> > > > Nutriphyt Lactophar 10 Tabletten

Nutriphyt Lactophar 10 Tabletten

van Nutriphyt
Nutriphyt Lactophar 10 Tabletten
Pro- en prebiotica
Uw prijs
8,06 
Prijs apotheek: 9,46 €
Aantal In voorraad!
Toevoegen aan winkelwagentje
Besteld voor 12u,
morgen bij u geleverd
(of in 24u in afhaalpunt)
Beschrijving

Nutriphyt Lactophar 10 Tabletten

Eigenschappen:
Weinig mensen lijken zich te realiseren dat de meeste bacteriën levensnoodzakelijk zijn. Zo ziet men dat het hebben van een steriele darm (een darm zonder darmbacteriën) op korte termijn de dood als gevolg heeft. Een ander voorbeeld dat hun relevantie aantoont, is dat in de natuur alle afval wordt opgeruimd door bacteriën, i.e. nitriet- en nitraatbacteriën, waardoor zij van essentieel belang zijn om een harmonisch evenwicht te verkrijgen. Kortom, we zijn vergeten dat het grootste aantal bacteriën niet pathogeen is, maar levensnoodzakelijk. Zo leven er een 400-tal soorten in harmonie in onze darm.
Men heeft eveneens uit het oog verloren dat het milieu even belangrijk is als de bacterie want zonder gepaste voedingsbodem kan een virus, bacterie of schimmel zich niet ontwikkelen. Indien de darmflora ontregeld is spreekt men dan van dissymbiose of van dysbiosis.
Een van de belangrijke rollen van darmflora is de productie van bepaalde zuren waardoor de groei van bepaalde ongewenste bacteriën geïnhibeerd wordt.

De term probiotica wordt gebruikt voor preparaten op basis van levende micro-organismen die een positieve werking hebben op de gastheer/ -vrouw door darmecologie te verbeteren.
We kunnen ook spreken van darmflora, want de bacteriën behoren tot de lagere plantenwereld. Het gaat o.a. om culturen van melkzuurbacteriën, namelijk lactobacillen en bifidobacteriën, en culturen van niet-melkzuurbacteriën zoals preparaten op basis van de gist Saccharomyces boulardii.
Voedingssupplementen met probiotica worden door patiënten gebruikt bij darm-problematiek, maar zijn niet geregistreerd als geneesmiddel.

50% van de consulten bij de arts betreffen gastro-intestinale klachten (maagzuur, krampen, constipatie, diarree, winderigheid); de meerderheid van die klachten wordt louter symptomatisch behandeld en soms moet de patiënt blijvend pillen slikken of drankjes tot zich nemen. Voor een blijvend herstel van een gestoorde darmflora zijn vooral de autochtone (de lichaamseigen) darmbewoners van groot belang. In tegenstelling tot allochtone micro-organismen zoals de in gewone yoghurt aanwezige lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus die slechts tijdelijk in de darm blijven, zijn de autochtone in staat zich daar ook op langere termijn te handhaven. Wat de normale darmflora betreft, zijn vooral de Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium bifidum van groot belang. Het is ondertussen bekend dat de darmflora grondig gestoord kan zijn na gebruik van een antibioticum. Ook door verkeerde voedingsgewoonten en door stress kan de darm uit evenwicht geraken. Obstipatie en diarree zijn belangrijke signalen voor deze toestand.
Vastgesteld is dat stress kan leiden tot veranderingen in het vermogen van bacteriën om zich aan de darmen te hechten.

Wat we blijkbaar vergeten zijn is dat onze darmflora (ongeveer 2 kg of 1014 symbiotische bacteriën) zelf antibiotische eigenschappen heeft. Onze darmbacteriën produceren in grote hoeveelheden zuur waardoor er een ongunstige zuurgraad ontstaat voor potentiële ziekteverwekkers. Naast het produceren van bacteriocide stoffen (natuurlijke antibiotica) die voor een aantal indringers dodelijk zijn, hechten ze zich in grote getallen aan de darmwand waardoor ze verhinderen dat gevaarlijke organismen zich daar verder ontwikkelen.
Er moet ook op gewezen dat de functie van darmflora veel uitgebreider is dan hun antimicrobiële invloed; ze bevorderen de gezondheid ook nog op andere gebieden. Zij produceren enzymen die de vertering stimuleren. Een voorbeeld daarvan is lactase die de vertering van lactose bevordert bij lactose-intolerantie.

Vastgesteld werd dat Lactobacillus acidophilus in staat is de cholesterol te verlagen. Dit is een voorbeeld dat aantoont hoe belangrijk het is om niet te spreken over darmflora dan wel over specifieke stammen waarvan bewezen is dat ze bepaalde effecten kunnen hebben. De bewering dat probiotica geen zin hebben, is een generalisatie. Het is duidelijk dat, wil men een bepaald effect sorteren, er specifieke stammen moeten toegediend waarvan er wetenschappelijke bewijzen bestaan voor dat bepaalde effect. Er werd aangetoond dat Lactobacillus acidophilus, L. casei, L. delbrueckii en L. rhamnosis en L. plantarum het immuniteitssysteem stimuleren, maar ook bij diarree kunnen worden ingezet. Bij vaginosis blijkt vooral Lactobacillus rhamnosus effectief te zijn. En onlangs werd aangetoond dat het toedienen van lactobacillen aan zwangere vrouwen het aantal kindjes met eczema en allergieën drastisch doet afnemen.

Van bovenvermelde stammen geldt als bewezen dat ze immuun zijn tegen maagzuur, galzuur en pancreaszuur; ze overleven de zuurgraad in de maag wat niet van alle yoghurtbacteriën kan worden gezegd.
Ook werd bewezen dat de hoeveelheid een cruciale rol speelt, als men de darm of vagina wil herkoloniseren. Studies tonen aan dat men - afhankelijk van de pathologie - altijd tussen de 1 en 10 miljard lactobacillen nodig heeft om een herkolonisatie te bereiken.

Samenstelling:
Nutritionele analyse:
Wetenschappelijke naam Nederlandse benaming Hoeveelheid
Lactobacillus casei
2.5 miljard CFU
Lactobacillus casei
2.5 miljard CFU
25mg
Lactobacillus acidophillus
2.5 miljard CFU
Lactobacillus acidophillus
2.5 miljard CFU
25mg
Lactobacillus rhamnosus
2.5 miljard CFU
Lactobacillus rhamnosus
2.5 miljard CFU
25mg
Lactobacillus delbrueckii
2.5 miljard CFU
Lactobacillus delbrueckii
2.5 miljard CFU
25mg
Raftiline Raftiline 360mg
Raftilose Raftilose 150mg

Gebruiksaanwijzing:
1 tablet per dag

Inhoud:
10 tabletten
Kenmerken:
Merk Nutriphyt
Categorie Voor een goede darmfunctie
Prijs 8,06 €
Reviews 4.3/5 (4 reviews)
Gewicht 19 gr
Verzameld via Ekomi Reviews
(4)
4,3 op 5 sterren
5 sterren
(2)
4 sterren
(1)
3 sterren
(1)
2 sterren
(0)
1 ster
(0)
Alle reviews over Nutriphyt Lactophar 10 Tabletten werden verzameld door geverifieerde kopers, via eKomi
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.
goed.
  0 0   Gemeld!
Dit product geeft snel een verbetering van de darmflora.
  0 0   Gemeld!
Aangezien dit product over weinig Nederlandstalige reviews beschikt, vindt u hieronder automatisch vertaalde reviews uit andere talen.
Sinds een week neem ik deze tabletten en mijn darmtransit is regelmatiger.
  0 0   Gemeld!
Ik had niet de verwachte resultaten
  0 0   Gemeld!
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht:
Populaire producten