Springfield CoQsol-CF 100mg Co-Enzym Q10 Ubiquinon + Vitamine E Voedingssupplement 60 Softgels

van Springfield

Voedingssupplement op basis van co-enzym Q10

(0)
Aan mijn Favorieten toevoegen
50,64 
*
-10%
Online korting
**
45,57 
gratis levering Bij aankoop van minstens 2 producten
In voorraad!
+
Nog maar 2 in voorraad!
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
Uw aanvraag werd geregistreerd
Eigenschappen:
Q10 is vetoplosbaar en de opname wordt verbeterd door een inname in combinatie met een vetrijke maaltijd . In CoQsol-CF is co-enzym Q10 volledig opgelost in D-limoneen - de vluchtige olie van citrusvruchten - voor een stabiele, kristalvrije oplossing.
De gebruikelijke onderhoudsdosering van co-enzym Q10 is 30 tot 100 mg als supplement - therapeutische doseringen vanaf 300 mg per dag.
Draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Co-enzym Q10 verbetert de functie van de mitochondriën:
Co-enzym Q10 (CoQ10) is één van de belangrijkste co-enzymen, die betrokken is bij de energieproductie in de cellen van het lichaam. De hoogste concentraties komen voor in het hart, longen en de lever. Tevens heeft CoQ10 een belangrijke functie als antioxidant in het wegvangen van vrije radicalen. Co-enzym Q10 is een belangrijk onderdeel van de ademhalingsketen van de cel, die de energie voor de cel produceert.
Therapeutische effecten zijn gerapporteerd bij hoge bloeddruk, cardiomyopathie, hartfalen, vasculaire complicaties van diabetes, migraine en Parkinson. Het gebruik van statines kan de plasmaspiegels van CoQ10 verlagen doordat statines de lichaamseigen aanmaak van CoQ10 remmen. Bètablokkers kunnen de werking van CoQ10 verminderen.

Migraine:
Bij kinderen en jongvolwassenen met migraine blijkt 75% een lage CoQ10-spiegel en 33% een klinisch tekort aan CoQ10 te hebben. Bij ruim 250 kinderen die werden behandeld met CoQ10 (1-3 mg/kg lichaamsgewicht) daalde de migrainefrequentie van 19 naar 12 dagen over een periode van drie maanden. Bij 46% van de patiënten werd een duidelijke respons gezien. De PedMIDAS-score (maat voor belemmering van dagelijkse activiteiten) verbeterde van 47 tot 23 punten. In een onderzoek onder 42 patiënten met migraine gaf 3 maanden suppletie met 300 mg CoQ10 per dag bij 47,6% een vermindering van de aanvalsfrequentie en misselijkheid. Met placebo trad bij 14,4% een verbetering optrad.
Veel mensen met fibromyalgie hebben last van migraine. Bij tien vrouwen met fibromyalgie gaf 3 maanden suppletie met 300 mg CoQ10 per dag, verbeteringen in de klinische symptomen en energieproductie (ATP-productie) en een afname van oxidatieve stress.

Hartfunctie:
Co-enzym Q10 heeft een beschermende werking op het hartspierweefsel en een gunstige werking op de endotheelfunctie van bloedvaten.
Een meta-analyse van 12 klinische studies onder 362 patiënten met hoge bloeddruk liet een verlaging zien van de systolische bloeddruk met gemiddeld 17 mm Hg en van de diastolische bloeddruk met 10 mm Hg. Twee meta-analyses concluderen dat co-enzym Q10 de hartfunctie verbetert bij chronisch hartfalen.
In een studie bij 23 patiënten met stabiel chronisch hartfalen (NYHAklasse II en III), verbeterde suppletie met CoQ10 (3x daags 100 mg) de functionele capaciteit (+9%); de endotheelfunctie (+38%); en de linker ventrikel contractie. CoQ10 kan de endotheelfunctie verbeteren bij patiënten met coronaire hartzieken en bij patiënten met diabetes.

Parkinson:
Suppletie kan een gunstig effect hebben op de symptomen van de ziekte van Parkinson en op het visuele vermogen. Het meeste effect is te verwachten in een vroeg stadium van Parkinson.
In een studie werden 80 patiënten met vroege, onbehandelde Parkinson verdeeld over 4 groepen: placebo; 300; 600; of 1200 mg co-enzym Q10. Gedurende 16 maanden werden de patiënten elke 4 maanden onderzocht. In de CoQ10-groepen was de toename in ziekteverschijnselen minder dan in de placebogroep. De hoogste concentratie co-enzym Q10 bleek het meest effectief te zijn. Co-enzym Q10 opgelost in D-limoneen geeft een snelle afgifte van CoQ10 (>90%) binnen 5 minuten na inname.

Indicaties:
Oraal gebruik
Tegen oxidatieve stress

Samenstelling:
100 mg co-enzym Q10 (ubiquinon), d-limoneen, vitamine E (d-alfa-tocoferol), gemengde tocoferolen
Hulpstoffen: gelatine, MCT-vetzuren (uit palm- en kokosolie), glycerol, gezuiverd water, geelwortel, zinkoxide, riboflavine en karmijn

Voorziet in 80 mg vitamine E-activiteit = 816% RI*.
*Referentie Inname

Gebruiksaanwijzing:
1 x per dag 1 softgel

Voorzorgsmaatregelen:
Er zijn geen gegevens over de veiligheid bij zwangere vrouwen en bij borstvoeding.
Met voorzichtigheid gebruiken bij gebruik met antistollingsmedicatie (coumarine-derivaten).

Inhoud:
60 softgels
Kenmerken:
Merk Springfield
Categorie Coenzyme Q10, Vitamine E
Prijs 45,57 
Gewicht 76 gr