1.600.000 tevreden klanten
Info
Belangrijke boodschap :
Door de Coronavirus (Covid-19) epidemie, merken wij een sterke toename op van het aantal bestellingen. Alles wordt in het werk gesteld om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden. De levertijd, van alle bestellingen die via onze website worden geplaatst, zal enkele dagen in beslag nemen. Bedankt voor uw begrip.
Home > Eerste hulp - Thuiszorg > Medische Hulpmiddelen > Urgo Lendengordel Voor Elektrotherapie 1 Stuk

Urgo Lendengordel Voor Elektrotherapie 1 Stuk

van Urgo
Urgo Lendengordel Voor Elektrotherapie 1 Stuk
Elektrotherapie riem die helpt bij het verlichten van lage rugklachten
99,00 €
*
-10%
Online korting
**
89,10 
Aantal In voorraad!

+2% oftewel 1,78
in Mijn klantenbonus


Toevoegen aan winkelwagentje
Besteld voor 16u,
morgen bij u geleverd
Beschrijving

Urgo Lendengordel Voor Elektrotherapie 1 Stuk

Eigenschappen:
Inhoud van de verpakking:
- 1 lendengordel met bedieningseenheid
- Batterijen, 3 x 1,5 V AAA (LR03, micro)
- Verlenggordel

De TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation)-technologie is een niet-farmacologische methode die bedoeld is om pijn te verlichten door middel van een laagspanningsstroom die de zenuwen elektrisch stimuleert via de huid. De stroom wordt overgebracht door elektroden die op de huid worden geplaatst. De pijn wordt verlicht door de pijnoverdracht naar de ruggengraat te verminderen en de afscheiding van endorfinen te verhogen. Endorfinen zijn natuurlijke hormonen die worden afgescheiden door de hersenen en die het pijngevoel verminderen. Deze methode is wetenschappelijk bevestigd en is medisch goedgekeurd.

Dankzij de ingebouwde TENS-technologie kan de Urgo-lendengordel voor elektrotherapie lage rugpijn verlichten. Via de elektroden, die met water worden bevochtigd, wordt er een elektrische prikkel toegediend aan de huid. De gordel is vervaardigd van medisch goedgekeurde materialen en is gemakkelijk te gebruiken en comfortabel te dragen. De gordel biedt 4 programma's met instelbare intensiteit (20 niveaus voor elk programma). De duur van de programma's is vooraf ingesteld en elk programma duurt tussen 25 en 30 minuten.

Indicaties:
Geïndiceerd voor verlichting van pijn die wordt veroorzaakt door het volgende:
- Lumbago met of zonder ischias
- Acute lumbago
- Chronische lumbago

Contra-indicaties:
- Gebruik de gordel alleen voor de onderrug. Gebruik van de gordel op andere lichaamsdelen kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.
- Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door personen jonger dan 16 jaar.
- Het apparaat is niet bedoeld voor gebruik door personen met lichamelijke, zintuiglijke (bv. ongevoeligheid voor pijn) of geestelijke stoornissen of personen die niet weten hoe het apparaat wordt gebruikt als gevolg van gebrek aan ervaring of kennis, tenzij er toezicht wordt gehouden door een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid of die instructies van hen heeft gekregen over het gebruik van het apparaat.
- Breng de elektroden nooit aan op beschadigde huid.

Gebruiksaanwijzing:
1. Plaats de batterijen in de bedieningseenheid. Schakel de bedieningseenheid niet in voordat deze in de houder is geplaatst en de gordel goed rond uw middel is omgedaan. De controle-eenheid wordt met een magneet op de houder bevestigd. Om ze los te maken, moet ze eerst naar buiten worden geduwd en daarna naar boven getrokken.2. Leg de gordel voor u neer met de elektroden naar u toebevochtig de vier zwarte oppervlakken (elektroden) en uw onderrug volledig met water (bijvoorbeeld met een wattenschijfje). Zorg dat het oppervlak van de elektroden gelijkmatig wordt bevochtigd, om gelokaliseerde spanningspieken bij het gebruik te vermijden.3. Doe de gordel om rond uw middel, zodanig dat het Urgo-logo in het midden van de ruggengraat zit. Eenmaal gepositioneerd, moeten de elektroden zich aan weerszijden van de ruggengraat bevinden.4. Doe vervolgens de klittenbandsluiting dicht. Om uw gordel aan te passen, zorg dat u een goed contact heeft tussen de elektroden en uw huid, maar let er op dat het uw middel niet insnoert. Plaats de bedieningseenheid in de houder. Om de controle-eenheid te kunnen gebruiken, moet ze in de houder zitten.5. Om de bedieningseenheid in te schakelen, houd de aan-uitknop ingedrukt totdat u een kort geluid hoort en de lcd-display wordt ingeschakeld. Druk op de programmaknop 'P' om uw programma te kiezen. De volgende 4 programma's zijn beschikbaar:
Programe aanbevolen indicaties*:
A. Terugkerende acute rugpijn, chronische lumbalgie
B. Chronische lumbalgie
C. Chronische lumbalgie
D. Acute lumbalgie, acute pijnaanvallen en preventie
*De gewaarwording en de doeltreffendheid zijn bij elke gebruiker verschillend: raadpleeg vooraf uw arts en probeer elk programma uit om er zeker van te zijn dat u het programma gebruikt dat het best uw pijn verlicht.6. Nadat u het programma hebt geselecteerd, drukt u op de intensiteitsknop. Om het programma te starten, verhoogt u het intensiteitsniveau langzaam. Deze stimulatie moet aangenaam aanvoelen. Stop met het verhogen van de intensiteit voordat u ongemak of pijn begint te voelen.7. Tijdens het gebruik kunt u op elk moment:
- Het intensiteitsniveau verlagen met behulp van de intensiteitsknop
- Het programma pauzeren door kort op de aan-uitknop te drukken.
- Of het programma stoppen door ongeveer 3 seconden op de aan-uitknop te drukken.
- Als het contact tussen de huid en de elektroden wordt onderbroken, stopt de stimulatie automatisch.8. Om een onbedoelde verhoging van de intensiteit tijdens een behandelingssessie te voorkomen, activeert u eenvoudig de toetsvergrendeling. Om dit te doen, drukt u ongeveer 2 seconden op de programmaselectieknop 'P'. Er klinkt dan een geluidssignaal en het symbool een sleutel verschijnt op de display. Om de toetsvergrendeling te annuleren, houdt u de 'P'-knop ongeveer 2 seconden ingedrukt.Voorzorgsmaatregelen:
Zorg vóór elk gebruik dat uw huid schoon is en vrij van crème of olie.
Voor extern gebruik
Verkeerd gebruik kan gevaarlijk zijn.
Als u een gezondheidsprobleem heeft, neem dan contact op met uw huisarts.
Enigszins rood worden van de huid na gebruik is normaal en de roodheid verdwijnt na korte tijd.
Gebruik het apparaat niet voordat de roodheid verdwenen is.
Als er na langdurige therapie huidirritatie optreedt, selecteer dan een kortere stimulatietijd.
Om redenen van hygiëne mag de gordel slechts door één persoon worden gebruikt.
Zorg dat er tijdens de stimulatie geen metalen voorwerpen in contact kunnen komen met de elektroden, aangezien er anders plaatselijke brandwonden kunnen optreden.
Bij een omgevingstemperatuur van 40°C kan het apparaat tijdens het gebruik temperaturen bereiken tot 43°C.

Inhoud:
1 stuk
Kenmerken:
Merk Urgo
Categorie Medische Hulpmiddelen
Prijs 89,10 €
Reviews 3.7/5 (3 reviews)
Gewicht 546 gr
Verzameld via Ekomi Reviews
(3)
3,7 op 5 sterren
5 sterren
(2)
4 sterren
(0)
3 sterren
(0)
2 sterren
(0)
1 ster
(1)
Alle reviews over Urgo Lendengordel Voor Elektrotherapie 1 Stuk werden verzameld door geverifieerde kopers, via eKomi
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.
Aangezien dit product over weinig Nederlandstalige reviews beschikt, vindt u hieronder automatisch vertaalde reviews uit andere talen.
Karyne
24/09/2019
Geen effect \ nZeer duur en onmogelijk om terug te sturen als de klant niet tevreden is !!!
  3 0   Gemeld!
Michèle
27/08/2019
Mijn man en ik hebben zelfs grote rugproblemen, de resultaten zijn direct vanaf het eerste gebruik, vooral voor mijn ischias-probleem en dit vermijdt het nemen van anti-pijnstillers, product om te adviseren, zelfs mijn fysiotherapeut beveelt het aan patiënten aan.
  6 0   Gemeld!
yveline
08/05/2019
Geweldig product dat ik nam voor chronische rugpijn
  9 0   Gemeld!
De personen die dit artikel hebben gekocht, hebben ook het volgende gekocht:
Populaire producten