Nutriphyt Lactophar 30 Tabletten

van Nutriphyt

Pro- en prebiotica

(117)
Aan mijn Favorieten toevoegen
26,23 
*
-18%
Online korting
**
21,41 
+2.52% oftewel 0.54 gespaard in uw Loyalteitsbonus
gratis levering Bij aankoop van minstens 3 producten
In voorraad!
+
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
Uw aanvraag werd geregistreerd
Eigenschappen:
Weinig mensen lijken zich te realiseren dat de meeste bacteriën levensnoodzakelijk zijn. Zo ziet men dat het hebben van een steriele darm (een darm zonder darmbacteriën) op korte termijn de dood als gevolg heeft. Een ander voorbeeld dat hun relevantie aantoont, is dat in de natuur alle afval wordt opgeruimd door bacteriën, i.e. nitriet- en nitraatbacteriën, waardoor zij van essentieel belang zijn om een harmonisch evenwicht te verkrijgen. Kortom, we zijn vergeten dat het grootste aantal bacteriën niet pathogeen is, maar levensnoodzakelijk. Zo leven er een 400-tal soorten in harmonie in onze darm.
Men heeft eveneens uit het oog verloren dat het milieu even belangrijk is als de bacterie want zonder gepaste voedingsbodem kan een virus, bacterie of schimmel zich niet ontwikkelen. Indien de darmflora ontregeld is spreekt men dan van dissymbiose of van dysbiosis.
Een van de belangrijke rollen van darmflora is de productie van bepaalde zuren waardoor de groei van bepaalde ongewenste bacteriën geïnhibeerd wordt.

De term probiotica wordt gebruikt voor preparaten op basis van levende micro-organismen die een positieve werking hebben op de gastheer/ -vrouw door darmecologie te verbeteren.
We kunnen ook spreken van darmflora, want de bacteriën behoren tot de lagere plantenwereld. Het gaat o.a. om culturen van melkzuurbacteriën, namelijk lactobacillen en bifidobacteriën, en culturen van niet-melkzuurbacteriën zoals preparaten op basis van de gist Saccharomyces boulardii.
Voedingssupplementen met probiotica worden door patiënten gebruikt bij darm-problematiek, maar zijn niet geregistreerd als geneesmiddel.

50% van de consulten bij de arts betreffen gastro-intestinale klachten (maagzuur, krampen, constipatie, diarree, winderigheid); de meerderheid van die klachten wordt louter symptomatisch behandeld en soms moet de patiënt blijvend pillen slikken of drankjes tot zich nemen. Voor een blijvend herstel van een gestoorde darmflora zijn vooral de autochtone (de lichaamseigen) darmbewoners van groot belang. In tegenstelling tot allochtone micro-organismen zoals de in gewone yoghurt aanwezige lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus die slechts tijdelijk in de darm blijven, zijn de autochtone in staat zich daar ook op langere termijn te handhaven. Wat de normale darmflora betreft, zijn vooral de Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium bifidum van groot belang. Het is ondertussen bekend dat de darmflora grondig gestoord kan zijn na gebruik van een antibioticum. Ook door verkeerde voedingsgewoonten en door stress kan de darm uit evenwicht geraken. Obstipatie en diarree zijn belangrijke signalen voor deze toestand.
Vastgesteld is dat stress kan leiden tot veranderingen in het vermogen van bacteriën om zich aan de darmen te hechten.

Wat we blijkbaar vergeten zijn is dat onze darmflora (ongeveer 2 kg of 1014 symbiotische bacteriën) zelf antibiotische eigenschappen heeft. Onze darmbacteriën produceren in grote hoeveelheden zuur waardoor er een ongunstige zuurgraad ontstaat voor potentiële ziekteverwekkers. Naast het produceren van bacteriocide stoffen (natuurlijke antibiotica) die voor een aantal indringers dodelijk zijn, hechten ze zich in grote getallen aan de darmwand waardoor ze verhinderen dat gevaarlijke organismen zich daar verder ontwikkelen.
Er moet ook op gewezen dat de functie van darmflora veel uitgebreider is dan hun antimicrobiële invloed; ze bevorderen de gezondheid ook nog op andere gebieden. Zij produceren enzymen die de vertering stimuleren. Een voorbeeld daarvan is lactase die de vertering van lactose bevordert bij lactose-intolerantie.

Vastgesteld werd dat Lactobacillus acidophilus in staat is de cholesterol te verlagen. Dit is een voorbeeld dat aantoont hoe belangrijk het is om niet te spreken over darmflora dan wel over specifieke stammen waarvan bewezen is dat ze bepaalde effecten kunnen hebben. De bewering dat probiotica geen zin hebben, is een generalisatie. Het is duidelijk dat, wil men een bepaald effect sorteren, er specifieke stammen moeten toegediend waarvan er wetenschappelijke bewijzen bestaan voor dat bepaalde effect. Er werd aangetoond dat Lactobacillus acidophilus, L. casei, L. delbrueckii en L. rhamnosis en L. plantarum het immuniteitssysteem stimuleren, maar ook bij diarree kunnen worden ingezet. Bij vaginosis blijkt vooral Lactobacillus rhamnosus effectief te zijn. En onlangs werd aangetoond dat het toedienen van lactobacillen aan zwangere vrouwen het aantal kindjes met eczema en allergieën drastisch doet afnemen.

Van bovenvermelde stammen geldt als bewezen dat ze immuun zijn tegen maagzuur, galzuur en pancreaszuur; ze overleven de zuurgraad in de maag wat niet van alle yoghurtbacteriën kan worden gezegd.
Ook werd bewezen dat de hoeveelheid een cruciale rol speelt, als men de darm of vagina wil herkoloniseren. Studies tonen aan dat men - afhankelijk van de pathologie - altijd tussen de 1 en 10 miljard lactobacillen nodig heeft om een herkolonisatie te bereiken.

Vrij van gluten
Vrij van soja
Geschikt voor vegetariërs

Samenstelling:
Nutritionele analyse:
Wetenschappelijke naam Nederlandse benaming Hoeveelheid
Lactobacillus casei
2,5 miljard CFU
Lactobacillus casei
2,5 miljard CFU
25mg
Lactobacillus acidophillus
2,5 miljard CFU
Lactobacillus acidophillus
2,5 miljard CFU
25mg
Lactobacillus rhamnosus
2,5 miljard CFU
Lactobacillus rhamnosus
2,5 miljard CFU
25mg
Lactobacillus delbrueckii
2,5 miljard CFU
Lactobacillus delbrueckii
2,5 miljard CFU
25mg
Raftiline Raftiline 360mg
Raftilose Raftilose 150mg

Hulpstoffen: microkristallijne cellulose, sorbitol, hydroxypropylcellulose, magnesiumstearaat, siliciumdioxide, natriumsaccharinaat (zoetstof)

Gebruiksaanwijzing:
1 à 2 tabletten per dag, of zoals aanbevolen door uw gezondheidsprofessional.
Inname net voor of tijdens de maaltijd.

De tablet kan in tweeën gebroken worden.
De tablet mag fijngekauwd worden.
De tablet kan met een pillenvergruizer worden fijngemaakt en vermengd met voeding of vloeistof.

Voorzorgsmaatregelen:
Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de inhoudsstoffen.

Inhoud:
30 tabletten
Kenmerken:
Merk Nutriphyt
Categorie Voor een goede darmfunctie
Prijs 21,41 
Reviews 4.5/5 (117 reviews)
Gewicht 44 gr
4,5
117 reviews
5 sterren
(63)
4 sterren
(47)
3 sterren
(6)
2 sterren
(0)
1 sterren
(1)
Alle beoordelingen voor Nutriphyt Lactophar 30 Tabletten zijn afkomstig van gecertificeerde kopers, verzameld via eKomi.
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.
Carl
19/07/2021
Het is een goed produkt voor het immuunsysteem, vooral in de darmen. Kan diarree geven, dan stoppen.
  0 0   Gemeld!
Ans
02/02/2021
Goede medicatie voor de darmflora. Helpt om je darmen terug in orde te maken.
  0 0   Gemeld!
Ingrid
28/01/2021
Gebruikt dit product in combinatie met het gebruik van antibiotica, wat ik slechts heel zelden dien te gebruiken, maar vooral omdat ik een onregelmatige stoelgang heb. Zodra de stoelgang wat losser is, neem ik een tablet. Makkelijk in te nemen, ik kauw de tablet, wordt prima verdragen.
  0 0   Gemeld!
Lutgardis
19/09/2020
Heel goede prebiotica. Leuk om te kauwen. Goed van smaak
  0 0   Gemeld!
Lutgardis
03/09/2020
Heel goed product!Ik voel het verschil voor mijn spijsvertering!
  0 0   Gemeld!
Ingrid
01/10/2019
Kauwtabletten, d.w.z. gemakkelijk in te nemen, ook onderweg. Gebruik dit product af en toe in combinatie met Pediaperm wat een gunstig effect heeft op de darmen
  0 0   Gemeld!
Patricia
15/09/2019
zeer goed voor darmflora. Veel minder geconstipeerd.
  0 0   Gemeld!
Adinda
17/08/2019
Een goed product om de darmflora gezond te houden.
  0 0   Gemeld!
Dorien
10/07/2019
doeltreffend voor goede darmflora snel resultaat goede smaak
  0 0   Gemeld!
Birger
08/06/2019
Doet goed zijn werk.
  0 0   Gemeld!