Prevalin Extra Sterk Dinatriumcromoglicaat 40mg/ml Neusspray Hooikoorts Pompfles 15ml

van Prevalin
9,72 

In voorraad!
  Aan mijn Favorieten toevoegen
Besteld voor 16u, morgen bij u geleverd OF in afhaalpunt 48u via Mondial Relay of 24u via DPD
Beschrijving

Prevalin Extra Sterk Dinatriumcromoglicaat 40mg/ml Neusspray Hooikoorts Pompfles 15ml

Eigenschappen:
- Irritatie van het neusslijmvlies ten gevolge van een allergische reactie op bepaalde stoffen die onvoldoende reageert op behandeling met dinatriumcromoglicaat 20 mg per ml.
- Allergische reacties kunnen worden veroorzaakt door stuifmeelkorrels van grassen of planten, huisstofmijt en huidschilfers van dieren.
- Prevalin Extra Sterk Dinatriumcromoglicaat 40 mg/ ml Neusspray remt het vrijkomen van stoffen die overgevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken, zodat de verschijnselen van hooikoorts (loopneus, verstopte neus, jeuk, niezen) worden tegengegaan.
- Gebruik van Prevalin Extra Sterk Dinatriumcromoglicaat 40 mg/ ml Neusspray neemt de klachten gedurende 6-8 uur weg.
- Prevalin Extra Sterk Dinatriumcromoglicaat 40 mg/ ml Neusspray bevat benzalkoniumchloride. Dit middel bevat 0.11 mg benzalkoniumchloride in elke ml.

Indicaties:
- Tegen het vrijkomen van stoffen die overgevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken, zodat de verschijnselen van hooikoorts (loopneus, verstopte neus, jeuk, niezen) worden tegengegaan

Contra-indicaties:
Niet gebruiken u bent allergisch voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.

Samenstelling:
Dinatriumcromoglicaat, dinatriumedetaat, benzalkoniumchloride, gezuiverd water

Actieve ingrediënten:
Dinatriumcromoglicaat

Gebruiksaanwijzing:
Volwassenen en kinderen: om de 6 à 8 uur een verstuiving in elk neusgat, tenzij de arts anders adviseert. De toediening, gedurende de periode van blootstelling aan de stoffen die de allergie veroorzaken dient niet onderbroken te worden, omdat anders de hooikoortsklachten kunnen terugkeren.

1. Verwijder het dopje.
2. Klaarmaken voor gebruik: Druk het pompje omlaag in de richting van de pijl en laat het daarna los. Doe dit bij het eerste gebruik 4 maal totdat er een fijne nevel wordt verkregen. Wanneer u de spray langer dan een week niet heeft gebruikt, druk het pompje dan 1 maal in voordat u de spray gebruikt.
3. Snuit, indien nodig, eerst de neus. Houd de verstuiver op de aangegeven wijze vast (zie illustratie) en breng de opening in een neusgat. Terwijl u door de neus inademt drukt u het pompje zo ver mogelijk omlaag en laat het daarna los. Dit is één verstuiving. Herhaal deze handeling voor het andere neusgat.
4. Veeg het neusstuk na gebruik af en zet het dopje er weer op.

Voorzorgsmaatregelen:
Zolang u bent blootgesteld aan de stoffen waarvoor u overgevoelig bent, is voortzetting van het gebruik van Prevalin Extra Sterk Dinatriumcromoglicaat 40 mg/ ml Neusspray aan te bevelen.
Wanneer u het gebruik hiervan onderbreekt, kunnen de klachten terugkeren.
Benzalkoniumchloride kan irritatie of zwelling in de neus veroorzaken, vooral bij langdurig gebruik.
Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.
In enkele gevallen kan een lichte irritatie van het neusslijmvlies optreden, welke echter na één of enkele dagen verdwijnt.
Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Inhoud:
Pompfles 15 ml
Kenmerken:
Merk Prevalin
Categorie Neusspray - Neusdruppels
Prijs 9,72 
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.