Ursapharm Posiforlid Oogmasker 2 Stuks

van Ursapharm

Voor de behandeling van blefaritis, hordeolum en chalazion

(12)
Aan mijn Favorieten toevoegen
19,98 
*
-10%
Online korting
**
17,96 
+2% oftewel 0.36 gespaard in uw Loyalteitsbonus
gratis levering Bij aankoop van minstens 3 producten
In voorraad!
+
Tijdelijk niet beschikbaar
We zullen u via e-mail contacteren zodra dit artikel weer op voorraad is.
Veuillez indiquer une adresse e-mail valide
Uw aanvraag werd geregistreerd
Eigenschappen:
Zelfwarmend oogmasker voor de behandeling van blefaritis, MGD (disfunctionerende kliertjes van Meibom), hordeolum (strontje) en chalazion (talgklierzwelling, gerstekorrel, hagel) Posiforlid Oogmasker geeft snelle en langdurige verlichting bij klachten ten gevolge van een instabiele traanfilm zoals droge, vermoeide of branderige ogen of overvloedig tranende ogen. Middels een eenvoudig clicksysteem wordt het oogmasker geactiveerd waarna het na ongeveer 1 minuut de juiste temperatuur bereikt. Warmte verzacht korstjes zodat ze makkelijker verwijderd kunnen worden. Daarnaast verbetert warmte de bloedtoevoer en wordt de talg vloeibaarder zodat het bij de massage van de oogleden uit de talgkliertjes gedrukt kan worden.

Posiforlid Oogmasker geeft zo op een natuurlijke manier snelle en langdurige verlichting bij klachten ten gevolge van een instabiele traanfilm zoals droge, vermoeide, branderige ogen of overvloedig tranende ogen.

Symptomen van droge ogen kunnen zijn:
- Irritatie van het oog
- Roodheid van het oog
- Prikkende ogen of branderig gevoel
- Gevoel van zandkorreltjes in de ogen
- Overgevoeligheid voor licht
- Wisselend gezichtsvermogen (na een aantal keer knipperen wordt het zicht tijdelijk beter)
- Verergering van de klachten in bepaalde ruimtes, bijvoorbeeld door airco
- Last bij lezen of langdurig kijken naar een beeldscherm.
- Wazig zien bij het rijden ’s nachts
- Droge, vermoeide, branderige ogen
- Moeite met het dragen van contactlenzen
- Traanklachten of overvloedig tranende ogen.
Dit lijkt vreemd bij droge ogen, maar als de traanfilm te snel verdampt worden als reactie hierop nieuwe tranen aangemaakt, net zoals bijvoorbeeld bij fietsen in de wind.

Indicaties:
Voor de behandeling van blefaritis, hordeolum en chalazion

Gebruiksaanwijzing:
Voor u begint:
- Was uw handen.
- Controleer het masker op eventuele beschadigingen of tekenen van lekkage.
- Verwijder voor gebruik van Posiforlid Oogmasker eventuele contactlenzen en oogmake-up.
- Bevochtig twee wattenschijfjes met leidingwater. Schuif aan iedere kant een vochtig wattenschijfje aan de bovenkant van het oogmasker in de opening, zodat de watjes precies voor de ovale vensters komen te zitten. Sluit dan de drukknop van het oogmasker.

- Met het eenvoudige clicksysteem activeert u het oogmasker. Het klikken gaat als volgt: in beide oranje compartimenten van het masker bevindt zich een metalen schijfje. Pak elk schijfje met twee handen vast en probeer het vervolgens te “buigen” ofwel te “klikken”. Deze klik veroorzaakt een geluidsgolf waardoor binnen enkele seconden de vloeibare oranje inhoud een vaste vorm zal aannemen hetgeen warmte veroorzaakt. De temperatuur bedraagt ongeveer 45°C. Na circa 5-7 minuten zal de warmte geleidelijk afnemen.
- U legt het oogmasker met de geopende zijde op de ogen en trekt het bandje over uw hoofd. Met de sluiting kunt u het bandje inkorten tot het aangenaam aanvoelt. Niet te strak, er mag niet teveel druk op de ogen ontstaan.
- Na ruim 5 minuten verwijdert u het oogmasker. Langer mag, korter zeker niet.
- De reiniging van de oogleden is een belangrijke stap in de behandeling van blefaritis en MGD. Verwijder de wattenschijfjes uit het oogmasker en masseer en reinig hiermee de wimperranden door met de wattenschijfjes lichtjes tussen de wimpers te wrijven.
Om druk uit te oefenen op het onderste ooglid, kijkt u naar boven, en om op het bovenste ooglid te duwen, kijkt u naar onder. Plaats uw wijsvinger evenwijdig met de ooglid-rand, vlakbij de wimpers. Oefen druk uit op de oogleden, naar het oog toe. Hiermee verwijdert u de talg waardoor de traanfilm stabiliseert en de klachten afnemen.

- In geval van een chalazion (talgklierzwelling, gerstekorrel, hagel) masseert u het chalazion direct na gebruik van het masker. Door de warmte wordt de talg vloeibaarder. Tijdens het masseren drukt u langzaam met kleine beetjes de dun geworden talg uit de verstopte talgklier. Hierdoor zal het bultje geleidelijk verdwijnen.

- Als u een hordeolum (strontje) heeft, hoeft u dit niet te masseren. De warmte van het masker zal de rijping versnellen. Zodra het puistje openbreekt, zullen de klachten verdwijnen. Het zal na een paar dagen meestal genezen zijn. Het kan echter ook zijn dat het bultje blijft bestaan maar niet meer pijnlijk is. Het zal dan tot rust komen en inkapselen. Het gaat dan over in een chalazion.

Na gebruik moet u het masker gedurende 10 minuten uitkoken in een pan met ruim kokend water (circa 2 liter). Houd 10 minuten kooktijd aan indien u het masker pas in het water doet als het water kookt. De inhoud van het masker zal dan weer vloeibaar worden. Houd het water gedurende deze tijd zachtjes aan de kook, zet de warmtebron dus niet af. Voorkom droogkoken en beschadiging: houd de kooktijd goed in de gaten met behulp van een kookwekker. Gebruik een schuimspaan of grote lepel om het masker in en uit het water te halen. Kook het hoesje niet mee, anders wordt het materiaal hard. U kunt het hoesje reinigen in een handwarm sopje.

Voorzorgsmaatregelen:
Niet gebruiken als:
- Bij bepaalde vormen van eczeem. Vochtige warmte kan bepaalde vormen van eczeem verergeren.
Als uw eczeemklachten verergeren, raden wij u aan contact op te nemen met uw arts.
- Bij glaucoom: bij glaucoom mag er niet te veel druk op de ogen worden toegepast. Trek de elastieksluiting in dit geval niet te strak aan, of leg het masker op uw ogen zonder gebruik te maken van de elastieksluiting.
- Pas dan op bij het masseren van de bovenoogleden. Raadpleegt u vóór gebruik van Posiforlid oogmasker eerst uw oogarts.
- Gebruik Posiforlid Oogmasker niet als u merkt dat het oogmasker lekt of beschadigd is.
Na ongeveer 90 keer vermindert de werking van het masker. Voor een goede behandeling van de klachten is de juiste temperatuur noodzakelijk. Als u merkt dat het masker minder warmte afgeeft,
bent u toe aan een nieuw masker

- Gebruik het masker niet direct na het uitkoken.
Het masker is dan nog veel te warm en zou brandwonden kunnen veroorzaken. Wacht minstens
een half uur tot het masker voldoende is afgekoeld.
- Verwarm het oogmasker niet in de magnetron of direct op een warme plaat.
- Haal het masker niet met een scherp voorwerp uit de pan; hiermee zou u het kunnen beschadigen.
Gebruik liever een schuimspaan of platte lepel.
- Laat kinderen niet zonder toezicht van een volwassene de maskers uitkoken.
- Gebruik Posiforlid Oogmasker niet als u merkt dat het oogmasker lekt of beschadigd is.
Mocht de oranje inhoud onverhoopt toch in uw ogen of op uw huid of kleding komen, spoel dan gedurende enkele minuten met lauw stromend water uit.

Inhoud:
2 stuks
Kenmerken:
Merk Ursapharm
Categorie Beschermend voor de ogen
Prijs 17,96 
Reviews 4.3/5 (12 reviews)
Gewicht 211 gr
4,3
12 reviews
5 sterren
(5)
4 sterren
(6)
3 sterren
(1)
2 sterren
(0)
1 sterren
(0)
Tous les avis sur Ursapharm Posiforlid Oogmasker 2 Stuks proviennent d’acheteurs certifiés, récoltés via eKomi
De reviews zichtbaar op deze pagina werden verzameld bij personen die dit product aankochten bij Newpharma. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de reviews is zo maximaal verzekerd.
KRIS
19/01/2020
Nog niet echt veel gebruikt. Het heeft iets omslachtig en dat vind ik minder.
  0 0   Gemeld!