebruik van NSAID’s. Het gebruik van Nurofen voor Kinderen moet onmiddellijk worden stopgezet zodra er huiduitslag, slijmvliesletsels of andere tekenen van allergische reacties verschijnen.
- Als uw kind hartproblemen heeft, ooit een beroerte heeft gehad of als u denkt dat uw kind een risico op hartproblemen of beroerte zou kunnen lopen (bijvoorbeeld als u een hoge bloeddruk, suikerziekte of een hoge cholesterol heeft of als u rookt), moet u de behandeling bespreken met uw arts of apotheker.
- Tijdens een infectie met waterpokken (varicella) verdient het aanbeveling het gebruik van Nurofen voor Kinderen te vermijden.
- Vooral na een zware operatie is controle door een arts vereist.
- Als uw kind uitdrogingsverschijnselen vertoont. Zorg ervoor dat uw kind voldoende drinkt. Er is een risico op nierfalen bij uitgedroogde kinderen en adolescenten.
- NSAID’s kunnen de symptomen van infecties en koorts maskeren.
- Geneesmiddelen zoals Nurofen voor Kinderen kunnen het risico op een hartaanval (myocardinfarct) of een beroerte licht verhogen. Een eventueel risico zal groter zijn met hoge doseringen en bij een lange behandeling. Overschrijd de aanbevolen dosering en behandelingsduur niet. Die bedraagt 24 uur bij babies van 3 tot 5 maanden en 3 dagen bij kinderen en adolescenten.

- Bepaalde anticoagulantia (tegen bloedstolling) (zoals acetylsalicylzuur, warfarine, ticlopidine)
- Sommige geneesmiddelen tegen een hoge bloeddruk (ACE-remmers zoals captopril, bètablokkers, angiotensine II-receptorantagonisten)
- Sommige andere geneesmiddelen kunnen invloed hebben op of worden beïnvloed door de behandeling met ibuprofen

Neem dit geneesmiddel niet in tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap. Vermijd het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de eerste 6 maanden van de zwangerschap tenzij de arts u een ander advies geeft.
Enkel kleine hoeveelheden ibuprofen en zijn afbraakproducten komen in de moedermelk terecht maar mag tijdens de periode van borstvoeding in de aanbevolen dosering en gedurende een zo kort mogelijke periode worden gebruikt.

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.
Bijwerkingen kunnen worden tegengegaan door de laagste dosis zo kort mogelijk in te nemen, de tijd nodig om de symptomen te verlichten. U kunt last krijgen van een van de bekende bijwerkingen van NSAID's (zie hieronder). Als dat het geval is of als u zich zorgen maakt, stop dan met de inname van dit geneesmiddel en spreek zo snel mogelijk met uw arts. Oudere mensen die dit geneesmiddel gebruiken, lopen een hoger risico op ontwikkeling van problemen als gevolg van die bijwerkingen.
Stop toediening of inname van dit geneesmiddel en zoek onmiddellijk medische hulp als u een van de volgende symptomen ontwikkelt:
- Tekenen van darmbloeding zoals: hevige buikpijn, pekzwarte stoelgang, braken van bloed of donkere partikels die eruitzien als koffiedik.
- Tekenen van een zeldzame, maar ernstige allergische reactie zoals verergering van astma, onverklaarde piepende ademhaling of kortademigheid, zwelling van het gezicht, de tong of de keel, ademhalingsmoeilijkheden, snelle hartslag, daling van de bloeddruk leidende tot shock. Dat kan zelfs gebeuren bij het eerste gebruik van dit geneesmiddel.
- Ernstige huidreacties zoals huiduitslag over het hele lichaam, vervelling, blaarvorming of afschilfering van de huid.

Bewaren beneden 25°C.
Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Inhoud:
Fles 200 ml
Kenmerken:
Merk Nurofen
Categorie Geneesmiddelen voor zuigelingen, Geneesmiddelen voor kinderen
Prijs 8,29 
Gewicht 288 gr
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.